Jump to content
Dogomania

Pepsi - okruszek z Chrcynna - w BDT u Kejciu - dzikusek w trakcie oswajania

Recommended Posts

Posted

W oczekiwaniu na fotki i filmiki melduję, że przelałam dla Pepsi 51,80 z bazarku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/333485-po%C5%BCegnanie-lata-powitanie-jesieni-dla-dw%C3%B3ch-suczek-do-1610-2015-godz-2000/

Jak dojdą bardzo proszę o informację. Pozdrawiam!!!

Gabi - bardzo dziękujemy!!!pieniążki już na koncie Pepsi.
Ziutka dopisz proszę do postu rozliczeniowego - a ja pędzę potwierdzić na bazarku :)
Posted

Dzisiaj nie wiem co się stało ale spała na kołdrze ja weszłam do pokoju zerwała się zawarczała i przeleciała koło mnie jak piorun kulisty do innego pokoju - może coś jej się przyśniło ....

Posted

Niesamowite. Fascynuje mnie ta mała. Ona na tych filmach na kołdrze wygląda na całkiem wyluzowanego i normalnego psa. W życiu bym nie podejrzewała, że to taki dzikus. Miejmy nadzieję, że to dobrze rokuje na przyszłość ;) :)

Posted

Niesamowite. Fascynuje mnie ta mała. Ona na tych filmach na kołdrze wygląda na całkiem wyluzowanego i normalnego psa. W życiu bym nie podejrzewała, że to taki dzikus. Miejmy nadzieję, że to dobrze rokuje na przyszłość ;) :)

Jak wrócę od weta spróbuję nagrać takie jej " normalne " " nie normalne " zachowanie - w sensie jak większość czasu spędza Pepsi :)
Posted

U nas tak jakby kroczek do przodu - podczas zabawy udało mi sie nasunąć obrożę - ale Pepsi nagle odskoczyła - i cała zaczęła się rzucać aż jej spadła - lecz nie zrażona zajściem dalej podeszła do zabawy z miśkiem obok mnie - pierwsza próba od dawna nie udana ale będą następne aż do skutku.

Jeśli chodzi o komitywę z Sabą to Pepsi naśladuje każdy jej ruch - no prawie każdy. Stoję w piżamie Saba liże mnie po łydce - podchodzi Pepsi i robi to samo oczywiście do momentu aż się nie poruszę lub nie odezwę. Saba przez kołnierz lizać łapy nie mogła to co zobaczyłam jak któregoś razu weszłam do pokoju ? Obie panny leżą obok siebie i kto liże Saby łapkę ?.....

32711806-b30c-45b5-86a5-76a5e0b06e8f_zps

2_zps9zeexrxt.jpg

Posted
a1d89394-8579-4891-80a1-221a81e44f12_zps

4_zps0tzs0qdo.jpg

powoli kończy nam się stress out i sucha karma - więc niedługo będę musiała zamówić.
A dzisiaj zamówiłam podkłady 10 opakowań z wysyłką 87,98zł - Ziutka uzupełni w rozliczeniach.
Posted

Słodkie Pepsiątko :). Ale czuje się, że cały czas jest jeszcze "za szybą". Czy ona jest i na lekach psychotropowych i na stress out jednocześnie?

tak dostaje dwa leki na raz
Guest Elżbieta481
Posted

Przecież wiem...Ty jesteś w stałym kontakcie z lekarzem i ma on Twoje pełne zaufanie?Bo zaskoczyło mnie jednoczesne podawanie tych leków tzn.psychotropów i stress out..Nie kolidują swym działaniem?Przecież psychotrop ma wyciszyć,uspokoić i stress ma uspokoić..Przepraszam bardzo-powiem wprost:nie podoba mi się to.Jak np.w depresji lekarze przepisują leki psychotropowe to tylko leki psychotropowe,a nie leki+coś...A wątroba co na taką ilość leków?Ma coś osłonowo?

Elżbieta

Posted

Przecież wiem...Ty jesteś w stałym kontakcie z lekarzem i ma on Twoje pełne zaufanie?Bo zaskoczyło mnie jednoczesne podawanie tych leków tzn.psychotropów i stress out..Nie kolidują swym działaniem?Przecież psychotrop ma wyciszyć,uspokoić i stress ma uspokoić..Przepraszam bardzo-powiem wprost:nie podoba mi się to.Jak np.w depresji lekarze przepisują leki psychotropowe to tylko leki psychotropowe,a nie leki+coś...A wątroba co na taką ilość leków?Ma coś osłonowo?
Elżbieta

Stress out nie jest lekiem - to ziołowy suplement - tak jestem w stałym kontakcie z wetem i ma on w pełni moje zaufanie - z wiedzą lekarza nie dyskutuję bo sama takiej nie posiadam. Ona przyjmuje 1/4 proszka wielkości rutinoscorbinu - ciężko nawet je podzielić są mikroskopijne - żadnych osłonowych leków przy takiej ilości nie potrzebuje zdaniem lekarza - nawet dzisiaj podczas wizyty na zdjęciu szwów z Sabcią zapytał jak postępy - ale jeśli ktoś ma możliwość zaczerpnąć wiedzy na ten temat u innego weta - to każda rada mile widziana :) powiem jeszcze tylko że pierwszy behawiorysta który u nas był powiedział że stress out działa dopiero gdy po godzinie pies dostanie coś słodkiego - np. biszkopta :) ale ile w tym prawdy to nie wiem :)
Posted

Zapomniałam - wczoraj była u nas taka pani co sprzedaje takie prawdziwe wiejskie jajka - Pepsi jak usłyszała nową osobę tak zaszyła się w pokoju że nie wychodziła kilkanaście minut po tym jak pani już poszła - czołgała się po ziemi wąchając jej zapachy.... może coś jej się przypomniało a może zapach kur albo coś jej się skojarzyło.... biedna - moja mama mówi że aż żal było na nią patrzeć jak biedna bała się wyjść na przedpokój a potem czołgając się wąchała ślady

Guest Elżbieta481
Posted

Jeśli masz zaufanie do weta to świetnie.Jest u niej jakaś uboczna reakcja typu spanie,ślinienie sie czy nie?U ludzi jak zostają podane psychotropy to człowiek jest otumaniony może u psów jest inaczej?U ludzi przy tego typu lekach stosuje się również psychoterapię...Pewnie lek ma rację..Daj Boże.Jeśli ona jest przerażona,zagubiona,spięta to ja bym spróbowała zastosować u niej drogą!kamizelkę antystresową..

A lek Stress-out znam podaję naszemu panikarzowi w Sylwestra..

EOT
Elżbieta