Ferox Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 Przepiękne, zwłaszcza Kornelia :) słabośc do krówek mam. A te tęgoryjce to czym Pani doktor? Iwermektyną? Czy Advantage, np. na kark? Coś mówiła, jakie najnowsze trendy? Mar.gajko, co do trendów to szczerze mówiąc nie wiem ;) Kicia jest cały czas w szpitalu, więc nie wiem dokładnie czym jest leczona. Wiem, że jest w najlepszych rękach w Kielcach. Postaram się dowiedzieć o szczegóły ;) Quote
mar.gajko Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Mar.gajko, co do trendów to szczerze mówiąc nie wiem ;) Kicia jest cały czas w szpitalu, więc nie wiem dokładnie czym jest leczona. Wiem, że jest w najlepszych rękach w Kielcach. Postaram się dowiedzieć o szczegóły ;) Krzysiu, nie dręcz Pani Doktor z mojego ciekastwa wielkiego :) Tak tylko chciałam wiedzieć, kiedyś wszystko tłukli iwermektyną. Tasiemce, nużyce, tęgoryjce, diofilariozę. Teraz jest dużo innych środków, mniej szkodliwych. To tylko z ciekawości ;) Quote
Ferox Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 Sciskam ogromnie za zdrowenko kocinek przecudne przecudne Krzysiu slij mi prosze ten num konta poki jestem po wyplacie ... pozdrawiam serdecznosci :) :) Ślicznie dziękuję :) PW poszło ;) Quote
Ferox Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 Krzysiu, nie dręcz Pani Doktor z mojego ciekastwa wielkiego :) Tak tylko chciałam wiedzieć, kiedyś wszystko tłukli iwermektyną. Tasiemce, nużyce, tęgoryjce, diofilariozę. Teraz jest dużo innych środków, mniej szkodliwych. To tylko z ciekawości ;) W każdym razie Mar.gajko, myślę że na wypisie kotka będą wszystkie leki :) Quote
mar.gajko Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 W każdym razie Mar.gajko, myślę że na wypisie kotka będą wszystkie leki :) To ja grzecznie poczekam, a potem moja ciekawość zaspokoję. Na razie trzymam kciuki mocno, żeby doszedł do siebie kocik. 1 Quote
Nutusia Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Jestem po krótkiej przerwie. Za Kocia trzymam mocno, za DS dla Daisy chyba jeszcze mocniej! :) Quote
Kama202 Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Pięknie się komponuje w tym posłaniu Kornelka. Trzymam kciuki za Twoje koty Krzysiu. Za wszystkie......i za Ciebie. 1 Quote
mar.gajko Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Nie chcę zapeszać, ale być może Daisy w poniedziałek będzie już w swoim domku :D Tak więc trzymamy kciuki podwójnie ;) No i ????? Udało się? Jest domek dla Daisy? Quote
Mortes Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Daisy została w nowym SUPER Domku :D :D :D Przepraszam, ale napiszę więcej jutro, bo dziś padam na twarz. :( 2 Quote
Nutusia Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 O TAKIEJ godzinie trudno nie padać na twarz! :( Najważniejsze, że w domku i że w super ;) Quote
Ferox Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 Zacznę od tego, że bardzo chciałem podziękować Cioci Agasz za pomoc w znalezieniu wspaniałego domku dla Daisy :) Daisy zamieszkała w bloku (wszystkie okna są zabezpieczone ) z kolegą- Miszką, który jest w tym samym wieku :) Nowa Pani (bardzo ciepła osoba :) ) od razu wyprzytulała i wycmokała Daisy. : ) Daisy od razu poczuła się jak u siebie i bez skrępowania zwiedzała całe mieszkanie włącznie z wszystkimi półkami, stolikami i parapetami ;) Najbardziej była zachwycona papirusami, które Pani hoduje specjalnie dla kotków :) Pani czasami musi wyjeżdżać do sanatorium, ale na ten czas do domu wprowadza się zaprzyjaźniona osoba, aby kotki nie były same :D Nowy kolega był mocno zafascynowany Daisy, niestety na razie bez wzajemności, ale myślę, że to kwestia paru dni : ) Daisy ma do dyspozycji tuneliki, drapaki i całe pudło zabawek, myszek, piłeczek, kuleczek, wobec których nie przeszła obojętnie :D Niestety zapomniałem wziąć ze sobą aparatu, więc przepraszam za jakość zdjęć :( ale myślę w czerwcu odwiedzić Daisy, jak się trochę kocinka zaaklimatyzuje i porobić fotki ; ) Oby jak najwięcej takich domków :) 2 Quote
