Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Migotka od dzisiaj jest mieszkanką Mokotowa:) Zamieszkała z przemiłą rodzinką, która została zlustrowana na wszystkie strony. Była wizyta w domu Państwa, Państwo przyjechali do Migotki i dzisiaj po zaczipowaniu maleńkiej zawiozłam ją do domku. Początkowo była troszkę onieśmielona, ale szybko ogonek poszedł do góry.

Sterylka umówiona jest na 26 sierpnia na godzinę 17:00 w Boliłapce. Pan podpisał zobowiązanie, że sunię przywiezie i dostarczy wyniki badania krwi.

Jutro napiszę więcej, a po pracy wgram jakieś zdjęcia. Dzisiaj lekko padam, bo niedawno wróciłam, a mam jeszcze Semika po chemii i zaraz idę na kolejne siusiu z nim.

Posted

Dzisiaj napisze troszkę więcej na temat adopcji Migotki.

Państwo rozłożyli mnie na łopatki, kiedy ich 7-letnia córa dala mi w prezencie rysunki, na których narysowała Migotkę na posłanku, zabawki, którymi będzie się z nią bawić, obróżkę z przypiętym identyfikatorem...

Na kolejnej kartce narysowała czego psu nie wolno dawać. Była tam m.in. przekreślona kość kurczaka. Były też produkty, które piesek może jeść... smaczki psie, sucha karma i inne nieprzyprawione jedzenia:) 

Kiedy 7-letnia Nikola dowiedziala się, że adopcja dojdzie do skutku, stanęła przede mną i uroczyście przyrzekła, że będzie się sunią razem z rodzicami opiekowała i że będą najlepszym domkiem dla Migotki:)

W czasie czipowania małej w klinice był oczywiście płacz suni, bo ona jest bardzo delikatna. Razem z nią "płakał" Pan i Nikola.

Podpisaliśmy zobowiązanie, że sunia zostannie wysterylizowana 26.08 w Boliłapce. Dopilnuje tego na pewno.

Posted

No, Kochany Grzdylku, powodzenia trafiłaś cudownie z czego ogromnie się cieszę :)

Zatem część dochodu, który miał być dla ciebie, z bazarku Słonecznikovo zostanie

przekazany dla Lunki.

Bądźcie razem z nową Rodzinką szczęśliwi. Powodzenia:)

a w świętej Anny trzymam kciuki

Posted

No, Kochany Grzdylku, powodzenia trafiłaś cudownie z czego ogromnie się cieszę :)

Zatem część dochodu, który miał być dla ciebie, z bazarku Słonecznikovo zostanie

przekazany dla Lunki.

Bądźcie razem z nową Rodzinką szczęśliwi. Powodzenia:)

a w świętej Anny trzymam kciuki

Bardzo serdecznie dziękujemy Gusiaczku!!!!!

Posted

Dziękujemy Małgosiu, ale to zasługa uroku Migotki:)

Maleńka od razu przyzwyczaiła się do nowej Rodzinki. Spała częściowo na poduszce z córką Państwa, a troszkę na swoim poslanku. Kiedy ok. 6 rano Nikola poruszyła się w łóżku, nasza łobuzica wskoczyla do niej, wylizala jej całą buzie i od razu była gotowa do zabawy. 

• Upvote 1
Posted

Państwo rozłożyli mnie na łopatki, kiedy ich 7-letnia córa dala mi w prezencie rysunki, na których narysowała Migotkę na posłanku, zabawki, którymi będzie się z nią bawić, obróżkę z przypiętym identyfikatorem...

Na kolejnej kartce narysowała czego psu nie wolno dawać. Była tam m.in. przekreślona kość kurczaka. Były też produkty, które piesek może jeść... smaczki psie, sucha karma i inne nieprzyprawione jedzenia:) 

Kiedy 7-letnia Nikola dowiedziala się, że adopcja dojdzie do skutku, stanęła przede mną i uroczyście przyrzekła, że będzie się sunią razem z rodzicami opiekowała i że będą najlepszym domkiem dla Migotki:)

Aż mi sie łezka w oku zakręciła. Kochana Nikolka

Posted

Oczywiście pokiełbasił mi się lipiec z sierpniem ;)

Trzymamy kciuki, będzie dobrze.

Ovolinka też była ciachana wakacyjnie i bardzo szybko doszła do siebie

Gusiaczku, zależało nam, żeby zrobic sterylkę w pierwszym możliwym terminie, kiedy maleńka już dojrzeje, ale nie będzie miała cieczki. Bardzo nie lubimy wydawać suczek przed sterylką, ale jak trzeba, to Pan podpisal mi zobowiązanie, że w tym terminie przywiezie sunię na sterylkę do Boliłapki i my tego dopilnujemy!

Posted

Wspaniałe, szczęśliwe zakończenie. Jak to dobrze, że starsza pani przypomniała sobie o Was i to Wam przekazała sunię  :)

• 11 months later...