Usiata Posted March 4, 2017 Author Posted March 4, 2017 Uprzejmie informuję, iż dzisiejszego poranka Halynka wykazywała zdecydowaną nadreaktywność :( być może jest to jakiś wpływ marcowej pogody, obaczymy... Spacerek w lesie - odbyty, psiska wyganiane, teraz chrapią :D Prasówka - odczytana. Kawusia - wypita. Czas siąść do przelewania na papier obywatelskiego obowiązku, a tymczasem... Miłego popołudnia życzę :) 3 Quote
TaTina Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Dzień dobry w piękną, wiosenną niedzielę :) Taaa, obywatelski obowiązek, zwłaszcza w słusznej sprawie, ważny jest a dobrze spełniony efekty zamierzone przynosi, a i satysfakcję niemalą daje. Tak, tak... Halynka nadreaktywna, oj...nie tylko Halyna. Wszelkie robactwo, insekty i pasozyty wszelakie budzą się, kiedy tylko ciepło poczują wiosenne. To tak, jak o tych prusakach (czy prusaczkach?) pisałam ostatnio. Jak tylko zacznie taki próbować przyczepić sie podstępnie, to trzeba jakimś DDT po oczach, ssawkach, kłujkach i paskudnych organach gębowych szprycować. Nie będzie takie jedno z drugim w swoim ogródku siedzieć, z kwiatka na kwiatek skakać, tylko na innych żerować musi, póki packą przez łeb nie dostanie, albo chemikaliami jakimiś przeciw insektom w dziób paskudny sie nie pryśnie. Paskudztwa obrzydliwe i obleśne, wstręt tylko budzące i odrazę wielką. No! A ten przelany na papier obywatelski obowiązek chętnie bym poczytała, plissss? :) Miłego, słonecznego dzionka wszystkim, prócz insektów i innych brzydactw, życzę :D 3 Quote
Hendra Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Usiata,pozwalasz Halyynie na zbyt wiele ,Przysłała do sztabu swoją najnowszą fotę ,chwaliła się wypadem do SPA...hmmm . 5 Quote
Hendra Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 A tu taki cytacik dla Halinki.jak znam to dziewczę,podczytuje Ci przez ramię 6 Quote
TaTina Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Dobry wieczór. Niedziela ładniutka..była? Halinka do osobników specyficznych należy (nie, że jakichś specjalnych), przypadłość pewną posiada, a nawet na własną szkodę utrwalać ja w sobie postanowiła. Przyznać się do błędu? W żyyyyciu. Dopiero potem samo wyłazi, w ten czy inny sposób, co "nawojowała" i jakich głupot narobiła, a i innym osobnikom na szkodę, bo w wyobraźni coś sobie ubzdurała. A chorutką wyobraźnię ma, i kompleks wyższości nie wiadomo czemu, skoro blado na tle innych komarów wypada i przeciętna oraz nijaka jest. Ale naciągać próbuje wizerunek za wszelką cenę, choć mizernie jej idzie, a skutki odwrotne od zamierzonych osiąga. Ostatnio zajrzeć w przyszłość chciała, do wróżbity frenologa sie udając. Ten niestety stwierdził, iż jako komarzyca główke ma mikrą i on nie ma z czego wróżby jej przedstawić. To ze złości wymyśliła sobie, iż na złość frenologowi, do rumpologa (też rodzaj wróżbity, ciekawa odmiana) po wrózbę i wiedzę o przyszłych zdarzeniach sie uda, na koszty nie zważając. Taka to komarzyca, zadufana w sobie i image swój próbująca stworzyć z pustki, tak, tak... Miłego wieczorku :D 4 Quote
ludwa Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Strasznie mnie ostatnio na Kult wzięło. Jeszcze trochę i Halyna fanką zostanie:) Niech się młodzież uczy od najlepszych w końcu, nie? Z mojego ulubionego albumu. Kurczę, Staszewski jednak jest uniwersalny. Tyle lat a ciągle aktualne teksty ma 3 Quote
TaTina Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 9 godzin temu, ludwa napisał: Strasznie mnie ostatnio na Kult wzięło. Jeszcze trochę i Halyna fanką zostanie:) Niech się młodzież uczy od najlepszych w końcu, nie? Z mojego ulubionego albumu. Kurczę, Staszewski jednak jest uniwersalny. Tyle lat a ciągle aktualne teksty ma Dzień dobry :) Ładny dzień się zapowiada... Ja tylko tyle mam: Miłego :D 4 Quote