mar.gajko Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Bardzo dzielna kicia. Taka wyluzowana. Nie pod kanapy, za szafkę tylko do razu po meblach. Ho, ho, ho. Dzielna. Quote
Nadziejka Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Cudowne wiesci :) :) :) sciskam kciuki mocno mocnoo Quote
Nutusia Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Super domek, to i kicia dzielna! :) Krzysiu, podaj mi proszę nr konta. Mam "spadek" po psiaku, który już wiedzie przeszczęśliwe życie w DS i jego część chciałabym przekazać na Twoje kotki, głównie na tego bidusia z lecznicy (czy on ma jakieś imię?...). Tworzę też bazarek, z którego 50% będzie na niego ;) Quote
agasz Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 NIE MA ZA CO DZIĘKOWAĆ! MUSIMY SOBIE POMAGAĆ. A Daisy to teraz Beza i dziś już polizała Miszkę po pyszczku! Znajomość się rozwija! 1 Quote
Figunia Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Jak pięknie!! :) Od razu trzeba westchnąć i wypowiedzieć sakramentalne: oby wszystkie kocinki w potrzebie tak szybko trafiały w tak wspaniałe ręce!!! Piesy oczywiście toże...:) 1 Quote
Ferox Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Super domek, to i kicia dzielna! :) Krzysiu, podaj mi proszę nr konta. Mam "spadek" po psiaku, który już wiedzie przeszczęśliwe życie w DS i jego część chciałabym przekazać na Twoje kotki, głównie na tego bidusia z lecznicy (czy on ma jakieś imię?...). Tworzę też bazarek, z którego 50% będzie na niego ;) Nutusiu, ślicznie Ci dziękuję za wsparcie dla kotka :wub: Po dłuższych przemyśleniach kotusia nazwałem Fenix, jako że udało się niemalże "podnieść go z popiołów" :) Quote
Ferox Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Bezunia, vel Daisy pozdrawia wraz z nowym kolegą :D 3 Quote
gosia7 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ferox,ja jeszcze raz przypomnę o potrzebie dokładnej dezynfekcji po pp (wirus utrzymuje się do 6m-cy w sprzętach domowych,z którymi kocię miało kontakt,ale także na które Ty wirusa mogłeś przenieść dotykając ich po dotknięciu kociaka).Polecam Virkon-używają go weci do dezynfekcji. Kosztuje ok.20zł w tym internetowym sklepie wet. http://www.sklep.veterynaria.pl/?235,virkon-s-200-g-uniwersalny-preparat-dezynfekcyjny Szczególnie,gdy planujesz pomóc innym kotom,zabierając je do domu.PP potrafi zabić też dorosłe koty! Quote
Little_My Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 W razie czego Virkon był kiedyś do kupienia w zoologu na Klonowej w CK, nie wiem czy nadal mają. Ja po kociaku z pp całe mieszkanie dezynfekowałam, meble, podłogi, zabawki, wszystko. Ciałko kota i legowisko oddałam do weta do utylizacji, nie wolno zakopywać zwłok w ziemi, najlepiej spalić. Quote
Nutusia Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Niewiarygodne zdjęcia Bezy z koleżką! Z kotami bardzo różnie bywa - czasami miesiącami trzeba je umiejętnie ze sobą łączyć...A tu taka miła niespodzianka! :) Krzysiu, o nr konta poproszę ;) Feniks - bardzo trafne imię. I daje wielką nadzieję :) Zapraszam na bazarek, z którego 30% utargu chcę przeznaczyć dla Feniksa: http://www.dogomania.com/forum/topic/147127-tworzy-si%C4%99-puzzle-filmy-gry-ksi%C4%85%C5%BCki/ 1 Quote
Nadziejka Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Zagladam z serdecznosciami czy dolecialy pieniazki? Quote
Recommended Posts