Marta-m Posted April 7, 2004 Posted April 7, 2004 TAk.......wielka ulga!!!!!!!!! w końcu tydzień bez szkoły :):):):) Ale nie darowali nam... Z wos-u juz w środe mam sprawdzian :( Ale puki co to jest środa i mam jeszce 7 dni...Eh...
Marta-m Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 NO własnie!!!!!!!!!! Idzcie w ślady BAstera!!!!!!!!! JAkoś tu pusto......]MELDUJCIE SIĘ!!!!!!!!!!! Chcecie aby sznauceromaniacy wygineli? :wink: :wink:
Pasavera Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 niby jestem a jakby mnie nie było... :( :cry: czyżby niek nie chciał ze mną gadać
Justa Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Ja tez się melduję!!! Mimo, że wolne to i tak trzeba sie uczyć... wrrr... JusT@ & GALA
Zabka Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 I ja!!! Z okazji Wielkanocy chciałam życzyć wszystkim DOGOMANIAKOM (pieskom oczywiście też) wesołych świąt, smacznego jajka oraz bardzo mokrego dyngusa! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madzior_ka Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 heyka my z denikiem tez sie meldujemy!! denis troche przeziebiony, powiekszone mgdały ból gardła - cos w styku anginy, ale już mu sie polepsza wiec fajnie:))
Marta-m Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Ja też zycze wszystkim sznauceromaniakom i ich piechom: WESOŁYCH, POGODNYCH (CHOCIAŻ WĄTPIĘ :wink: ) I RODZINNYCH ŚWIĄT. SMACZNEGO JAJKA, MORKEGO DINGUSA I WOGÓLE WSZYSTKO CZEGO BYŚCIE CHCIELI I WASZE PIESKI TEZ :D :eating: :beerchug: :Dog_run:
Marta-m Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Dlaczego zapadła taka cisza.... :cry: :cry: :cry: NIech ktoś da znak życia...... ===>>> WZYWAM WAS SZNAUCEROMANIACY <<<===
Baster Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Ja też sie melduje i życze wszystkim wesołych i zdrowych świąt i łądnej pogody na świąteczne spacerki z pieskami :)
Pasavera Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 NIECH ZAJĄCE I BARANY POSPELNIAJA WASZE PLANY! SWIĘTA TO JEST CZAS WYŻERKI PORZUC WSZYSTKIE SWE ROZTERKI. NIECH TO BEDZIE CZAS UROCZY,ŻYCZYMY WSZYSTKIM MILEJ WIELKANOCY :) Iza i Figusia
Justa Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 My z GAL też życzymy wszystkim Smacznych świąt, wesołego jajka, bogatego dyngusa i mokrego zajączka 9czy to oby na pewno tak leciało?!:)) A pogoda piękna u nas w wawce:) Jeeeeeeeeeeeee!!! A cisza na forum, bo wszyscy przygotowują Święta!!! JusT@ & GALA
Matt Posted April 10, 2004 Author Posted April 10, 2004 Hehe, z ABIM już swiętujemy :D Dołączam się do życzeń :D
Baster Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 a ja nie wytrzymałąm już do jutra :wink: i musiałam skosztować( no troszke więcej niż skosztować :wink: ) świątecznego mazurka...
Pasavera Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Właśnie wyprałam Figę :D Lata po pokoju i niewie co się dzieje he he he co to nikogo nie ma? mieli byc przecie :(
madzior_ka Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Heyka u nas święta pełną parą;)) po południu jade do babci, gdzie przyjezdza kuzynka z Tigrą jamniczka szorstkowłosą, która denisek strasznie męczy (czyt próbuje zachęcić tego leniwego jamniczka do zabawy);)) A we wtorek do sklepu idę na świątecne zakupy dla Denicha;)) Trza mu kupic spray na kleszcze, nowe (czyt większe) legowisko, obróżje wekszą, kaganiec (jakis plastikowy zeby nie zbierał wszystkiego co napotka na swej drodze po potem wymiotuje ziemią;)). acha chciałam sie pochwaliś że Denisek je teraz dwa posiłki dziennie rano je 80 g Eukanuby (kórą bardzo dobrze toleruje i mu smakuje) a wieczorkiem dwie kurze łapki z ryzem i warzwami, jak myslicie dobbra iloisc karmy je? A waży już ponad 5 kg i mierzy 32 cm i nieługo skonczy 5 miechów;)) acha a czy polecacie mycie psu uszy? tzn y kupować specjalny płyn do tego czy jak psiak ma zdrowe uczy to nie ma potrzeby? Aha i co z zebami b juz jest corazbardziej szczerbaty;)) zosdtał mu jeszcze jeden stary jiełek i wogóle wszystkie puerwsze ząbki juz mu wypadaja wiec musze sie poorientowac nad pielegnacja jego nowych zabków. Są szczoteczki takie na palec, ale czy trzeba mu myc psta dla psów? moja kuzynka myla taka owocowa dla dzieci i bylo ok, mozna czy nie? czy wogóle nie lepiej myc sama woda a moze wogóle? swiateczne pozdrowienia dla wszyscich sznaucerków i ich wlascicieli;))
malawaszka Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Hej! Razem z moją sznaucerką mini Luną dopiero odkryłyśmy to forum :D Jest wporzo. Luna ma już 20 miesięcy. Próbowałam od małego przyzwyczaić ją do mycia ząbków (tą szczoteczką na palec i pastą dla psów), ale niestety niec z tego nie wychodzi :cry: Taka jest wtedy zła, że nie da się podejść, a już nie daj boże wkładać palców do pysia :wink: Więc poprzestałam na kupowaniu jej co jakiś czas tych kosteczek do czyszczenia ząbków Pedigree.
Zabka Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Moje sznaucerki nie myją ząbków, bo zwykle w tej rasie kamień nie odkłada się bardzo szybko i w takich ilościach jak u niektórych ras(chociaż to zależy od uwarunkowań genetycznych, białe sznaucerki mają kłopoty z kamieniem). Wystarczy naturalna "szczoteczka" tj. kostki lub wspomniane przez malawaszka kostki Pedigree. Tylko potem trzeba umyć bródkę :roll: Co ok.2 tygodnie trzeba wyrywać włoski z uszu i je czyścić. Ja używam Otosolu. Musisz to robić systematycznie, bo zmniejsza to prawdopodobieństwo, że piesek zarazi się jakąś chorobą uszu. Dziś odwiedziła mnie rodzinka z czteroletnia dziewczynką i w mojej Hurci chyba obudził się instynkt macierzyński - chciała ją zalizać :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: Odrazu widać, że lubi dzieci!
Meggy Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Witam was ponownie.Strasznie długo mnie tu nie było,ale ostatnio troszkę po Polsce jeździłam wszerz i wzdłuż,a teraz Święta,więc było mało czasu.Przez ten okres troszkę się podziało,a mianowicie moja sunia stała się już kobietką!06.04 dostała pierwszą cieczkę!Troszkę jest to męczące,gdyz świruje w "stringach",ale mam nadzieję,że się przyzwyczaji. Mam nadzieję,że będę częściej tutaj wpadać,bo widzę,że sznauceromaniaków przybywa!! Witajcie Ci,których nie miałam jeszcze okazji przywitać!!
Justa Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 OOO co ja widzię... zaledwie jeden dzień mnie nie było, a tutaj tyle postów!!! WOW!!!! A dzisiaj z rana GALUCHA ukradła chlebek święcony, który sobie leżał spokojnie na stoliczku (czyt, takim stoliczku, który jest na wyskokści jej nosa)... Pocieszam się, że może trohę zgrzecznieje jak sie takiego Świętego chlebka najadła (?!) ehh te psy... Teraz poszła na spacer z rodzicami i pewnie jak zwykle coś zmajstruje i rodzice stwierdzą, że ostatni raz ja gdzieś wzięli... TAk ajsne, do następnego razu ;) JusT@ & GALA
Pasavera Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Widze że wszyscy rodzice się za siebie wzięli. Moi też właśnie poszli z Figą :D całe szczęście, przynajmniej raz nie musze z nią wychodzić. wszędzie roi się od psów (cieczke ma ale już prawie koniec - jakis tydzień, coś koło tego)
Marta-m Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Dopiero co mówiłąm że nikt się nie odzywa, a tu mnie zaledwie jeden dzień mnie nie ma ,a tu tyle postów!!!!!!!!! Bardzo sie ciesze :wink: !!!!!! A jeśli chodzi o to mycie zebów co to było niedawno wspomniane,to chciałam się zapytać czy są te zabiegi konieczne?? Dużo ludzi mówi że nie czyści zebów swym piechom-a wy co o tym sądzicie???
Justa Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 Posty się mnążą z zawrotną prędkością... tylko jadno mnie dziwi, dlaczego w WIELKANOC?!?!?! Ja to myślałam, że w taki dzień to się siedzi przy stole i rodzinke przyjmuje i siem BIESIADUJE!!! A tutaj... ehhh... czżby było więcejentuzjastów nie obżerania się w Święta?! ;) A co do mycia zębów to ja GALI nie myję, bo nie ma kamienia... jedyniepryskam jej takm sprayem żeby tak jej z pysiora nie jechało ;) Dzisiaj rano uciekałyśmy przed bandą małych pędraków, które miały chba ze 100l wody w sumie ;) (nio może troche przesadziłam). Ale idem o 12.00 z cała bandą się oblać, bo nie wyobrażam sobie lanego bez powrotu całej mokrej do domu !!!! :wink: :D 8) JusT@ & GALA
Recommended Posts