Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak ,to chyba u sznaucerow bardziej ta nieufnosc jest norma, i szybkie pobudzanie niz odwrotnie.Z tego co czytam o Zadrze jest ona typem sznaucera do ktorego chcialabym zeby populacja zmierzala.
Czyli ma cechy sznaucera ale nie w takim wyolbrzymionym stopniu jak np moja Zuzia.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

U Zadry jest jeszcze to dobre ze przekazuje ta ceche potomstwu. Szczeniorki byly bardziej zabawowe niz walczace, zadnego zamieszania, tumultu, szczekania i jazgotu... normalnie jakby szczeniakow w domu nie bylo. Zobaczymy jak mocne jest to u Zadry, bo z tego co wiem to bedzie kryta jeszcze innym psem.... jak to sie utrzyma w nastepnym pokolenu innym genetycznie, to bedzie znaczyc ze suczysko jest marzenie :loveu: Nie dosc ze daje bardzo rownie ladne dzieciaki, to jeszcze ze wspanialym srodkiem :multi:

Posted

Witam wszystkich Sznauceromaniaków :)
Moja mania nazywa się Negra i trwa już ponad 14 lat:)
Jako niepoprawna optymistka postanowiłam przebrnąć przez wątek od początku do końca ha ha ha ale się złamałam na 4 stronie :evil_lol:
Będe chyba czytać po 5 stron dziennie więc zajmie mi to jakieś....546 dni, czyli 1.5 roku...:crazyeye::crazyeye::crazyeye::eviltong:

Posted

[quote name='Romas']Beluta, nie znam tej hodowli z ktrej jest Twoja suczka ale poszukam sobie w necie.[/quote]
Oj, [B]Magda[/B], coś nieuważnie studiowałaś te katalogi... :mad: Faktycznie psy z hodowli "Meingret" pojawiają się na naszych wystawach bardzo często.

[B]Beluta[/B], super, to już się cieszymy na wspólne spacerki :loveu:

Posted

Dorota ,ale ja wlasnie nie studiowalam :-)
Nie wiem czemu ale bardziej niz hodowle interesowaly mnie konkretne psy np Segal i na nie przed wszystkim zwracalam uwage.
Ale mam nadzieje poglebiac dalej swoja wiedze o czarnych sznaucerkach :-)
Wogole nie patrzylam na suczki z zagranicy sadzac ,ze sprowadzenie takiego psa lezy poza moimi mozliwosciami .Teraz rozgladajac sie juz spokojniej po swiecie sznaucerow ( spokojniej ,bo wybor sie dokonal ) ,widze ,ze jest sporo dobrego materialu wlasnie u naszych wschodnich sasiadow .

Bluerat , Witaj :-) !

Posted

Hmm...fotki skanowane i jakość słaba, poza tym nie potrafię jeszcze wstawiać
jeżeli coś nie tak, poproszę o wskazówki:oops:

Negra to rodowodowy sznaucer olbrzym, choć na wystawy zabrakło mi odwagi i samozaparcia:). Jest duża jak na sunię, 67cm, no i zawsze była przy kości (jak wł.;)). 25.11. '91 czyli skończone 14 latek. Jest przyjaciółką zwierząt - co widać na fotkach :). Oprócz koni - koty, szczurki:) Zrównoważona, bez agresji, bardzo inteligentna (czyli miewała własne zdanie) ale posłuszna, szybko się uczy przy właściwym podejściu (naszą bolączką był aport, "nauczyła się" w wieku 12 lat - ale to było czyste przekupstwo hi hi hi). Dla mnie wymarzony pies. Dzięki niej nauczyłam się wielu rzeczy ( behawior, szkolenie, pielęgnacja, teraz geriatria psia) i zasznaucerzyłam na resztę życia!
[URL="http://img80.imageshack.us/my.php?image=negrairewizor9gu.jpg"][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/4166/negrairewizor9gu.th.jpg[/IMG][/URL][URL="http://img77.imageshack.us/my.php?image=negraportret4rm.jpg"][IMG]http://img77.imageshack.us/img77/8038/negraportret4rm.th.jpg[/IMG][/URL][URL="http://img77.imageshack.us/my.php?image=negrabogunice5hf.jpg"][IMG]http://img77.imageshack.us/img77/2525/negrabogunice5hf.th.jpg[/IMG][/URL]

Posted

ooo znowu nas przybyło :multi: witamy :cool1:

a ja mam pytanie natury z lekka egzystencjalnej - czy 8,3 kg to za dużo na sukę mini?? :razz: bo o 11,1 na psa to nie pytam :evil_lol:

wogóle to Bolutek jest chory - ma anginę :shake:

Posted

Waszko a jaka ona jest duza ?? to Bolus wazy 11 kg :crazyeye: Floyd wazy 6.5 kg, ale on jest taki malutki sfilcowany ;)
A Bolus czasem sniegu Ci nie palaszuje ?

Posted

[quote name='Pink']Waszko a jaka ona jest duza ??[/quote]

około 34 cm :roll: ale nie wygląda grubo kurcze

[quote name='Pink']A Bolus czasem sniegu Ci nie palaszuje ?[/quote]

już nie :mad: a co do jego wagi to ja nie wiem ile on ważył jak go wzięłam, ale chyba z 14 bo sporo i tak schudł - więcej pewnie już nie schudnie przez tą tarczycę:shake:

Posted

Hej!
Ale super ze przybyło czarnych sredniaków (czarne sredniaki górą :multi::multi:;););)) , a hodowla Maingret przewinela mi się też pare razy , widzialam jedna suczkę z tym przydomkiem na żywo bo walczyla w porównaniu z matką mojej Teri.:lol::lol::eviltong::eviltong:

Hehe nie długo bedzie tu więcej średniakow niż mini :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Romas z tym szczekaniem coś w tym jest wszystkie średniaki p&s jakie widzialam szczekaly takim niższym głosem, a Teri ma wyższy i bardziej szczeniakowaty głos (przez co ubolewam:lol:).

