Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedy ktoś zajrzy w te jego piękne oczy i odczyta z nich proste słowa "Weź mnie"?
A tak nawiasem... Słyszeliści piosenkę Ich Troje "Czerwona smycz"? Ja to wysłuchałam i... na samą myśl o niej płacze...

Posted

Dzisiaj w nocy śnił mi sie mały Alex.
Śniło mi sie, ze jakaś starsza Pani zgłosiła sie po szczeniaczka mojego i ja jej zamiast młodego psiaka tego dostojnego starszego zaproponowałam.
Szkoda, ze to sen był tylko... :shake:

Posted

Coś Wam opiszę, nie pisałam wcześniej bo nie mogłam odpalić dogo.

Otóż w sobotę miałam z TZ-em dyżur karmienia i oporządzania bukowskich psiaków. Po kolei klatkami bractwo wychodziło na wybieg, w tym czasie sprzątałam klatki i karmiliśmy towarzystwo.

Alex siedzi z 2 starymi suniami, mama i córką - wiem niestety że one już zakończą swoje życie w schronisku, choć to bardzo ładne suki. Ale mama ma 10 lat a córeczka 8.
W każdym razie sunie wróciły grzecznie do klatki do swoich miseczek, a Alex ganiał jeszcze po wybiegu. Foksi ma cieczke i pewnie czuł swojskie zapachy. Poniewaz reszta gromady domagała się wyjścia - podeszłam do Alexa aby go zachęcić do powrotu. Ukucnęłam obok i gadam do malucha. A Alex, wspiął mi się natychmiast na kolana i z bliska spojrzały mi w twarz wielkie, ciemne, tak bardzo smutne, Alexowe oczy.
Powiem Wam, żal mi było, ale musiałam odnieść go do klatki. A on nie spuszczał ze mnie oka. Do samego końca patrzył, może z nadzieja, że wreszcie coś wypatrzy. Że mnie ruszy ten wzrok i go zabiorę.

Nie, on tak jak jego lokatorki - pewnie zostanie tam do końca życia.:shake: