Nutusia Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Wieeeelgachny sukces! A nóżka w górze, bo przecież bierze przykład z dużego ;) Quote
elik Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Dzisiaj byl pierwszy spacer, maly dramat :-(, sunia jakby była dzika, chciala albo biec przed siebie albo schować sie do mysiej dziury, nawet pachnaca trawka nie dawała jej przyjemności. Zaglądam do kochanego strachulca. Wreszcie się wyrwałam z kociego szpitala ;) Mizianko dla Malutkiej i Dużego :) Quote
Onaa Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 Witamy w kolejny upalny dźien :-). Wczoraj pisalam dwa razy i za kazdym razem mnie wyrzuciło. Quote
Onaa Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 Spacerki lepiej , najtrudniejsze jest wychodzenie. A w ógoleTofinka to cień Nina. Wszystko robi za nim. Dzisiaj zaczela obsikiwac drźewa ktore on wczesniej obsiusial..hm Quote
Nutusia Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Przyszły domek też powinien być raczej zapsiony - wtedy łatwiej będzie o aklimatyzację Tofinki... Cieszy, że postępy są tak szybkie - to daje wielką nadzieję na przyszłość. Quote
Onaa Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 Tofinkę z każdym dniem bardziej cieszy spacerek i trawka :). Ale ciągle jeszcze jest dość płochliwa. A na dniach chciałabym iść z nią do weta, odrobaczyć, zaszczepić przeciwko wściekliźnie. I ukąpać ją :). Najtrudniej że jak narazie to uznaje tylko mnie i Nina, zdarza się że jak jesteśmy w trójke w pokoju i wejdzie moja córka to sunia startuje do niej. Może ktoś coś poradzi ? Quote
Gusiaczek Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 W radach kiepska jestem, bo doświadczenie zerowe, ale stawiając się w sytuacji Tofinki , myślę że chyba jeszcze ma prawo do obaw .... pewnikiem też startowałabym do "obcych". Mała na pewno potrzebuje więcej czasu, by zrozumieć, że koszmar jest przeszłością .... Teoretycznie może być typem "wiecznego strachulca", ale życzę by tak nie było. Trzymam za Was kciuki i życzę jak najlepiej :) Quote
Anecik Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 A córka jest stałym domownikiem czy takim odwiedzającym? Quote
Nutusia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Może rzucany przez Córę mimochodem smaczek by przełamał lody?... Podchodzenie łukiem, nie patrząc na psa, ignorowanie go, głaskanie Nina. U nas najbardziej się sprawdził ten ostatni sposób - ciekawość co też te inne psy widzą w dotyku człowieka! :) Quote
Onaa Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 A córka jest stałym domownikiem czy takim odwiedzającym? To nastolatka :). Wczoraj malutka była na pierwszym spacerze bez Nina, było troche gorzej. A dzisiaj w nocy była wielka burza ale mała nie była jakoś specjalnie przestraszona. Aha i od wczoraj sama przychodzi żeby troszkę się pogłaskać :D. Quote
Belcia Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 niezle postepy robi! Moje psy wszystkie od siebie papugowaly zachowania, jak wzielismy sunie ze schroniska to od naszego jamnika uczyla sie siusiac I tez, mimo ze byla dziewczynka siusiala jak chlopak na poczatku. To fajnie obserwowac jak one sie ucza od siebie. A finansowo cos sie dzieje? zbieracie kaske na lekarzy etc? Quote
Onaa Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 Kupiłam jej jedzonko (drobną karmę suchą i saszetki, które bardzo lubi :)), smycz, muszę jeszcze zakupić drugą bo ta ma tylko 1,5 m a mała lubi sobie pobiegać :). Otrzymałam od ewu :) nowe szelki i obróżkę. Jak tylko się uda to chciałabym podejść w najbliższym czasie to weta na ogólny przegląd, odrobaczenie i szczepienie. Myśle że wtedy dopiero zrobię rozliczenie finansów suni. Quote
Onaa Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Z każdym dniem Tofinka czuje się coraz śmielej :). Oczywiście leży na dywaniku Nina :). I jeszcze taka fotka choć troszkę mało wyraźna, ale Tofi nie przepada za robieniem zdjęć. 2 Quote
Onaa Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Nie mam chyba dobrego aparatu bo nie widać jakie piękne umaszczenie i bursztynowe oczka ma Tofinka :). Dzisiaj byłam ze znajomą na spacerze z psiakami i ona powiedziała że Tofi jest przepiękna, urocza i że jest bardzo we mnie wpatrzona :). Tofi chyba dzięki temu że właśnie taka jest uwazna na człowieka to bardzo szybko łapie co oznaczają dane słowa, komendy. Quote
Gusiaczek Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Jak miło widzieć Tofinkę ogromne postępy zrobiła co ogromnie cieszy, a Nino to kawał Przystojniaka jest! :) Pozdrawiam 1 Quote
elik Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Renatko, jak będę w Krakowie to możemy się umówić i zrobię kochanej Tofince trochu zdjęć. Co prawda fotograf ze mnie nie renomowany, ale myślę, że uda się nam zrobić trochu zdjęć. 1 Quote
Nadziejka Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 ale cudaaaaaaa ojej ale cudaa Reniuska no cudenka miodzik sciskam za Wazse zdrowko ogromnie Tofinka przecudna iskiereczkai Nino wielki ciudny 1 Quote
Nadziejka Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Reniu bazarusio zakonczony wszystkie wplaty z bazareczku ida na Twoje konto pozdrawiam i sciskam malenkai duzego http://www.dogomania.com/forum/topic/147556-rozliczam-ksaizeczkibransola-dla-kruszynki-tofinki-z-koszmaru-wyrwana-juz-w-dt-zapraszam-na-malenki-kramik-dla-biedulinki-do-10-lipca-g-2200/ takie wplaty bedziesz miec Renius od kochanych dziewczyn EVA2406 - 10 zl cegielka mdk8-6 zl cegielka elficzkowa -4 zl cegielka Arkadia 11 zl za bransolete 1 Quote
Recommended Posts