Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GoniaP napisał(a):
Nie. Moja wypowiedź spowodowałaby lawinę oskarżeń i kolejną bezproduktywną dyskusję.

Aha....
W kazdym razie ja bede odpierala ataki jakoby to byla moja decyzja o nie usypianiu maluszkow.

Beata

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecie jak to jest:gdyby miot został uspiony to były pretensje, że szczenieta zostały usmiercone i byłoby straszenie prokuratorem a że zyja to beda zarzuty , ze zyja...
najlepiej robic swoje i zadymiarzy mieć w głebokim powazaniu chociaz przyznam,ze to czasem bardzo trudne:cool3:
a mama i maluchy widac ze szczęsliwe

Posted

MonikaP napisał(a):
Beato, czy mogłabyś skopiować moją wypowiedź z wątku Groma na forum dobermanów? Widzę, że rejestracja pewnie trochę potrwa...

Jasne
Beata

Posted

Mama i dzieciaki w doskonalej formie :multi: Male rosną i są bardzo silne i śliczne! Tessa jednak mocno przesadza z matczyną miłością, i za nic w świecie nie chce wyjść na dwór by załatwić swoje potrzeby fizjologiczne. Biedny Fred jest zmuszony biegać non stop z mopem i myć suczynkę. Robi to wszystko z potrzeby serca, i jest do bólu związany z Tessą i małymi. Oj ciężko im będzie się rozstać. To w końcu jego dzieciaki :loveu: I nie wiem nawet, czy dopuści do nich Olenę :evil_lol:

Posted

Swietne wiadomosci! Olena sie zalamie jak Fred jej nie da dojsc do maluszkow.:lol: Wczoraj z nia gadalam i nie moze sie juz doczekac jak wroci i zobaczy maluszki!

Beata

Posted

A wieści są takie, że Tessa Oleny nie dopuszcza do szczeniąt :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Za to Fred może z nimi zrobić wszystko:multi: Córeczka Tatusia :loveu:

Posted

Jestem jestem, wróciłam i zachorowałam. Ale powoli wychodzę z choroby. Tess już mi daje dzieciaczki i wszystko dobrze. U szczeniaków zaczynają otwierać się oczka.
Jak otworzą, to foty od razu będą!
Tess przestało się podobać w domu i ona szuka możliwości przenieść dzieci pod drewno lub (wyobraźcie sobie) do garażu. Jest tam dużo więcej miejsca i bardziej jej tam się podoba. Na razie nie dawaliśmy jej samej przenieść tam dzieciaki no myślimy że przeniesiemy ich tam jak zbudujemy jakiś barierki aby robalki nie rozpełzali się wszędzie.

Posted

Wysłałam dziś Olenie pieniądze, które na konto fundacji przelała Dzodzo.
Czekam teraz na powrót Pani Romy, która także przelała pewną kwotę, ale nie wiem, czy miała być w całości przeznaczona na Tessi, czy jeszcze na inne psy. Jak tylko będę to wiedzieć, przekażę Olenie pieniądze.

Posted

Witam, witam. Mamy nowości!
Dzieciaki otworzyli oczy. Zaczynają powoli chodzić i bawić się.
Z Tessi zaraz jadę do lekarza na kontrole.
Z pienioszek Ricza zostało 50 zł i mężowi było przekazano w mojej nieobecności 100 żł. Otrzymałam na konto 70 żł. W sumie mam 220 z których 119,76 żł i 77,49 zł. już wydałam na zakup jedzenia dla maluchów i mamy: w worku, witaminy, pasta na odrobaczenie dla maluchów, ryż, serca, mleko, kurczak, twaróg i przełyki.

Dzięki Dzodzo za pomoc! Jesteś nie zastąpiona!
Z tych 220 zostaję mi na razie 22,75 zł. Nowe foty wyślę w następnym tygodniu bo będę w pracy na rozmowie o zwolnienie i spróbuję wysłać.
Będziemy potrzebować na szczepienia 10 piękności ale o tym napisze jak będę znać na 100 %.

Pozdrawiamy
Fred, Olena, 13 psów i 3 koty.

Posted

Przed chwilą z konta FCEF poszedł przelew - 338zł i 30groszy - czyli darowizna, którą na to konto wpłaciła Pani Roma. Nie znam niestety jej zdania, jak te pieniądze miały być rozdysponowane, ale z różnych względów zdecydowałam się nie czekać.