Tola Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Z Mińska Mazowieckiego jest albo malagos albo Nutusia. Chyba Nutusia... Quote
Tola Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Rozmawiałam przed chwilką z szafirką - łatwiej jej odebrać psa z Krakowa, więc na razie zostaje ta wersja wyjazdowa. Pojawiła się jeszcze propozycja odbioru malucha z Łodzi - rozważamy tę trasę - jestem w kontakcie z szafirką. Quote
Figunia Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Zaglądam do cudnego Malucha z kciukami. Oby wszystko się udało zorganizować i oby Psiaczek miał już tylko dobre zycie!!! Quote
Anula Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Jeden transport jest pewny tj.Zamość-Kraków-Nowa Sól. Sara2011 oferuje też bardzo dobry transport tylko brak nam dowozu malucha na tą trasę,co nią jedzie. Jak patrzę na kudłaczka zdjęcia bardzo mi przypomina mojego PONa-Brutusa.Być może zdjęcia przekłamują ale jest bardzo podobny do mojego już za TM kochanego psa. Quote
wieso Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 O, Jak cudnie, juz niedlugo i maluszek opusci to okropne miejsce, sliczny jest.... Quote
szafirka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Przeanalizowaliśmy trasy, czyli Nowa Sól - Łódź i Nowa Sól - Kraków. Obie są podobne długością, różnią się o ok 30 km, tzn. do Łodzi jest bliżej, ale znowu autostrada jest droższa, więc finansowo wyjdzie podobnie. Ze względu na czas jazdy mój TZ zaproponował odbiór psiaczka z Łodzi, ponieważ na A4 są okropne korki i roboty drogowe, wiec długo się jedzie, na A2 jest luźniej. Jeżeli Tola da radę wyciągnąć 2 psiaki i puścić je razem do Łodzi, to byłoby chyba lepiej. Quote
Tola Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Przeanalizowaliśmy trasy, czyli Nowa Sól - Łódź i Nowa Sól - Kraków. Obie są podobne długością, różnią się o ok 30 km, tzn. do Łodzi jest bliżej, ale znowu autostrada jest droższa, więc finansowo wyjdzie podobnie. Ze względu na czas jazdy mój TZ zaproponował odbiór psiaczka z Łodzi, ponieważ na A4 są okropne korki i roboty drogowe, wiec długo się jedzie, na A2 jest luźniej. Jeżeli Tola da radę wyciągnąć 2 psiaki i puścić je razem do Łodzi, to byłoby chyba lepiej. Będę próbowała to ogarnąć; jutro dam znać, czy mały jedzie w czwartek na Łódz, czy w piątek na Kraków. Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Zaglądam do psiurka,póki sprzęt jeszcze daje radę ;) ścięliście już chłopakowi włosy?czy jednak z długim włosem nie ma większych szans na adopcję ? wiem trochę prac albo opłacić groomera,ale chyba warto. Quote
Guest TyŚka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Chyba wet w tym schronie nie strzyże psów, tak przynajmniej mi się wydaje, ale Tola jest lepiej poinformowana. Quote
szafirka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Dzwoniłam do znajomych, którzy mieszkają koło Krakowa i mówili, że dużo jest korków w stronę Wrocławia. Wiem Tola, że to dla Ciebie duże przedsięwzięcie, ale pomyleliśmy z TZ, że im krótsza jazda, tym chłopak krócej będzie w aucie. Quote
malagos Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Z Mińska Mazowieckiego jest albo malagos albo Nutusia. Chyba Nutusia... Kochane, ja mieszkam 25 km od MAKOWA MAZOWIECKIEGO, a Nutusia koło Nowego Dworu Mazowieckiego. Mińsk jest po drugiej stronie Warszawy. Juz szybciej auraa Quote
Poker Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 No widzisz, gdzieś dzwonią ,ale nie wiedziałam dokładnie gdzie. Maków, Mińsk, Nowy Dwór mają wszystkie w nazwie Mazowiecki.Łatwo pomylić. Quote
Tola Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Chyba wet w tym schronie nie strzyże psów, tak przynajmniej mi się wydaje, ale Tola jest lepiej poinformowana. W schronie nikt nie strzyże ani nie wyczesuje psów, dlatego chodzą z takimi kołtunami. Jutro mniejszy kudłacz i Pszeniczny zaczynają nowe życie - opuszczają schronisko! Potrzebne kciuki ! Więcej o planach transportowych napiszę późnym wieczorkiem. Quote
Guest TyŚka Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Kciukuję, dzisiaj jest BIG DAY dla tych kudłaczy :) Quote
Bogusik Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Ja również z kciukami mocno zaciśniętymi,przybywam! :) Quote
Poker Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Zaczynam uprawiać nieróbstwo w związku z trzymaniem kciuków 1 Quote
Agnieszka103 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Z mojej strony skromne 5 zł stałej deklaracji Quote
Tola Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Tak jak pisałam - jutro chłopak zaczyna nowe życie :) Około godz. 15.00 jadę z TZ do schroniska, zabieramy oba psiaki i jedziemy do weta i do zadry. Potem psiaki zostaną odrobaczone, wyspacerowane, wymiziane i wykąpane no i chyba wystarczy tego "nowego" na jeden dzień :) W środę wieczorem po psy przyjedzie TZ Murki i zabierze je do hoteliku, a w czwartek mały kudłacz wyruszy z TZ Murki i z kolegą z boksu schroniskowego Tośkiem do Łodzi (Tosiek jedzie już do DS pod Poznaniem http://www.dogomania.com/forum/topic/147799-tosiek-mikropiesek-kochaj%C4%85cy-pi%C5%82eczki-pakuje-ju%C5%BC-walizki-wkr%C3%B3tce-zamieszka-w-wielkopolsce/). W Łodzi lub przy autostradzie kudłacza odbierze TZ szafirki ( już sami dogadają miejsce przekazania malucha). Jutro sms przekażę szafirce kontakt do Murki. Mam nadzieję, ze plan powiedzie się i wszystko będzie ok. Quote
Anula Posted August 17, 2015 Author Posted August 17, 2015 To rzeczywiście niesamowite przedsięwzięcie.Trzy psiaki zostaną przetransportowane. Tolu jesteś niesamowita w swoim działaniu,podziwiam Cię i ślę wielkie ukłony w Twoją stronę.Dziękuję za ogromną pomoc i zaangażowanie. Ogromnie cieszę się,że wcześniej psiaki opuszczą swoje miejsce.Trzymam kciuki,oby plan powiódł się bez większych przeszkód. Agnieszka103,bardzo,bardzo dziękuję za deklarację,zapisuję. Rozliczę wątek Niko,jak kudłaczek dotrze do szafirki. Wyślę każdemu pw z danymi do przelewu.Ja oczywiście zgłaszam się jako skarbnik kudłaczka. Jakie imię? Proszę o propozycje,bo przecież nie wypada aby został bezimiennym kudłaczkiem (ja go tak nazwałam dla identyfikacji psiaka). Quote
Recommended Posts