Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda, że nie chce innej. Najbardziej jego szkoda...

Buuu, a ja jestem bezduszna. Szkoda, owszem, ale to dorosły czlowiek i powinien realnie myśleć, zdawać sobie sprawę ze swojego wieku i możliwości, i myślec co się stanie z psiakiem, jak zachoruje bądź umrze.

To okropny egoizm ze strony ludzi.

Mojej mamie podrzucili rok temu małe kociątko. Miala okropny dylemat, chociaż młodsza jest od Pana. Zastanawiała się, czy nie szukać domku.

Mimo, że była pewna, że ja bądź brat, gdyby co, to weźmiemy Tośka, ale że i tak będzie cierpiał przy zmianie miejsca i ludzi.

Posted

mar.gajko, gdyby to było takie proste, nie byłoby domów starców pełnych nieszczęśliwych, samotnych, porzuconych, bezradnych, odtrąconych ludzi.
I wbrew powiedzeniu, że każdy jest kowalem swego losu, tak nie jest.
Ale takie doświadczenie zdobywa z czasem ;)
No i serce sobie, chociaż rozum podpowiada coś innego.
Nasza Tusieńka znajdzie domek odpowiedni dla siebie.

Posted

Terro, ale to właśnie napisałam.

Realne myślenie o sobie i innych, sobie o sobie, dzieci o rodzicach. Itd.

To właśnie napisałam.

Domy starców, czy tzw. Jesieni ;) zawsze będą, nie wszyscy mają rodziny, dzieci, i uwierz mi, niektórzy nawet chcą mieć opiekę w takim domu "starców".

Długo by się o tym rozpisywać, ale znając środowisko wielkomiejskie i "małomiasteczkowe", moge stwierdzić, że niejednokrotnie ludzie w małym mieście mają większa i życzliwsza opiekę od sąsiadów, niż niektórzy rodzice od dzieci.

Ale na to się "pracuje" właśnie całym życiem. Mam mnóstwo takich przykładów.

Ale tak czy inaczej, Tusia powinna mieć dom, gdzie będzie mogła bezpiecznie i szczęśliwie żyć, żyć i ...żyć :)

Posted

mar.gajko :)
Chyba jednak nie o tym samym myślimy. Nic nie jest czarne, albo białe.
Nie zawsze myśląc realnie, jesteśmy w stanie wcielić to w życie. Plany sobie a życie sobie.
Życie pisze czasem całkiem niespodziewane i nie pożądane scenariusze. I na to nie ma mocnych.
Można misternie budować swój ‘zamek’ a w jednej chwili runie i nie ma zmiłuj się ;)
Celowo napisałam „starców” . To słowo wstrząsa, zgrzyta, budzi sprzeciw i niepokój. Czy tylko w nas młodszych?
W sprawie Tusi zgadzam się całkowicie, bo o dom tutaj chodzi 

Posted

A ja jestem po rozmowie z bratanicą pana, który tak bardzo upodobał sobie Tusię.

Pani ma 28 lat, mieszka również w Krakowie, przez jakiś czas miała przygarnięta sunię, która niestety chorowała i odeszła.

Powiedziała, ze w razie potrzeby zajęłaby się suczka swojego wuja.

Długo rozmawiałyśmy;  pani opowiadała, że już niejednokrotnie jeździli oboje do krakowskiego schroniska po psa, ale żaden się panu nie podobał.

Rozumie nasze obawy, popiera je  i spróbuje przekonać wuja do adopcji starszego pieska, chociaż nie liczy na powodzenie.

Posted

Tolu, ciężka  decyzja. Ciężko ufać na odległość.

Jaką podejmiesz, taką zaakceptujemy :) i  taka będzie.

Można w ramach "ostatniej" deski podac czyjś telefon w Krakowie, gdyby coś się działo, za ten jakiś czas, aby mała nie była zagrożona schroniskiem.