Usiata Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 Tak szybciutko tylko bo w gościach jesteśmy, Krakowianie to bardzo fajni i gościnni ludzie, smog jakoś mało odczuwalny, póki co, ale zobaczymy jak będzie jutro. Coraz bardziej lubimy starówkę, Halynka troszku zagubiona bo jej wciąż się coś wydaje, ale może kiedyś zrozumie, że ma problem z pojmowaniem rzeczywistości. Tymczasem pozdrawiamy serdecznie :) Quote
Hope2 Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 A ja prośbie zaglądam... Kochani 19 marca w całej Polsce jest organizowany Wiosenny bieg księżniczek. Nazywa się bieg-ale jak ktoś nie lubi, to może maszerowac... Każdy kilometr to pieniążek dla zmagajacych się z Rettem. Na smartfona trzeba ściągnąć aplikację Endomondo, zarejestrować się i w Rywalizacji przystąpić do Wiosennego Sama biegać nie mogę, ale będziemy z Sebkiem maszerować. Nie wiem czy piesy można zabierać,ale Halinka? nosi ją (wiosna!), pomagać lubi, ludzi lubi-może by chciała polatać trochę? 1 Quote
Panna Marple Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 23 godziny temu, Usiata napisał: Tak szybciutko tylko bo w gościach jesteśmy, Krakowianie to bardzo fajni i gościnni ludzie, smog jakoś mało odczuwalny, póki co, ale zobaczymy jak będzie jutro. Coraz bardziej lubimy starówkę, Halynka troszku zagubiona bo jej wciąż się coś wydaje, ale może kiedyś zrozumie, że ma problem z pojmowaniem rzeczywistości. Tymczasem pozdrawiamy serdecznie :) Ona nie jest zagubiona, ale rozżalona, bo spodziewała się życzeń, prezentów i podziękowań z okazji 8 marca, a guzik dostała :( 1 Quote
elik Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 1 godzinę temu, Panna Marple napisał: Ona nie jest zagubiona, ale rozżalona, bo spodziewała się życzeń, prezentów i podziękowań z okazji 8 marca, a guzik dostała :( Może będzie jeszcze Dzień Dobroci dla zwierząt i wtedy się załapie :) Quote
TaTina Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Dnia 3/11/2017 o 21:09, elik napisał: Może będzie jeszcze Dzień Dobroci dla zwierząt i wtedy się załapie :) Dzień doberek :) Nie jestem wcale pewna, czy Dzień dobroci dla zwierząt obejmuje także krwiopijczynie - komarzyce? Hmm... A tak w ogóle, spacerkując sobie rano zauważyłam, że prawdziwa wiosna zaczęła się. Po czym poznałam? Otóż najwyraźniej, w szybkim tempie przybywać będzie wrogów i konsumentów komarzego plemienia, a i Halyna zagrożona jest bardzo przez łakome stworzenia i żądne połykania komarzyc w całości, tak, tak, o tu: Głodomooorów przybędzie :D Miłego dzionka i popołudnia wszystkim? :) Quote
ludwa Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 w miłych okolicznościach 14 minut temu, TaTina napisał: Dzień doberek :) Nie jestem wcale pewna, czy Dzień dobroci dla zwierząt obejmuje także krwiopijczynie - komarzyce? Hmm... A tak w ogóle, spacerkując sobie rano zauważyłam, że prawdziwa wiosna zaczęła się. Po czym poznałam? Otóż najwyraźniej, w szybkim tempie przybywać będzie wrogów i konsumentów komarzego plemienia, a i Halyna zagrożona jest bardzo przez łakome stworzenia i żądne połykania komarzyc w całości, tak, tak, o tu: Głodomooorów przybędzie :D Miłego dzionka i popołudnia wszystkim? :) Ależ TaTino, jakie tam sceny u Ciebie się rozgrywaja w miłych okolicznościach wiosennej przyrody. No tak, wiosna wszak sprzyja rozwojowi uczuć. Oby jak najwięcej tych miłosnych jednak pobudzała :) Quote
