Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Talagia']maly pies- troche mniejszy ring, duzy pies - wiekszy ring :evil_lol:

Jedno pytanie, co jak jeden sędzia ma oceniać np. dajmy na to Bouviera i Welsh Corgi? Siłą rzeczy będą na jednym ringu i teraz co? Dogodzić Bouvierowi i zrobić ten ring większym w zamian za jakiś inny, czy może uwzględnić przy dzieleniu ringów wielkość Corgi nie patrząc na Bouviera? To wszystko przy założeniach że wszystkie ringi nie mogą być duże, a przydział ras do poszczególnych sędziów raczej nigdy nie opiera się na wielkości ras...

Ale, na pewno będzie dobrze i trzeba być dobrej myśli że hala wytrzyma taką ilość psów :)

Chyba nikt nie chce być w towarzystwie ONków :diabloti::diabloti:

Święte słowa :D

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BarbeSale napisał(a):
Jedno pytanie, co jak jeden sędzia ma oceniać np. dajmy na to Bouviera i Welsh Corgi? Siłą rzeczy będą na jednym ringu i teraz co? Dogodzić Bouvierowi i zrobić ten ring większym w zamian za jakiś inny, czy może uwzględnić przy dzieleniu ringów wielkość Corgi nie patrząc na Bouviera? To wszystko przy założeniach że wszystkie ringi nie mogą być duże, a przydział ras do poszczególnych sędziów raczej nigdy nie opiera się na wielkości ras...

Ale, na pewno będzie dobrze i trzeba być dobrej myśli że hala wytrzyma taką ilość psów :)

Oczywiście, ze sa takie sytuacje jakie są :shake: I jak mielismy ring dzielony z pudelkami itp. to niestety rozumiem. Ale chodzi mi raczej o sędziowanie np. VII grupy (myśle, ze na moim przykladzie bedzie wiarygodniej :evil_lol:) Wyżły nie są małe i właściwie wszystkie sa sporymi psami, ktore musza pokazac sie na wiekszym ringu :) Rok temu na balkonie siedzialy z nami wszystkie wyzly, malamuty, troche goldenów i labków :evil_lol::evil_lol: To chyba nie były psy najmniejszych gabarytów :cool3:

Posted

Talagia napisał(a):
Rok temu na balkonie siedzialy z nami wszystkie wyzly, malamuty, troche goldenów i labków :evil_lol::evil_lol: To chyba nie były psy najmniejszych gabarytów :cool3:

Goldeny były bardzo zadowolone z rzutnika stojącego na środku(niewielkiego)ringu, który nie sposób było ominąć w biegu:razz:, ale na jednej z wystaw w poprzednich latach byliśmy w głównej części hali i nie można było narzekać na brak miejsca ani na ringu, ani w okolicy.
Bądźmy dobrej myśli:loveu:

Posted

Liderowa napisał(a):
Goldeny były bardzo zadowolone z rzutnika stojącego na środku(niewielkiego)ringu, który nie sposób było ominąć w biegu:razz:, ale na jednej z wystaw w poprzednich latach byliśmy w głównej części hali i nie można było narzekać na brak miejsca ani na ringu, ani w okolicy.
Bądźmy dobrej myśli:loveu:

Oooo tak :diabloti: Jak mogłam zapomnieć o tym rzutniku :evil_lol: Ukłon w strone goldeniarzy ;)

Ja osobiscie sie przyznam, ze wpadlam wtedy na stolik sędziowski podczas biegu ;) Nie dalismy rady wykręcić :evil_lol::evil_lol:

Posted

2 lata temu (chyba) na zimowej krajowce IX i X grupa byly na takiej bocznej sali ... cicho, spokojnie i nawet mniej zwiedzjacych ludzi sie tam pchalo - marze o tym zeby w tym roku znowu ta "boczna" sala byla dla nas ;)

Posted

panienkabubu napisał(a):
A może się zawalić? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

aż tak źle to chyba nie będzie :P

musia napisał(a):
A kiedy plan sytuacyjny?

tzn. ? ;]

Posted

meta napisał(a):
a ja prosze zeby ozdobek nie wpychac kolo ONkow!!! blagam aby organizatorzy chociaz tej wystawy pomysleli. Rasy bojowe tez nie sa najlepszym towarzystwem dla plochliwych maluchow

A może by tak ONki na dwór i ciszej by było i spokojniej ;)

Posted

meta, onki, są w niedzielę, a ozdóbki w sobotę, więc położenie ich ringów koło siebie raczej nie wchodzi w grę

jolai alf, mieliśmy pewną alternatywę ale niestety nie wypaliła ...

Nic to, mamy hale jaka mamy, robimy co możemy.

W tym tygodniu podam dokładny wykaz ringów z godzinami - cierpliwości :)

Posted

Na stronce jest napisane, że zgłoszenia nie zapłacone do 15 stycznia nie będą uwzględnione w katalogu. To ostateczna decyzja czy jednak można dopłacać na wystawie?

Posted

McDzik, zapłać teraz i wyślij faxem dowód wpłaty. Na wystawie tylko wystawcy zagraniczni mogą płacić, chociaż wielu ich już zapłaciło.

Posted

Nerul napisał(a):
Paulina uczcimy zeszłoroczne poznanie prawda ;)? Oh nalesniki pojdą w ruch xD

Naleśniczki :loveu:
Tak to już rok od osobistego poznania się ;)
Właśnie kokosa doszkalam w kierunku wystawowym haha xD musi sie ładnie pokazac :)

Posted

czy może jakaś dobra duszyczka by mnie wzięła ze sobą.. mało miejsca zajmuję :D

ps. jestem z chorzowa ale moge np. do katowic podjechać.
zależy mi na sobocie.

Posted

[quote name='Atik']McDzik, zapłać teraz i wyślij faxem dowód wpłaty. Na wystawie tylko wystawcy zagraniczni mogą płacić, chociaż wielu ich już zapłaciło.

Właśnie nie chodzi o mnie, tylko o znajomego, który się tam wybierał i zgłosił psa, ale nie zdążył zapłacić, bo cały czas jest za granicą od dłuższego czasu.. =/ Ale ok, dziekuje, przekaże =)

Posted

Niestety będzie zmiana w planie sędziowania. Z przyczyn od Organizatorów niezależnych nie będzie p. Svetlany Szewczenko z Ukrainy. Burzy nam to trochę plan sędziowania, który już był gotowy do zamieszczenia. Proszę jeszcze o dzień-dwa cierpliwości.

Posted

[quote name='Atik']Niestety będzie zmiana w planie sędziowania. Z przyczyn od Organizatorów niezależnych nie będzie p. Svetlany Szewczenko z Ukrainy. Burzy nam to trochę plan sędziowania, który już był gotowy do zamieszczenia. Proszę jeszcze o dzień-dwa cierpliwości.

SHEVCHENKO Svetlana UA – owczarek szetlandzki, owczarek szkocki, krótkowłosy, owczarek szkocki długowłosy

- to ta pani .. uU, ktoś z Was na tym może ucierpiał?