Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:-( niestety musi poczekac.....chce byc przytym jak tu bedzie....to jest moja przyjacilka ale tak bede na 100% wiedziala co i jak i wy tez. a jak wyjade to bedzie ciezej.:-(

mysle ze to rozumicie.....

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Puma siedzi sobie i czeka. Niestety nie wiemy, czy da rade umieścić ją w domku o któym pisała Chacko - skoro tam jest juz inny pies.
Puma jest nieco zaborcza i zazdrosna - o ludzi, ich uwagę, o pierwszeństwo. Ostatnio 3 dni temu zaatakowła w takiej sytuacji, na wybiegu wspólnym, staruszke Sabinę, biedulke prawie bez zębow, która chciała jeszcze raz wyjść z kojca na wybieg. Pumie się nie spodobało - i stąd atak na Sabcię. Nieładnie - w sumie pierwszy raz tak się zachowała, ale daje domyślenia. Paweł jednak dochodzi do wniosku że dom dla Pumy nie powinien mieć innych zwierząt, dla bezpieczeństwa wszystkich.
Strasznie mi żal tej sunieczki. Bardzo.

Posted

Może to był tylko taki wyskok Pumy? Raczej schroniskowe psiaki zgadzają się z innymi, bo po prostu nie mają wyjścia!!! Myślę, że trzeba Pumie dać tę szansę. Może Reno pomoże jej w znalezieniu domu w Niemczech?

Posted

[quote name='chacko']jak wypali finansowo jade we wrzesniu do polski, rodzinke odwiedzic...wiec musi sie udac

[quote name='supergoga']Puma siedzi sobie i czeka. Niestety nie wiemy, czy da rade umieścić ją w domku o któym pisała Chacko - skoro tam jest juz inny pies.
Puma jest nieco zaborcza i zazdrosna - o ludzi, ich uwagę, o pierwszeństwo. Ostatnio 3 dni temu zaatakowła w takiej sytuacji, na wybiegu wspólnym, staruszke Sabinę, biedulke prawie bez zębow, która chciała jeszcze raz wyjść z kojca na wybieg. Pumie się nie spodobało - i stąd atak na Sabcię. Nieładnie - w sumie pierwszy raz tak się zachowała, ale daje domyślenia. Paweł jednak dochodzi do wniosku że dom dla Pumy nie powinien mieć innych zwierząt, dla bezpieczeństwa wszystkich.
Strasznie mi żal tej sunieczki. Bardzo.

lektura na temat Chacko ........a jednak miałam wtedy rację

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10329684#post10329684

Posted

Myslę, że po tych wszystkich aferach - Puma po prostu chyba pozostanie u nas. Może wreszcie trafi na kogoś, kto się nad nią ulituje. Wyjazd tak daleko, bez mozliwości nadzoru i ewentualnego przywozu z powrotem zaczyna się wydawac ryzykownym. Za dużo się czyta na dogo i źle się powoli dzieje z tymi wyjazdami.

Nie trace jednak nadziei. Ostatnio Rene&Rabik powiedziała mi: "Pamiętaj, Gośka, nadzieja umiera ostatnia!"

Więc nadal ją zachowam w sobie, choc to trudne.

Posted

[quote name='maggie1971']Poczytajcie o chacko na czarnych kwiatkach, ona nie moze dostać zadnego psa:angryy:

Madziu , myśmy się domyślały już dawno że coś jest nie tak ...tylko nie miałyśmy dowodów ....dlatego namieszałam Gosi troszkę z z wyjazdem Pumy:oops:...teraz cieszę się ze tak się stało