Posted

Tolu, ciężka  decyzja. Ciężko ufać na odległość.

Jaką podejmiesz, taką zaakceptujemy :) i  taka będzie.

Można w ramach "ostatniej" deski podac czyjś telefon w Krakowie, gdyby coś się działo, za ten jakiś czas, aby mała nie była zagrożona schroniskiem.

Ja decyzję już podjęłam - Tusia nie pojedzie do pana, ale jakiś starszy, stateczny piesek miałby tam dobrze.

Ciężko mi, ale myślę, ze to słuszna decyzja i mam nadzieję, ze Tusię jeszcze ktoś pokocha.

Posted

Ja decyzję już podjęłam - Tusia nie pojedzie do pana, ale jakiś starszy, stateczny piesek miałby tam dobrze.

Ciężko mi, ale myślę, ze to słuszna decyzja i mam nadzieję, ze Tusię jeszcze ktoś pokocha.

A pokazywałaś Panu te dwie starsze sunie, co to mają wątek.

Ta rudawa taka słodka jest, no ta czarna też :)

Posted

A pokazywałaś Panu te dwie starsze sunie, co to mają wątek.

Ta rudawa taka słodka jest, no ta czarna też :)

Tak, rozmawiałam o nich z bratanicą pana, wysłałam zdjęcia, ale cisza, kobieta nie odpisała, nie zadzwoniła.

Posted

Odwiedzam Tusię i myślę,że decyzja Toli jest słuszna.Żal mi pana ,który upodobał sobie Tusię 

Ja tez coraz bardziej przekonuje się, ze decyzja była słuszna; bratanica nawet nie odpisała, chociaż umawiałyśmy się, ze po rozmowie da znać.

I jak wierzyć, ze w razie problemów zajęłaby się Tusią.

Tusieńko - czekamy dalej na domek.

Posted

Nasza Ovolinka jest 3,5 letnią niezwykle energiczną istotką, musi się wyszaleć, wybiegać -

jedzenie i zabawa, to priorytety :) Nie tak dawno temu byłam długo uziemiona pooperacyjne -

co by było gdybym była sama? zdana na czas kogoś tam, jego "mogę/nie mogę" ?

Siostra jest w trakcie formalności adopcyjnych starszej jamniczki dla mocno starszej mamy,

ale nim zadzwoniła z deklaracją adopcji upewniła się, że każdy w rodzinie jest w blokach startowych,

gdyby pomoc była potrzebna.

Tolu, podjęłaś wg mnie bardzo mądrze przemyślaną decyzję.

Posted

Nasza Ovolinka jest 3,5 letnią niezwykle energiczną istotką, musi się wyszaleć, wybiegać -

jedzenie i zabawa, to priorytety :) Nie tak dawno temu byłam długo uziemiona pooperacyjne -

co by było gdybym była sama? zdana na czas kogoś tam, jego "mogę/nie mogę" ?

Siostra jest w trakcie formalności adopcyjnych starszej jamniczki dla mocno starszej mamy,

ale nim zadzwoniła z deklaracją adopcji upewniła się, że każdy w rodzinie jest w blokach startowych,

gdyby pomoc była potrzebna.

Tolu, podjęłaś wg mnie bardzo mądrze przemyślaną decyzję.

Dziękuję, ze podzielacie moje zdanie, ciężko mi było, jeszcze potem ta rozmowa z bratanicą, jakaś kolejna nadzieja, wątpliwości, czy to dobra decyzja....

A bratanica nawet nie zadzwoniła, nie odpisała, chociaż umawiałyśmy się inaczej; być może podobnie byłoby z ewentualną opieką nad Tusią

Tusia już swoje wycierpiała, teraz powinna cieszyć się życiem i swoim człowiekiem jak najdłużej.

Mam nadzieję, ze dla Tusi już niedługo znajdzie się wspaniały domek :)

Posted

Na pewno się znajdzie, to wspaniała, sympatyczna suczka :)