AśkaK Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ja mam wieści od Izy - córki Herspri - że dwaj chłopcy dokazują, ładnie trafiają za potrzebą na pieluszki i niedługo będą zdjęcia! Quote
Herspri Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Aktualnie będe kozystała z loginu mamy bo sama nie mam a mama na wakacjach ^_^ Zdjęcia są jakie są, maluchy to żywe srebro :lol: Wkleje narazie to co jako-tako wygląda ;) później im jakąs sesje zrobię jak będą zaspane ( bo inaczej się nieda :diabloti: ) A teen łobuz : ciągle dokucza bratu i mojej suczce :diabloti: nie daje im spać, ciągnie za ogony uszy i gryzie po łapach, szczeka kiedy tylko mu coś nie pasuje,obgryza krzesło a w tym momęcie niszczy piłke :diabloti: taki mały diabeł :D ale kochany :loveu: Łazi grzecznie koło nogi i raczej się nie pląta, a jak to słodko wygląda jak tak idą oba obok siebie obok mojej nogi :D A i jedno uszko mu staje a drugie nie chce i wygląda troszke jak Miś Uszatek :loveu: a tu: Podłoga-ulubione miejsce do spania, nie chcą spać nawet na dywanie tylko na gołej podłodze co mnie delikatnie wkurza ;) kawałek jęzora Etny też się załapał na zdjęcie ^^ Ogólnie co do spania to jak połozą się ok 21 to do 6.30 mam spokoj, w nocy mnie nie budzą, nie wiem czy śpią całą noc pewnie nie ale zachowują się cichutko. Rano siusków na podkładzie troche jest ale kupka pojawia się dopiero po zjedzeniu śniadanka ;) ten kawaler: obgryzał właśnie kabel do internetu (:mad: ) ofiara swojego brata xp wiecznie podgryzany i szarpany kiedy ma już dość to odwarknie ogólnie bardzo spokojny misiek ^^ więcej śpi od brata i mniej siusia. No a ciotka pozwala robić maluchom ze sobą wszystko, tylko kiedy zaczynają się bawić jej ogonem ucieka ;) Musze je co jakiś czas odseparowywać bo by mi się wzajemnie powykańczały ^^ Etna jeszcze młoda więc chce się bawić a z jej gabarytami to nie dokońca dla maluchów przyjemne i bezpieczne ;). Do lecznicy ide z małymi jakoś w piątek - sobotę, są zdrowe tylko trzeba je odrobaczyć i tak poprosze żeby tam się popatrzył lekarz czy napewno wsystko jest ok ;) Mam nadzieje że załozy im jakąs 'normalną' ksiązeczke zdrowia. Quote
malagos Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Maluchy urocze! Ależ ta etna to świetą powinna zostać :evil_lol: Quote
Igusia Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 ronja napisał(a):ps. Fizia pojechała na tydzień do Igusiek Owszem mala rozrabiara jest u nas. Ona ma bardzo rufusikowy charakterek:evil_lol: Bylo juz sciecie z Mila i Kiciucha, do zalatwiania sie wybrala dwa miejsca w kuchni i lazience i robi na gazetki:p Quote
esperanza Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Ja mam fotki sprzed 10 dni, zaraz wstawię. Nowe też by się przydały :cool3: Quote
lika Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Piekna! Robić dla niej ogłoszenia, czy juz ktoś zrobił? Quote
esperanza Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Zrób jeśli możesz, na niczyje jest. Dzięki :-) Quote
AśkaK Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Izo, super zdjęcia!!!:loveu: Ten bardziej rudy chłopaczek od początku był taki łobuziak, a szary misio śpioch.:p Widzę że im się nie zmieniło.:lol: Quote
Igusia Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 ronja napisał(a):a fotki Fizi będą??????? Będą :p Dziś się wezmę za pstrykanie, jutro na ogródku przy świetle dziennym potrzaskamy (możę będzie słońe). Fiźka jest małym cudem... Przez ten tydzień będę ją cisnąć i uczyć psiukać na gazetę. Zresztą już to wczoraj robiła, wybrałą sobie miejsce i psiuka... Teraz siedzi sama z moimi psiuchami i kiciuchą w domu... Zobaczymy co będzie, jak wrócę... :-o Quote
