Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwójka w jednym domu. Dziewczynka i chłopak. Zdjęcia można powiększać ;)

Krzysio w środę znów był w Wawie i  sam przekazał kociaki nowym Opiekunom. Maluchy bezstresowo się odnalazły w nowym domku. Socjalizacja na szóstkę. Ukłony dla Feroxa za świetną robotę :)

A domek bardzo fajny. Młodzi ludzie bardzo przejęci, przygotowani na przyjazd kociaków. A teraz zachwyceni kotkami.

Nadal szukamy domów dla czwórki. I czasem przydałby się ktoś mobilny w Wawie, bo Ferox ma raptem 2,5 godziny do powrotnego pociągu.

• Upvote 1
Posted

Ale ma dość daleko do Wawy :) Na przyszłość będziemy myśleć, jesli DS będzie niezmotoryzowany.

Niech tylko te domki się zgłaszają! Zależy nam, żeby krówek Sandi znalazł dom z kotem lub w dwupaku, bo on bardzo lgnie do innych kotków. Zrobiłam mu osobne ogłoszenia, ale na razie cisza.

• Upvote 1
Posted

W końcu mam internet! :)

Tak, tak potwierdzam :) Tygrysek i Anetka już w nowym domku :D RAZEM :) Serdeczne podziękowania za znalezienie wspaniałego domku, pomoc w ogłoszeniach i wizytę przed adopcyjną dla Cioci Ludki :wub:

Państwo wspaniali, ciepli, bardzo serdeczni, dzięki Cioci Ludce super przygotowani do adopcji dzieciaczków. Bardzo przejęli się swoją nową rolą, :)  jestem pewien, że Anetce i Tygryskowi niczego u nich nie zabraknie :)

Droga do Warszawy dzieci wyniosła 50zł :(

DSC_3585.jpg

DSC_3584.jpg

Posted

Odebrałem już zamówiony wcześniej FRONTLINE dla kociego towarzystwa ;) (duża butla i tak wyjdzie taniej niż dla każdego kociaka pojedynczo )

DSC_3582.jpg

DSC_3583.jpg

Zakupiłem 10 kg żwirku

DSC_3580.jpg

Wklejam zaległy paragonik za odrobaczenie Gusi, Izi i Eli (pierwsza wizyta u weterynarza, zaraz po ich znalezieniu)

DSC_3586.jpg

Posted

Jak już Mortes pisała na wątku Białogonków trwają u7 nas niespodziewane prace remontowe. Ja może opiszę pracę w kocim przedszkolu :)

Tak naprawdę kocie przedszkole, po ściągnięciu tych wszystkich tkanin ze ścian przedstawia się żałośnie...

DSCF5741.jpg

podłoga to luźno rzucone deski :(

DSCF5742.jpg

Marzył mi się remoncik tego pokoiku, ale Mortes skutecznie studziła moje zapały. Nie mieliśmy (i nie mamy) na ten cel żadnych funduszy. Całe szczęście, przez przypadek Mortes ściągnęła swoich znajomych, którzy podjęli się tego zadania a należności za remont będziemy spłacać przez rok.

Prace trwają powoli, ale powolutku idziemy do przodu, na razie zrobiona jest wylewka :) i Panowie pracują nad ogarnięciem ścian.

DSCF5745.jpg

Fenix zatwierdził wstępne prace ;)

DSCF5746.jpg

Posted

No, pięknie :)

Trójka już w domkach i remonty się dzieją.

Uważaj Krzysiu, żeby Alei Gwiazd nie było na wylewce ;) bo mogłyby zostać na stałe :) łapeczkami.

Kociaki przecudne :)

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

Dopiero trafiłam na wątek, widzę że tu się dzieje, oj dzieje.

Cudowne kociaki, ale ile ich macie obecnie na stanie? :)

Sama bym chętnie doadoptowała do swojego kocurka jakąś miłą koteczkę (mój kot praawie kastrat --> ma termin na początek września, niewychodzący :P), ale cóż, wyprowadzam się za rok do stolicy, czego zreszta bardzo się boję. Podobno w Warszawie ciężko wynająć coś, jak ma się kota? :( A ja liczyłam na to, że się dokocę właśnie w W-wie, bo jeden kot to zdecydowanie za mało! A tu nagle zaczęłam słyszeć opinie, że o wynajem stancji trudno, jak ma się już futro... :( Co mnie mocno zaniepokoiło...

• Upvote 1
Posted

Witam :) Trafiłam tu z wątku Białogonków, szybko przeczytałam wątek, bo ja zapalona kociara. Podziwiam i pozdrawiam całe kocie przedszkole. Koty wciągają, jak się zacznie pomagać to nie da się skończyć i nagle dostrzega się dookoła tyle kocich bied, a one stają na naszej drodze. Przypadkiem czy przysłane przez jakieś kocie anioły? Trudno stwierdzić ;)

Posted

Dopiero trafiłam na wątek, widzę że tu się dzieje, oj dzieje.

Cudowne kociaki, ale ile ich macie obecnie na stanie? :)

Sama bym chętnie doadoptowała do swojego kocurka jakąś miłą koteczkę (mój kot praawie kastrat --> ma termin na początek września, niewychodzący :P), ale cóż, wyprowadzam się za rok do stolicy, czego zreszta bardzo się boję. Podobno w Warszawie ciężko wynająć coś, jak ma się kota? :( A ja liczyłam na to, że się dokocę właśnie w W-wie, bo jeden kot to zdecydowanie za mało! A tu nagle zaczęłam słyszeć opinie, że o wynajem stancji trudno, jak ma się już futro... :( Co mnie mocno zaniepokoiło...

Jeszcze 4 maluchy szukają domów.

Dziwisz się, że trudniej coś wynajmować z kotem? Pewnie kto szuka ten znajdzie, ale ...  trzeba się liczyć ze zwrotem kosztów, jak koty podrapią meble lub framugi albo naleją na kanapę czy dywan.Trudniej zabezpieczyć okna w cudzym mieszkaniu i zapewnić kotom bezpieczeństwo, gdy mieszka kilka osób. Lub utrzymać kota w swoim pokoju, gdy wynajmujesz tylko pokój. Właściciel może się też liczyć z alergią innych osób.

Guest TyŚka
Posted

Dziwię się, że tylko w stolicy robią taki z tym problem. W innych studenckich miastach nie słyszałam o tego typu trudnościach. ;)

4... to sporo, kciukuję za nie.

Posted

Przyczłapałam i ja na koci wątek,samam zakocona po kokardki,co roku jesienią drżę,bo wtedy nawet najdziksze dziki szukają u mnie pomocy a kotom w potrzebie się nie da odmówić.Pozdrawiam kocie przedszkole i Opiekuna.

Posted

O mamo, jaki wielki zakres prac! A gdzie na ten czas przeniosły się maluszki?;)

Będzie pięknie, zawodowo i zyskanie pokoik nie tylko na lato.

A Feni jak WYPRZYSTOJNIAŁ! :D

Posted

Ogłaszam maluchy dość intensywnie, ale chyba trzeba poczekać na koniec wakacji i urlopów.

Bardzo się cieszę, że sunia już bezpieczna :)

• Upvote 1