Korenia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 A Ty co odpowiadasz ciekawskim? Zawsze mówię, że takie pięknoty kochane to ze schroniska i jest to najwspanialszy schroniszczak wrocławski :) Quote
Poker Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 A ja nazywam rasę wielorasowców ŚWIATOWĄ jak wymyślił mój wnuk. Ludzie zawsze się dziwią jak im mówię i dopytują się "jaka?jaka?" niektórzy od razu wpadają na właściwy trop. Mimisiu, mam nadzieję ,że rodzice nie zaniedbają ciebie , bo jakby co to wiesz gdzie uderzać. Quote
Anecik Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 No co Ty Poker. Mimisia po pierwsze jest dziewczynką, po drugie jest starsza, po trzecie ma dłuższy staż, po czwarte pisałaś żeby jej się przydało rodzeństwo (ale nikt nie myślał o bliźniaku) a po piąte ona chodzi krok w krok za mną a ja się do Wrocka nie wybieram :D Nikt tu się nie będzie czuł zaniedbany. Jak gdzieś napisała Ewa Gonzales nie będę już miała czasu oj nie. No i dobrze :) Żeby tylko Ossi się Mimiśce spodobał. Quote
Nutusia Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Po szczeniaczki trzeba pytających do schronów wysyłać! A rasa? Schroniskowiec nie do końca pospolity :D W każdym razie taka rasa - jak wszystkie inne - która przed podłością ludzką nie jest w stanie obronić :( Quote
Poker Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 No co Ty Poker. Mimisia po pierwsze jest dziewczynką, po drugie jest starsza, po trzecie ma dłuższy staż, po czwarte pisałaś żeby jej się przydało rodzeństwo (ale nikt nie myślał o bliźniaku) a po piąte ona chodzi krok w krok za mną a ja się do Wrocka nie wybieram :D Nikt tu się nie będzie czuł zaniedbany. Jak gdzieś napisała Ewa Gonzales nie będę już miała czasu oj nie. No i dobrze :) Żeby tylko Ossi się Mimiśce spodobał. A dlaczego nie będziesz miała czasu? Dasz radę. 2/3 psy nie jest źle. Koty są bardziej samoobsługowe. Quote
ona03 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 ale nikt nie myślał o bliźniaku anecik nic się nie martw, większość ma po 2-3 psy i koty i mamy czas ..... na co chcemy mieć :) a co będzie jak się znajdzie trzeci bliźniak.... :cool1: Quote
Nadziejka Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 witamy wieczorkiem kciuki mocniutenko serduchem pozdrawiam druzynke lapeczkowa Anecia to przecudowna Mamunka ludeczkowo zwierzunkowo Aneciu sciskam sciskam ogromnie za wszystko oooooo otoz to .... co to bedzie jako gdzies nam sie uwidzi ...trzeci taki skarbunio?.... Quote
Anecik Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Nakryłam dzisiaj Mimisie jak wykopała sobie malusi dołeczek pod bukszpanami na ogródku i sobie w nim polegiwała. Oraz że ma skrytkę na smaczki. Chyba jak nie ma ochoty wkłada go (znaczy tego smaczka) w opaskę żwirową wokół domu i zsypuje żwirkiem. Nosek na szczęście cały ale jakoś chyba musze ją tego oduczyć. Nie wiem zostawia sobie na czarną godzinę czy co? Quote
Poker Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Widocznie się martwi ,ze jak przyjedzie braciszek , to żarełka zabraknie , żartuję. To są zachowania atawistyczne. Jak Wam nie przeszkadza, to niech trochę sobie pokopie. Quote
Nutusia Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Moja pierwsza w życiu jamnica zakopywała skarby na działce u mojej mamy. Nigdy ich potem nie odkopywała. Nie wiadomo czy dlatego, że co i raz dostawała kolejne czy dlatego, że zapominała gdzie zakopała ;) :) Teraz w domu u nas panuje taka konkurencja, że lepiej zjeść i się pochorować, niż miałoby trafić w paszczę innego stwora :D Quote
Marysia R. Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Moja Borówka jak dostanie coś jadalnego z czym nie wie co zrobić albo ukradnie skądś suche pieczywo to zakopuje te skarby w piaskownicy ;) Quote
Poker Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Moje niektóre psy zakopywały pod poduszkę na kanapie.Było to szczególnie interesujące, gdy skarbem była kość z mięsem. Quote
NikaEla Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Moje niektóre psy zakopywały pod poduszkę na kanapie.Było to szczególnie interesujące, gdy skarbem była kość z mięsem. moja też tak kiedyś zrobiła :) ale może raz czy dwa... bo nigdy nie dostaje więcej niż by zjadła ( a zwykle nawet mniej ;) ) Quote
Anecik Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Zakopywanie w poduszkę lub koc na kanapie się Mimi już zdarzało. Ale jak zobaczyłam jak ona tym malunim noseczkiem te kamole przesuwa to tak mi się jej żal zrobiło. Quote
ona03 Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Zakopywanie w poduszkę lub koc na kanapie się Mimi już zdarzało. Ale jak zobaczyłam jak ona tym malunim noseczkiem te kamole przesuwa to tak mi się jej żal zrobiło. Kamole rozdrobnić :) Jak Mimisia gotowa na przyjęcie braciszka, trzymamy kciukasy :P Quote
Anecik Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Już jesteśmy. Jednak przy bliższym spotkaniu stwierdzam że Mimi to kruszyneczka przy Ossim. Jest niewiele wyższy ale prawie dwa razy dłuższy. Warczy na niego, kłapie i dostał w ucho za obwąchiwanie. Ossi spokojny chodzi za mną w krok w krok, Mimiśka okrutnie zazdrosna. Reszta póżźniej bo mi mąż kompa wyrywa :( Quote
Poker Posted July 11, 2015 Author Posted July 11, 2015 Jak przebiegła podróż? To może Ossi nie jest bliźniakiem tylko młodszym bratem. Mimi u nas na początku też kłapała zębami na wszystkie futrzaki. Leżała na legowisku , a gdy jakis zwierz przechodził obok, to wyskakiwała do przodu z kłapaczką i cofała się .Wyglądało to bardzo śmiesznie. Tak jakby żmija wysuwała język i cofała. Powinna się uspokoić po 2 - 3 dniach.No chyba ,że będzie baaaardzo zazdrosna. Quote
ania75 Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 No tak jedynakom trochę trudno pogodzić się z konkurencją :) Quote
Poker Posted July 11, 2015 Author Posted July 11, 2015 Co tam u Was słychać i widać po męczącym dniu ? Quote
Anula Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Niech anecik troszeczkę odpocznie po dniu pełnym wrażeń.Na pewno jutro zda szerszą relację i wstawi fotki kudłaczków. Quote
NikaEla Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Już jesteśmy. Jednak przy bliższym spotkaniu stwierdzam że Mimi to kruszyneczka przy Ossim. Jest niewiele wyższy ale prawie dwa razy dłuższy. Warczy na niego, kłapie i dostał w ucho za obwąchiwanie. Ossi spokojny chodzi za mną w krok w krok, Ciekawe czy Mimiśka nie pożarła braciszka ? no ciekawe... skoro taka zazdrośnica... ale jeśli On jest większy , to może nie da rady :) Quote
Poker Posted July 12, 2015 Author Posted July 12, 2015 Co się U Was dzieje? Kto kogo pożarł ? 1 Quote
Recommended Posts