Jump to content
Dogomania

Proszę o zamknięcie wątku -sunia w typie Leonbergera ,14 m-cy,obecnie w BDT

Recommended Posts

Posted

Zdecydowanie najpierw badania,kontakt z mądrym!! wetem.Nie każdy stopień dysplazji wymaga operacji,czasem psy normalnie żyją,choroba nie daje szczególnych objawów.Wspomagacze wystarczają i ruch pod kontrolą

Posted

Jestem na zaproszenie Ewci ;) poczytam później o Lunce ;)

Witaj Ziutko,przedstawiam Ślicznotkę :)

Zdecydowanie najpierw badania,kontakt z mądrym!! wetem.Nie każdy stopień dysplazji wymaga operacji,czasem psy normalnie żyją,choroba nie daje szczególnych objawów.Wspomagacze wystarczają i ruch pod kontrolą

Witam,jestem tego samego zdania,badania w tym tygodniu i zobaczymy na czym istotnie stoimy,jutro jednak mam zamiar zadzwonić do dr Kemilewa.

jejku jaka ślicznotka :) zapiszę sobie sunieczkę :) cudna jest :)

Witam :) oj prawda ,potrafi skraść seducho,zapraszamy częściej :)

Posted

Dla Tych co nie wchodzą na wydarzenie na Fb

Jutro dzwonię tak jak zasugerował dr Kemilew o 9:00,co do alegrii jak pisze dr niestety komórki alergii nie leczą, mogą jedynie w określonych przypadkach łagodzić jej skutki,ok to już dużo :)

w sprawie Luny dowiem się więcej jutro.

Posted

Spokojnej nocunki 

lapeczkom 

i cioci 

sciskamy mocno serdecznie 

za wszystkolove%281%29.gif

Dzięki Ewuniu,ciężko będzie bo Aleś coś rozwolniony,ale Tobie kochana buziaki wielkie i spokojnej nocy życzę :)

Posted

Ciociuniu 

boc nasze skarby 

nedeszly juz starszosci 

ech ...no takie zycie 

i trzeba patrzec i nosic na raczkach 

na kazdenkim kroku 

i trzeba podcierac myjuniac i czasem cale nocki pilnowac 

aby naszym skarbeczkom bylo jak najlepeije 

sciskam pozdrawiam

Posted

Ciociuniu 

boc nasze skarby 

nedeszly juz starszosci 

ech ...no takie zycie 

i trzeba patrzec i nosic na raczkach 

na kazdenkim kroku 

i trzeba podcierac myjuniac i czasem cale nocki pilnowac 

aby naszym skarbeczkom bylo jak najlepeije 

sciskam pozdrawiam

Aleś to już teraz taki staruszeczek, z bagażem doświadeczń i chorób,starość go nie oszczędza.

Ewciu,myję,przewijam,Ali złości się jak czeszę...to nic zostawiam na jutro .Kołtunek go nie zabije a jak się zdenerwuje to serduszko za bardzo zwalnia.

całuski Dobry Aniele  :)

Posted

Skoro sunia jest w domu tymczasowym to można zbierać pieniążki na leczenie. W przypadku dużych kosztów leczenia trzeba by rozruszać wydarzenie na FB, bo stamtąd udaje się uzyskać dużą pomoc finansową. Tutaj sugerowałabym przenieść wątek do działu "psy w potrzebie" : Psy do adopcji / znalezione. Zdecydowanie więcej ludzi zagląda.

Posted

Skoro sunia jest w domu tymczasowym to można zbierać pieniążki na leczenie. W przypadku dużych kosztów leczenia trzeba by rozruszać wydarzenie na FB, bo stamtąd udaje się uzyskać dużą pomoc finansową. Tutaj sugerowałabym przenieść wątek do działu "psy w potrzebie" : Psy do adopcji / znalezione. Zdecydowanie więcej ludzi zagląda.

dokładnie tak :)

Posted

Yolanovi  zaraz napiszę do moda o przeniesienie wątku,dziękuję bardzo,doświadczenia mi brakuje,trochę się porwałam jak z motyką...

W środę jak nic nie stanie na przeszkodzie Luna będzie miała wykonane nowe badania,pewnie i tutaj DT przyda się wsparcie.

Trójka psiaków i kot z adopcji a sama na wszystko pracuje.

Dzwoniłam dzisiaj do dr Kemilewa w sprawie ewentualnego leczenia Luny komórkami macierzystymi.Jestem umówiona,ze jak tylko będą zdjęcia i opis dzwonię z prośbą o konsultację.Koszt leczenia 1500 zł ,to już z ewentualnymi dolewkami.

dokładnie tak :)

Dziękuję Martiko :)

będę wdzięczna za podpowiedzi a jak trzeba to i poprowadzenie za rękę ;)  

Posted

Ciociu serdecznosci i wielkie kciuki 

za zdrowenko Luneczki i Twoich skarbeczkow1110.gif

Ewciu z niecierpliwością czekam na badania Lunki, moje Miśki już się poukładały do snu,sama się dziwię ,że tak wcześnie,my to takie nocne Marki ;) lubimy spacery po pólnocy,ale byliśmy po 20-tej i chyba uznały,że na dzisiaj dosyć ;) Dziękuję za życzenia :)

Posted

Raniutkowe pozdrowionka dla calej lapeczkowej druzynki Luneczkowi 0heart.gif

my maszerowalysmy jeszcze o 2 w nocy 

na  spacerusiek

choc troszenke razniej  chlodniej bylo 

jeszcze tydzien trzeba wytrzymac i chowac w cieniu ile sie da

Posted

Buziaki Ewciu,trochę lżej u nas, dopiero co chwilę popadało,coś jakby burza chciała nadejść i nie może,ale popadało trochę ...ciekawe czy się rozkręci

Raniutkowe pozdrowionka dla calej lapeczkowej druzynki Luneczkowi 0heart.gif

my maszerowalysmy jeszcze o 2 w nocy 

na  spacerusiek

choc troszenke razniej  chlodniej bylo 

jeszcze tydzien trzeba wytrzymac i chowac w cieniu ile sie da

;)

Ewcia zadziałała i ja też jestem u Lunki. Czekamy na badania :)

Anecik miło mi,że wpadłaś,Ewcia to ma jednak tę moc :)

Martika w środa już blisko,chyba,że jakaś przeszkoda stanie Elżbiecie na drodze.

zaciskam z całych sił za zdrowie Luneczki :* :)

zaglądam :)

Witaj :) dziękuję,że jesteś z nami :)

Figuniu samą obecnością kochana pomagasz, sama czuję się trochę zagubiona,co kilka głów... :) dziękuję i zaglądaj jak znajdziesz chwilkę :)

Także zaglądam, ale co z tego, skoro nie mogę pomóc...

Dzisiaj Elżbieta poinformowała mnie,że dzwoniła Pani z pytaniem o Lunę.Punkt za to,że od razu zadzwoniła pod wskazany w ogłoszeniu nr tel,bo trochę było @ z których nic nie wynikało.

Teraz jadą na wakacje,odezwą się po 15 września,warunki to dom z ogrodem bez dzieci.Marzenie.

Czy zadzwoni?a kto to wie? gdyby jednak to do tego czasu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem Lunkowe bioderko powinno być zdiagnozowane i ustalone leczenie,jakiekolwiek by ono było.

do moda o przeniesienie wątku napisałam wczoraj.

Posted

zatem czekam (NIE) cierpliwie na wieści i oby były tylko optymistyczne. Zaciskam z całych sił !!!!!!! :)

Lunka bezustannie w głowie mi siedzi,teraz to tylko trzymać i zaciskać możemy :)