Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odbyła się częściowo. Pojechaliśmy z ciotką Rene i moim TZ-em po szczeniaka i po fotki Mikrusa - bo nie miał żadnych.
Przy okazji większość psów wyszła na spacer i te się załapały na wybiegu. Puma nie - ona słabo widzi jednak i to ja czasem denerwuje przy dużej ilości szwendających się ;psów a do tego kilka szalejących malców. Później nie zdążyliśmy - bo przybył nowy psiak - jest właśnie u mnie na tymczasie - 1,20 kg i 5 tygodni.

Mam tylko 1 zdjęcie smutnej Pumy w klatce.
Ale jeszcze pojadę na druga część.

Posted

Ma allegro. Była w naszych lokalnych gazetach. Echo Miasta. Jest w cafeanimal, na naszej stronie fundacyjnej. Ma też kilka ogłoszeń w portalach.
Nie wiem dlaczego nikt nawet o nią nie pyta. Jest piękna.

Posted

Ta bezradność jest okropna i dobijająca, dołuje mnie:( Może wy macie pomysł ja złapać dzikiego, nieufnego szczeniaka, który wygląda makabrycznie, kuleje i biją go ludzie z bloku, pod którym koczuje:( Jestem załamana!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Ta bezradność jest okropna i dobijająca, dołuje mnie:( Może wy macie pomysł ja złapać dzikiego, nieufnego szczeniaka, który wygląda makabrycznie, kuleje i biją go ludzie z bloku, pod którym koczuje:( Jestem załamana!!!

Próbowałaś cioteczka na jedzonko, albo zabawkę? W cięższych przypadkach pomaga zarzucenie koca, dużego podbieraka do ryb, sieci, itp.
Samemu nie da się rady, najlepiej, gdyby w akcji łapania wzięło udział więcej osób.

Posted

Schroniska mają nieraz takie specjalne siatki które się zarzuca z pewnych odległości. Miałam taką w rękach. Wtedy zostawia się psu żarełko, chowa się w odp. miejscu i próbuje zarzucic siatke jak je. Bo sedalin w jedzeniu jest niebezpieczny pewnie. Bo pies może ucieć i padnie gdzieś, nie wiadomo gdzie.