TaTina Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 16 minut temu, ludwa napisał: Ależ TaTino, jakie tam sceny u Ciebie się rozgrywaja w miłych okolicznościach wiosennej przyrody. No tak, wiosna wszak sprzyja rozwojowi uczuć. Oby jak najwięcej tych miłosnych jednak pobudzała :) Ależ Ludwa, zupełnie zwyczajne sceny. Sama Natura. Tyle, że tutaj raczej dążenie do przedłuzenia trwania gatunku i przekazania genów następnym pokoleniom. Uczuć tu naprawdę niewiele. A z drugiej strony zastanawiam się, czy każdy "gatunek" powinien przekazywać geny i dążyć do przedłużenia linii gatunkowej? Hmm, doprawdy nie jestem pewna :) I proszę bez zgryźliwości, to sama przyroda i prawo natury. BEZ PODTEKSTÓW, oczywiście :) Milutkiego :D Quote
ludwa Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 Rety, TaTino, chyba przez Twoje zdjęcia wszyscy tutaj wiosnę poczuli...? Jakoś tak cicho się zrobiło Pisz Usiata co tam Halynka wyczynia. Może ma przesilenie wiosenne i śpi jak na normalnego człowieka przystało? Tfu, tfu...jakiego człowieka? Toć komarzyca przecież jest więc nie kwalifikuje się do ludziófff:) Quote
TaTina Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 53 minuty temu, ludwa napisał: Rety, TaTino, chyba przez Twoje zdjęcia wszyscy tutaj wiosnę poczuli...? Jakoś tak cicho się zrobiło Pisz Usiata co tam Halynka wyczynia. Może ma przesilenie wiosenne i śpi jak na normalnego człowieka przystało? Tfu, tfu...jakiego człowieka? Toć komarzyca przecież jest więc nie kwalifikuje się do ludziófff:) Dzień dobry wiosennie? Komarzyca nie kwalifikuje się do ludzióf z powodów różnic gatunkowych. Ale my się kwalifikujemy, więc siłą rzeczy paczamy na Halynkowe dokonania i coraz to nowe niusy na temat jej „fikołków“ życiowo - komarzych przez pryzmat życia ludzióf. Może popełniamy kardynalny i kuriozalny błąd, że tak per analogiam traktujemy ową, ale cóż, jesteśmy tylko ludźmi, a nikt nie jest nieomylny. Może powinniśmy poradzić się specjalisty jakowegoś, jak rozumieć Halynkowe wygłupy i chwiejność nastrojów, behawiorysta entomolog? Studium społeczno socjologiczne mozna by na kanwie jej kooollooorowego żywociku niezłe ku przestrodze dla potomnych stworzyć i w postaci tomiska grubego wydać:) Taki „Harlequin“ inaczej :) A tu, żeby nie było, że wiosny nie ma: I tu: Miłego dnia wszystkim :D Quote
ludwa Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 A co ta żaba samotna taka? Małżonek potknął się o mech i próbuje wstać? Ja to bym poleciła ginekologa, tak po ludzku, bo może to menopauza ale po komarzemu, to się nie znam zupełnie a sytuację dodatkowo komplikuje fakt, że Halyna ponoć nieśmiertelna więc ciężko do wieku dolegliwości dopasować. Może Usiata pojęła już jakieś działania w kwestii diagnostyki, leczenia, obserwacji? Teraz dni coraz dłuższe a jeśli na Halynę nie podziałało przesilenie wiosenne (Usiata? Podziałało?), to przy dłuższych dniach znowu mnogość kuriozalnych wielopoziomowych pomysłów w szalonej główce Halynkowej zrodzić się może. Straszny strach! 1 Quote
rozi Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 Ja w kwestii ogólnej, trzeba tylko znać film, do którego (m.in.) ta piękna piosenka Quote
Hendra Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 A nie jest to czasem Kill Bill ? 8 minut temu, rozi napisał: Ja w kwestii ogólnej, trzeba tylko znać film, do którego (m.in.) ta piękna piosenka Quote
rozi Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 No jest KB :) nie chciałam peszyć... eee... Halinki 2 Quote
rozi Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 9 minut temu, TaTina napisał: Była także w "Od zmierzchu do świtu" :) W tej samej wersji? Quote
Recommended Posts