Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Suka z boksu nr 18- piękna, dostojna, duża.
Raczej przyjaźnie nastawiona, chociaż trochę nieufna. Wydaje mi się, że byłaby dobrym stróżem.

Posted

Bella- w boksie cicha i spokojna, nawet podejdzie do człowieka- poza boksem- katastrofa. Wzięliśmy ją na smycz. Zaczęła się rzucać i gryźć pracowników schroniska. Nie poradzilibyśmy sobie z taką panienką podczas transportu, nie byliśmy wyposażeni w kaganiec, pozatym- na rancho jest ok. 30 psów, nie daliby rady z takim diabłem!

Kudłaczek- nie chciała dać złapać się na smycz.
Wyrywała się i piszczała. Po chwili uspokoiła się. TAK SPOKOJNEGO PSA JESZCZE NIGDY NIGDZIE NIE WIOZŁAM! Mała siedziała ze mną z przodu, a dwie pozostałe suczki w bagażniku (mam COMBI). Czuła przed nimi lekki respekt, na jedną pokazała nawet ząbki (jednego nie ma).
Otworzyłam drzwi od samochodu i ku mojemu zdziwieniu Kudłaczek sama wskoczyła i położyła się. Tak, jakby wiedziała co ma robić. Zazwyczaj psy odczuwają lęk przed wejściem do auta.
Na konied drogi Kudłaczek zwymiotowała karmą. Nawet jej nie gryzła!
Była w schronisku ok. 2 lat.

Daisy- przepiękna suczka ze wspaniałym charakterem. Bardzo chętnie wyszła z boksu, maszerując pięknie na smyczy. Podbiegła do mnie radośnie machając ogonkiem. Bardzo mnie urzekła swoim wdziękiem i osobowością. Przez całą drogę dokuczała mojej koleżance ;) Dosłownie- robiła jej na złość. Miała też problemy z wymiotowaniem. Musieliśmy dwa razy czyścić auto. Ale to nie problem dla nas, doświadczonych transporterów ;)

Inka- wyszła ze schroniska zamiast Belli. To był naprawdę trudny wybór, uwierzcie mi. Spośród 200 czekających mordek miałam wybrać jedną suczkę. Jak to zrobić ? Myślę, że Inka czuła, że ma szansę. Pomyślałam, że wezmę właśnie ją. I to zrobiłam. Mimo czekającej Kory i kilkudziesięciu innych, równie potrzebujących. Jestem zadowolona ze swojego wyboru.
Okazało się, że Inka nazywa się Kora. I skończyła dopiero 10 miesięcy. Została oddana 4 miesiące temu,nie wiadomo dlaczego. Bardzo lubi dzieci.
To wspaniała suczka.
Zrobiłam dużo zdjęć, ale dzisiaj już padam ze zmęczenia. To był trudny dzień. I kolejne 3 suczki uratowane!

Posted

Oh kochanie, jak ja CIe podziwiam..
Inka miała niesamowite szczęście! Szkoda, że kosztem innego psa.
To był naprawde trudny wybór..
Serdecznie gratuluję, Waszego poświęcenia itd..
A jak Inka zachowywała się w podróży?

Posted

Malta-GD napisał(a):
Oh kochanie, jak ja CIe podziwiam..
Inka miała niesamowite szczęście! Szkoda, że kosztem innego psa.
To był naprawde trudny wybór..
Serdecznie gratuluję, Waszego poświęcenia itd..
A jak Inka zachowywała się w podróży?

Inka była niesamowicie grzeczna!

Posted

sunie wspaniałe i cudownie ,że mają szanse na nowe życie ,aż poryczałam się patrząc na te kołtuny.RUBC!U i wszyscy ,którzy przyczynili się do ich uratowania ,jesteście wielcy.Gratuluję!!!!
Wybór to zawsze trudna rzecz,na pewno zrobiłaś dobrze.