Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepiękne, zwłaszcza Kornelia :) słabośc do krówek mam.

A te tęgoryjce to czym Pani doktor? Iwermektyną? Czy Advantage, np. na kark?

Coś mówiła, jakie najnowsze trendy?

Mar.gajko, co do trendów to szczerze mówiąc nie wiem ;) Kicia jest cały czas w szpitalu, więc nie wiem dokładnie czym jest leczona. Wiem, że jest w najlepszych rękach w Kielcach. Postaram się dowiedzieć o szczegóły ;)

Posted

Mar.gajko, co do trendów to szczerze mówiąc nie wiem ;) Kicia jest cały czas w szpitalu, więc nie wiem dokładnie czym jest leczona. Wiem, że jest w najlepszych rękach w Kielcach. Postaram się dowiedzieć o szczegóły ;)

Krzysiu, nie dręcz Pani Doktor z mojego ciekastwa wielkiego :)

Tak tylko chciałam wiedzieć, kiedyś wszystko tłukli iwermektyną. Tasiemce, nużyce, tęgoryjce, diofilariozę. Teraz jest dużo innych środków, mniej szkodliwych. To tylko z ciekawości ;)

Posted

Sciskam ogromnie za zdrowenko kocinekdzieki5ss.jpg 

przecudne przecudne 

Krzysiu slij mi prosze ten num konta 

poki jestem po 

wyplacie ...

pozdrawiam

serdecznosci :) :)

Ślicznie dziękuję :) PW poszło ;)

Posted

Krzysiu, nie dręcz Pani Doktor z mojego ciekastwa wielkiego :)

Tak tylko chciałam wiedzieć, kiedyś wszystko tłukli iwermektyną. Tasiemce, nużyce, tęgoryjce, diofilariozę. Teraz jest dużo innych środków, mniej szkodliwych. To tylko z ciekawości ;)

W każdym razie Mar.gajko, myślę że na wypisie kotka będą wszystkie leki :)

Posted

W każdym razie Mar.gajko, myślę że na wypisie kotka będą wszystkie leki :)

To ja grzecznie poczekam, a potem moja ciekawość zaspokoję.

Na razie trzymam kciuki mocno, żeby doszedł do siebie kocik.

• Upvote 1
Posted

Zacznę od tego, że bardzo chciałem podziękować Cioci Agasz za pomoc w znalezieniu wspaniałego domku dla Daisy :)
Daisy zamieszkała w bloku (wszystkie okna są zabezpieczone ) z kolegą- Miszką, który jest w tym samym wieku :) Nowa Pani (bardzo ciepła osoba :) ) od razu wyprzytulała i wycmokała Daisy. : )
Daisy od razu poczuła się jak u siebie i bez skrępowania zwiedzała całe mieszkanie włącznie z wszystkimi półkami, stolikami i parapetami ;) Najbardziej była zachwycona papirusami, które Pani hoduje specjalnie dla kotków :) Pani czasami musi wyjeżdżać do sanatorium, ale na ten czas do domu wprowadza się zaprzyjaźniona osoba, aby kotki nie były same :D
Nowy kolega był mocno zafascynowany Daisy, niestety na razie bez wzajemności, ale myślę, że to kwestia paru dni : )
Daisy ma do dyspozycji tuneliki, drapaki i całe pudło zabawek, myszek, piłeczek, kuleczek, wobec których nie przeszła obojętnie :D
Niestety zapomniałem wziąć ze sobą aparatu, więc przepraszam za jakość zdjęć :( ale myślę w czerwcu odwiedzić Daisy, jak się trochę kocinka zaaklimatyzuje i porobić fotki ; )
Oby jak najwięcej takich domków :)

Zdj_cie0128.jpg

Zdj_cie0136.jpg

Zdj_cie0141.jpg

Zdj_cie0089.jpg

• Upvote 2
Posted

Super domek, to i kicia dzielna! :)

Krzysiu, podaj mi proszę nr konta. Mam "spadek" po psiaku, który już wiedzie przeszczęśliwe życie w DS i jego część chciałabym przekazać na Twoje kotki, głównie na tego bidusia z lecznicy (czy on ma jakieś imię?...). Tworzę też bazarek, z którego 50% będzie na niego ;)

Posted

NIE MA ZA CO DZIĘKOWAĆ! MUSIMY SOBIE POMAGAĆ. A Daisy to teraz Beza i dziś już polizała Miszkę po pyszczku! Znajomość się rozwija!

• Upvote 1
Posted

Jak pięknie!! :)

Od razu trzeba westchnąć i wypowiedzieć sakramentalne: oby wszystkie kocinki w potrzebie tak szybko trafiały w tak wspaniałe ręce!!!

Piesy oczywiście toże...:)

• Upvote 1
Posted

Super domek, to i kicia dzielna! :)

Krzysiu, podaj mi proszę nr konta. Mam "spadek" po psiaku, który już wiedzie przeszczęśliwe życie w DS i jego część chciałabym przekazać na Twoje kotki, głównie na tego bidusia z lecznicy (czy on ma jakieś imię?...). Tworzę też bazarek, z którego 50% będzie na niego ;)

Nutusiu, ślicznie Ci dziękuję za wsparcie dla kotka :wub: Po dłuższych przemyśleniach kotusia nazwałem Fenix, jako że udało się niemalże "podnieść go z popiołów" :)

Posted

Ferox,ja jeszcze raz przypomnę o potrzebie dokładnej dezynfekcji po pp (wirus utrzymuje się do 6m-cy w sprzętach domowych,z którymi kocię miało kontakt,ale także na które Ty wirusa mogłeś przenieść dotykając ich po dotknięciu kociaka).Polecam Virkon-używają go weci do dezynfekcji. Kosztuje ok.20zł w tym internetowym sklepie wet.

http://www.sklep.veterynaria.pl/?235,virkon-s-200-g-uniwersalny-preparat-dezynfekcyjny

Szczególnie,gdy planujesz pomóc innym kotom,zabierając je do domu.PP potrafi zabić też dorosłe koty!

Posted

W razie czego Virkon był kiedyś do kupienia w zoologu na Klonowej w CK, nie wiem czy nadal mają.

Ja po kociaku z pp całe mieszkanie dezynfekowałam, meble, podłogi, zabawki, wszystko. Ciałko kota i legowisko oddałam do weta do utylizacji, nie wolno zakopywać zwłok w ziemi, najlepiej spalić.

Posted

Niewiarygodne zdjęcia Bezy z koleżką! Z kotami bardzo różnie bywa - czasami miesiącami trzeba je umiejętnie ze sobą łączyć...A tu taka miła niespodzianka! :)

Krzysiu, o nr konta poproszę ;) Feniks - bardzo trafne imię. I daje wielką nadzieję :)

Zapraszam na bazarek, z którego 30% utargu chcę przeznaczyć dla Feniksa: http://www.dogomania.com/forum/topic/147127-tworzy-si%C4%99-puzzle-filmy-gry-ksi%C4%85%C5%BCki/

• Upvote 1