dwbem Posted April 9, 2019 Posted April 9, 2019 Już? Jakten czas szybko leci. Długiego życia w doskonałym zdrowiu życzę. Quote
jolkablaszczyk Posted April 30, 2019 Author Posted April 30, 2019 U nas dopiero topnieją ostatnie śniegi i zaczynamy wiosnę... w najbliższych dniach chcemy też zbudować dla psów mały tor do agility, zobaczymy co nam z tego wyjdzie :) 1 Quote
Collakowa Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 Ale Quincy pieknie wyrosła <3 A Hiro wyraz szczeniaczka ma :D Quote
jolkablaszczyk Posted May 18, 2019 Author Posted May 18, 2019 U nas bez większych zmian. Maszka dalej sobie z nami jest choć bardziej ciałem niż duchem :) Hiruś miewa się znakomicie, Quincy nadal dokazuje i nie ma już prawie śladu po łysince na głowie. U nas wiosna pełną gębą. wybudowałam w ogrodzie mały tor przeszkód dla Quincy. Uwielbia się tam bawić. Jeszcze czekam na dwie przeszkody z zooplusa. 1 Quote
dwbem Posted May 19, 2019 Posted May 19, 2019 Cudne te twoje psiaki. A moja rottka też jeszcze jest ze mną i też coraz słabsza, co gorsze - przestaje jeść więc jeszcze bardziej słabnie choc jeszcze chodzi choć coraz gorzej. 31 maja skończy 14 lat co na rottkę jest rekordem, mam je 37 lat i żaden rottek tyle mi nie dożyl, nawet ONki - matka z córką żyły po 13 lat. A ta już w zasadzie cały czas śpi ale póki chodzi to się cieszę. Quote
jolkablaszczyk Posted May 20, 2019 Author Posted May 20, 2019 R.I.P. Maszka 30.10.2005 - 20.05.2019 Maszeńka odeszła dziś ok godziny 19.30. Miała 13 lat i 7 m-cy. :( 1 Quote
mar....ka Posted July 6, 2019 Posted July 6, 2019 ojej, bardzo współczuję z powodu Maszki P.S. widzę, że rodzinę masz powiększoną, dalej w Norwegii Jesteście? Quote
jolkablaszczyk Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Hejka Tak, my dalej w Norwegii, plany powrotu do Polski są ale nie zbyt bliskie, tak dajemy sobie 2-3 lata. Obecnie cieszymy się krotkim acz intensywnym latem. Chodzimy nad rzekę i nad jezioro, szwędamy sie po lasach. Za tydzień ja lecę do Polski na 3 tygodnie i Bartek zostaje z psami sam. Quincy wyliniała mi zupełnie bo zbliża się do drugiej swojej cieczki. Będę chciała ją wysterylizować jakoś jesienią. Zobaczymy :) Quote
Tyśka) Posted July 10, 2019 Posted July 10, 2019 Hihi, ale łysol :D Jolka, powiedz mi: w Norwegii mocno pyli? :D Bo mam ochotę uciec gdzieś, gdzie nie ma pyłków w takim stężeniu jak tutaj, w Polsce. Quote
dwbem Posted July 10, 2019 Posted July 10, 2019 Współczuję z powodu Maszki, moja Fabia rottka odeszła 30 maja, 31-go ukończyłaby 14 lat. Jak na rottkę to rekord ale nadal mi jej brakuje. Ale też tak jak u ciebie pozostały mi jeszcze dwa psy -średnie pinczery, sunia dzisiaj kończy 9 a 15-go pies skończy 11 lat więc też już seniorzy ale one żyją dłużej niż molosy. A Quincy śliczna, rotuś też. Quote
jolkablaszczyk Posted July 24, 2019 Author Posted July 24, 2019 Dnia 10.07.2019 o 15:29, Tyś(ka) napisał: Hihi, ale łysol :D Jolka, powiedz mi: w Norwegii mocno pyli? :D Bo mam ochotę uciec gdzieś, gdzie nie ma pyłków w takim stężeniu jak tutaj, w Polsce. W sumie to nie wiem. Mój Bartek jest alergikiem ale jakoś nie skarży się zbytnio. Może zależy jaki region. U nas jest brzozy sporo i sosny ze świerkiem, traw niewiele a jak sa to i tak często koszone na kiszonkę, więc nie mają szans kwitnąć i pylić. Troche zaległych zdjęć: Quote
Cerro Posted August 3, 2019 Posted August 3, 2019 Wilczyca bez futra jak nie ona. :o Piękną wodę tam macie, u mnie w okolicy wszędzie zielono... czekam niecierpliwie na sierpniowy wyjazd nad Adriatyk, żeby się wymoczyć w końcu. Quote
jolkablaszczyk Posted August 6, 2019 Author Posted August 6, 2019 Już powoli zaczyna zarastać. Woda w rzece/jeziorze czysta, tyle że zawsze lekko brązowa ze względu na drzewostany. Quote
*Magda* Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Hej Jolka :) Co to za chorubsko męczy psy w Norwegii? :/ Quote
jolkablaszczyk Posted September 26, 2019 Author Posted September 26, 2019 Hejka sorki za odp trochę po nie w czasie. No coś o tym ucichło, więc pewnie znowu zamiecione pod dywan. Objawy wskazują na jakąś odmianę parvo, a w Norwegii nie przykłada się wagi do szczepień zwłaszcza tych przypominajacych. a jak pies szczepiony to podobno przechodzi to dużo lżej. U mnie póki co wszystko zdrowe i nic się nie dzieje. Kilka zdjęc dla przypomnienia jak wyglądamy i jak się mamy :) Quote
dwbem Posted September 29, 2019 Posted September 29, 2019 Ja szczepię wszystkie swoje psy co roku i nie mam na szczęście problemów. Oprócz parwo szczepię i na leptospirozę, która daje identyczne objawy jak parwo ale leczy się inaczej. Weterynarze często mylą te choroby, leczą źle i dziwią się, że pies szczepiony na parwo umiera bo na lepto nie szczepią. Wiem bo sama kiedyś to przeszłam, umarła mi 3-mies. suczka, mój wet zrobił sekcję i wewnętrzne objawy były inne niż przy parwo. Wtedy jeszcze nie było szczepionek na lepto niestety. Ale zaczęli je produkowaćv i od tego czasu szczepię wszystkie swoje psy i nie chorują. Quote
Alicja Posted October 1, 2019 Posted October 1, 2019 mam nadzieję , ze u was już się w rejonie wszystko uspokoiło z tym choróbskiem terenów to ci zazdroszczę Quote
Recommended Posts