Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pani dzwoniła i była oglądać malutką. Jutro będę w domu i pójdę do wet. żeby powiedziała kiedy moge ja oddac. Pani chce ją wziąć w piątek.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super :multi:
Przesłać umowę, czy raczej pojawić się w piątek na spotkaniu z nową opiekunką?
Oczywiście pod warunkiem, że małą będzie można w piątek wydać do adopcji.

Posted

:loveu: Maluszki już u mnie , szaraczki dopadły moją suczke odrazu praktycznie ^^ teraz poszły spać :loveu: jeden rozłozył się w przedkopokju a drugi w pokoju pod krzesłem :) Dziś jadą ze mną do babci na jakiś tydzień, będe dawała znać smsem co z nimi itp. Kupka i siku już zaliczone ;) A suka moja lata od jdnego do drugiego i sprawdza czy kluski śpią ^^

Iza.

I czyściutkie tak jak było mówione ;) załatwiają się na podkład ^^

w razie czego mój tel : 501239110

Posted

mała wczoraj dostała kolejne leki na odrobaczenie razem z lambrią. kupę robi co pół godz. wczoraj widziałam w niej długie czerwonawe niteczki. nie wiem czy to robale czy to śluz. kupa jest z kropelka krwi. dziś było już chyba z pięć. Bardzo się martwię. Jutro mam ją oddać w sobotę wyjeżdżam Co robić?

Posted

Giargia jest jednokomórkowym pasożytem jelitowym mogącym atakować zarówno psa, kota jak i człowieka. Pierwotniak ten odpowiedzialny jest za wystąpienie choroby określanej jako giargioza. Przebieg choroby może przybierać różne postacie. Najczęściej jednak na pierwszy plan wysuwa się biegunka lub nawracające luźne stolce. Najczęściej jednak stolec ma jasnożółtą barwę i papkowatą konsystencję W obydwu przypadkach jednak dość charakterystyczny jest ostry, nieprzyjemny zapach a niekiedy wręcz obecność śluzu a nawet krwi w stolcu. Wspominanym objawom choroby towarzyszy spadek wagi zwierzęcia przy jednoczesnym zachowaniu apetytu. Do zakażenia pierwotniakiem dochodzi na drodze pokarmowej. Niektóre przeprowadzone badania parazytologiczne dowodzą, że problem największy jest w dużych skupiskach zwierząt tj. w schroniskach, przytuliskach i w dużych hodowlach. Dotychczas przeprowadzone badania wskazują, że około 30% psów i kotów zarażonych jest giargiozą. Rozpoznanie stawiane jest na podstawie badań parazytologicznych kału. Leczenie natomiast nie nastręcza większych kłopotów i polega na podaniu przez 3 – 5 dni odpowiednich środków odrobaczających np. Drontal plus. Pamiętać jednak trzeba, że pasożyt ten niebezpieczny jest dla człowieka. Dlatego też warto po każdym kontakcie ze zwierzęciem dokładnie umyć ręce.

Taką informację znalazłam na weterynarii. Zgadzałoby się z objawami u Lenki.

Posted

Właśnie wróciłam od p. Beaty. Maluszki (Dasza i Masza) czują się znacznie lepiej. Po mału zaczynają dostawać normalne jedzonko, ale jeszcze w bardzo niewielkich ilościach. Nadal głównie są karmione kleikiem. Dostają też lekarstwa. Dokazują strasznie. Podgryzają wszystkim nogi, wariują po całej kuchni. Jeszcze kilka dni i będą zupełnie zdrowe. Nauczyły się załatwiać tylko na podkłady. Ciemniejsza sunia jest bardzo grzeczna i spokojniejsza niż siostra. Jaśniejsza to mała złośnica. Potrafi ugryźć p. Beatę w nos, jak się ją weźmie na ręce i zbyt bardzo zbliży do twarzy. Musi być chyba najmłodsza z całego rodzeństwa, bo jest bardzo maleńka. Za to rozrabiaka okropna. I to ona prowokuje siostrę do psot. Małe tak wariowały, że aż Gumsia się ich przestraszyła.

Posted

jutro zaniosę kał do zbadania. Mała schudła i jest słabsza niż wcześniej, chociaz troche się bawi i ma apetyt ale nie jest dobrze. Faktura na fundację? ciekawe ile będzie kosztowało.

Posted

Tak, faktura na nas

Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE"

ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów Mazowiecka

NIP 759-166-77-15
Zapytaj, czy wskazane by było przestawić małą na karmę Eukanuba Intestinal Formula dla szczeniąt. Jeśli tak i jest możliwość zakupu w lecznicy, to kup proszę.
Zwrócimy koszty leczenia i karmy.

Posted

Wygląda na to że mała sierotka ma to samo co cała piątka młodszych. Objawy identyczne - śluzowata kupa, b.często robiona, z czerwonymi nitkami. Osłabienie i zmniejszenie apetytu. Im prędzej poda się leki tym krócej będzie chorować.

A jak tam maluchy u Herspri i u pani od Owieczki?:cool3: Herspri, czekamy na wieści!

Posted

wczoraj rano zrobiłam badania kału. a o 19 sunia poszła do nowego domku. Państwo bardzo sympatyczni, myślę, że będzie jej tam bardzo dobrze :lol::lol::lol:

Posted

Auraa serdecznie dziękujemy za opiekę nad małą Lenką.

Jeszcze czwórka maluchów nam została :cool3:
oraz Fizia 3-miesięczna.
W poniedziałek mała musi zmienić miejsce pobytu, bo Ania- tymczasowa opiekunka wyjeżdża. Kto może przewieźć Fizię z Kabat na Mokotów?

Posted

dzwoniłam do nowych państwa suni. Mała czuje sie zupełnie dobrze bawi sie z dziećmi i jest rozpieszczana, wszyscy sie nia zachwycają. Dostała imie Kawa ale pani mówiła o niej Kawunia :lol:.

Posted

byłam dzis u p. Beaty, kupiłam podklady, bo małe sikają strasznie. jedna już prawie zdrowa, druga kupki takie sobie robbi - ciągle dostaje leki. małe rosną w oczach, obgryzją kostki do bólu. śmieszne są. mam zdjęcia, ale nie wiem gdzie podłączyć kabelek, bo mój komp padł i piszę z bartkowego