Posted

Waszko, jak nie wyglada na grubaska to co sie martwisz ;) Floyd jest mniejszy to dlatego mniej wazy. A Bolusia to ladnie odchudzilas jak ok 14 kg wazyl :multi: On moze juz taki byc, ma swoje latka i przemiana materii juz nie taka jak u mlodego.

Posted

[quote name='malawaszka']ooo znowu nas przybyło :multi: witamy :cool1:

a ja mam pytanie natury z lekka egzystencjalnej - czy 8,3 kg to za dużo na sukę mini?? :razz: bo o 11,1 na psa to nie pytam :evil_lol:

wogóle to Bolutek jest chory - ma anginę :shake:[/quote]

Biedny Bolutek, trzymamy kciuki za wyzdrowienie :D
Moja Bercia też waży 8,3 kg, ale niestety wygląda grubo, nawet bardzo grubo :(

Posted

Denis ma okolo 34 w klebie i wazy cos kolo 8kg tez ale nie wyglada na grubego i on ma przynajmniej na moje oko dosc mocna kosc wiec sie tym nie przejmuje:)wyglada ok wiec niech sobie wazy te swoje 8kg:))

Posted

florance dostałam :loveu: bardzo dizękujęw imieniu maluteńkich schroniskowców, które będą miały śliczne obróżki :multi:

a u Bolusia objawy sa - ciężko mu się oddycha w nocy, ma zaflegmione gardło i bardzo czerwone - boję się tego ciężkiego oddechu i cały czas jestem gotowa pędzić z nim na dyżur do lecznicy jakby coś się działo - mój skarbuś kochany :shake: ale apetyt ma więc źle nie jest tylko ten oddech taki płytki dość i przyspieszony :shake:

znowu jak Luna miała angine jak była mała i się nażarła śmiegu to wymiotowała pianą bo ją gardło bolało

Posted

[quote name='malawaszka']Jostra a ile Bercik ma w kłębie/? mam nadzieje że mniej niż Luna :roll:[/quote]
ma około 34 cm, doopkę ma teraz jak szafa trzydrzwiowa :P
ona fajnie wygląda jak ma ok. 6,5 kg - 7 kg

Posted

[quote name='malawaszka']florance dostałam :loveu: bardzo dizękujęw imieniu maluteńkich schroniskowców, które będą miały śliczne obróżki :multi:

a u Bolusia objawy sa - ciężko mu się oddycha w nocy, ma zaflegmione gardło i bardzo czerwone - boję się tego ciężkiego oddechu i cały czas jestem gotowa pędzić z nim na dyżur do lecznicy jakby coś się działo - mój skarbuś kochany :shake: ale apetyt ma więc źle nie jest tylko ten oddech taki płytki dość i przyspieszony :shake:

znowu jak Luna miała angine jak była mała i się nażarła śmiegu to wymiotowała pianą bo ją gardło bolało[/QUOTE]
o rany :o biedne psiaki i co? nie mozna wtedy z nimi na dwór wychodzić? czy jak? dostaja jakies leki?

Posted

florance - z Bolusiem teraz tylko na siku, kupkę i do domu szybko

Jostra :crazyeye: no to ma tyle wzrostu co Luna le Luna serio nie wygląda grubo :shake: chyba, że przy Bolusiu :evil_lol:

Posted

[quote name='madzior_ka']Denis ma okolo 34 w klebie i wazy cos kolo 8kg tez ale nie wyglada na grubego i on ma przynajmniej na moje oko dosc mocna kosc wiec sie tym nie przejmuje:)wyglada ok wiec niech sobie wazy te swoje 8kg:))[/quote]

yhyy ale Luna chyba nie ma mocnej kości :lol: kurde no - albo ja ją źle mierzę albo waga była popsuta ;)

Posted

[quote name='malawaszka']

wogóle to Bolutek jest chory - ma anginę :shake:[/quote]

Wacius wazy 8 kg i ma 32 cm w klebie tylko on jeszcze mlodziak jest bo ma dopiero roczek i pewno mu jeszcze wagi przybedzie

poglaskaj i podrap za uszkami Bolusia ode mnie !! niech chlopak wraca do zdrowia !!!!

Posted

cały czas Bolusia głaskam bo boję się o niego bardzo - ciężko mu się oddycha jak leży - a ja nie mam termometru żeby sprawdzić czy nie ma temp :shake: mam nadzieję że nie będe musiała jechac z nim na dyżur do weta :shake:

a i jeszcze puytanko - czy tatuuje się sznaucery w uchu? lewym? chodzi o sunię - wyrośniętą mini :crazyeye: albo średniaczkę - 42 cm w kłębie - waży 13,5 kg ale jest chuda - po schronisku

Posted

powiem tutaj bo temat o bialaku juz zamkniety :(
zostal nazwany Maxem, bardzo zaprzjaznil sie z pieprzaczkiem Bayerem ale koty musza na siebie uwazac hihi :evil_lol: , je jeszcze troche na zapas ale juz mu to powoli mija, na spacery wiejskie juz chodzi bez smyczy i reaguje na wolanie, jak tylko zrobi sie cieplo pojedzie do fryzjera bo jest jednym wielkim koltunem

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...