BeataJ Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 GoniaP napisał(a):Nie. Moja wypowiedź spowodowałaby lawinę oskarżeń i kolejną bezproduktywną dyskusję. Aha.... W kazdym razie ja bede odpierala ataki jakoby to byla moja decyzja o nie usypianiu maluszkow. Beata Quote
MonikaP Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Wlaśnie się tam rejestruję i zaraz napiszę. Napisałam tez w wątku Groma, bo i tam ktoś zaczyna mieć pretensje. Quote
dzodzo Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 wiecie jak to jest:gdyby miot został uspiony to były pretensje, że szczenieta zostały usmiercone i byłoby straszenie prokuratorem a że zyja to beda zarzuty , ze zyja... najlepiej robic swoje i zadymiarzy mieć w głebokim powazaniu chociaz przyznam,ze to czasem bardzo trudne:cool3: a mama i maluchy widac ze szczęsliwe Quote
MonikaP Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Beato, czy mogłabyś skopiować moją wypowiedź z wątku Groma na forum dobermanów? Widzę, że rejestracja pewnie trochę potrwa... Quote
BeataJ Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 MonikaP napisał(a):Beato, czy mogłabyś skopiować moją wypowiedź z wątku Groma na forum dobermanów? Widzę, że rejestracja pewnie trochę potrwa... Jasne Beata Quote
GoniaP Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Mama i dzieciaki w doskonalej formie :multi: Male rosną i są bardzo silne i śliczne! Tessa jednak mocno przesadza z matczyną miłością, i za nic w świecie nie chce wyjść na dwór by załatwić swoje potrzeby fizjologiczne. Biedny Fred jest zmuszony biegać non stop z mopem i myć suczynkę. Robi to wszystko z potrzeby serca, i jest do bólu związany z Tessą i małymi. Oj ciężko im będzie się rozstać. To w końcu jego dzieciaki :loveu: I nie wiem nawet, czy dopuści do nich Olenę :evil_lol: Quote
BeataJ Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Swietne wiadomosci! Olena sie zalamie jak Fred jej nie da dojsc do maluszkow.:lol: Wczoraj z nia gadalam i nie moze sie juz doczekac jak wroci i zobaczy maluszki! Beata Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Olena juz w PL - pedzi do maluszkow :-) Beata Quote
GoniaP Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 A wieści są takie, że Tessa Oleny nie dopuszcza do szczeniąt :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Za to Fred może z nimi zrobić wszystko:multi: Córeczka Tatusia :loveu: Quote
Vika_Bari Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Jestem jestem, wróciłam i zachorowałam. Ale powoli wychodzę z choroby. Tess już mi daje dzieciaczki i wszystko dobrze. U szczeniaków zaczynają otwierać się oczka. Jak otworzą, to foty od razu będą! Tess przestało się podobać w domu i ona szuka możliwości przenieść dzieci pod drewno lub (wyobraźcie sobie) do garażu. Jest tam dużo więcej miejsca i bardziej jej tam się podoba. Na razie nie dawaliśmy jej samej przenieść tam dzieciaki no myślimy że przeniesiemy ich tam jak zbudujemy jakiś barierki aby robalki nie rozpełzali się wszędzie. Quote
dzodzo Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 dwa pierwsze zdjęcia z porodu!!!!! a tu juz podrosnięte grubaski:) Quote
MonikaP Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Wysłałam dziś Olenie pieniądze, które na konto fundacji przelała Dzodzo. Czekam teraz na powrót Pani Romy, która także przelała pewną kwotę, ale nie wiem, czy miała być w całości przeznaczona na Tessi, czy jeszcze na inne psy. Jak tylko będę to wiedzieć, przekażę Olenie pieniądze. Quote
Vika_Bari Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Witam, witam. Mamy nowości! Dzieciaki otworzyli oczy. Zaczynają powoli chodzić i bawić się. Z Tessi zaraz jadę do lekarza na kontrole. Z pienioszek Ricza zostało 50 zł i mężowi było przekazano w mojej nieobecności 100 żł. Otrzymałam na konto 70 żł. W sumie mam 220 z których 119,76 żł i 77,49 zł. już wydałam na zakup jedzenia dla maluchów i mamy: w worku, witaminy, pasta na odrobaczenie dla maluchów, ryż, serca, mleko, kurczak, twaróg i przełyki. Dzięki Dzodzo za pomoc! Jesteś nie zastąpiona! Z tych 220 zostaję mi na razie 22,75 zł. Nowe foty wyślę w następnym tygodniu bo będę w pracy na rozmowie o zwolnienie i spróbuję wysłać. Będziemy potrzebować na szczepienia 10 piękności ale o tym napisze jak będę znać na 100 %. Pozdrawiamy Fred, Olena, 13 psów i 3 koty. Quote
MonikaP Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Wobec tego w imieniu FCEF bardzo proszę dobermaniaków o pomoc!!! Quote
MonikaP Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Przed chwilą z konta FCEF poszedł przelew - 338zł i 30groszy - czyli darowizna, którą na to konto wpłaciła Pani Roma. Nie znam niestety jej zdania, jak te pieniądze miały być rozdysponowane, ale z różnych względów zdecydowałam się nie czekać. Quote
Recommended Posts