Igusia Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Aaaaa... Nie dodałam, że wczoraj byłyśmy z Fiźką u Pani Dr Zlot na Gagarina. Odrobaczona, dziś powtórka, popsikana preparatem jakimś śmierdzącym. Pazurki obcięte. Cacy dziewczynka. Nic, tylko się zakochać :loveu: Quote
lika Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Ogłoszenia Fizi: http://ogloszenia.4lapy.info/L-ogloszenia/wiecej-19379.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=16127 http://www.kupiszpsa.pl/detail.php?id=2710 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/637845_slodka_trzymiesieczna_sunia.html http://www.eoferty.com.pl/id45485.html Quote
lika Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Już zakceptowane zostało zgłoszenie Fizi na adopcje.org http://www.adopcje.org/adopcja6920.html Quote
Herspri Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Właśnie miałam telefon, dziś ok 17-18 mają przyjść państwo zobaczyć maluchy :p zobaczymy co z tego będzie, mam nadzieje że to jakiś super domek się zgłasza ^_^ . Quote
Herspri Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 No i siwy puchatek poszedł do domku ;) Domek fajny, mieszkanie w bloku przyszła oglądać cała rodzina ( mama tata dziecko ). Umowa spisana, ludzie sympatyczni niedawno stracili psa który był z nimi 6 lat ( wzieli 7 letniego psa ze schronu ). Odrobaczą go już na własną kieszeń i są za kastracją więc jest dobrze, tylko jedno ale - chcieli mi psa pedigri karmić ale zasugerowałam żeby lepiej sięgnąć po coś lepszego ;) Lub psiakowi gotować, podałam im nazwe tej karmy co dostawały i powiedzieli że skoro mały to jadł to ok. A właśnie, ta umowa to zostaje u mnie ? Ogólnie się ciesze bo wiem że dobry domek się trafił tylko no tak jakoś nie swojo, za szyko sie przyzwyczajam :razz: Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Herspri, zaraz możemy podrzucić Ci kolejnego na otarcie łez:p umowę chyba musisz przeslać do nas... Quote
Herspri Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Do 'Was' znaczy do schroniska czy yy jak ? To tam się dogadajcie a ja najwyzej prześlę ;) Kiedy oddam do stałego domu malucha który pozostał to czemu nie ;) Quote
esperanza Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Herspri 4 maluchy czekają w schronisku na zabranie. W tej chwili nie mamy gdzie ich upchnąć, więc muszą tam na razie siedzieć. Jeśli tylko będziesz w stanie przyjąć do siebie szczeniaki, będziemy bardzo wdzięczne:Rose: Proponuję, by podpisana umowa trafiła do osoby, która podpisała kwit na w schronisku. Quote
Herspri Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 No więc jeśli dostane adres to prześlę ;) . Zrobie sobie kopie tej umowy czy coś żeby mieć dane kontaktowe i móc zorganizować jakąś wizytę po adopcyjną :p Jeśli uda mi sie ładnie wyadoptować tego malucha to podejmę się opieki nad jeszcze jakimiś biedulkiem ;) Quote
jayo Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Herspri napisał(a):No więc jeśli dostane adres to prześlę ;) . Zrobie sobie kopie tej umowy czy coś żeby mieć dane kontaktowe i móc zorganizować jakąś wizytę po adopcyjną :p Jeśli uda mi sie ładnie wyadoptować tego malucha to podejmę się opieki nad jeszcze jakimiś biedulkiem ;) Najlepiej do soboty - to przywiezniemy kolejne :evil_lol: :evil_lol: A tak powaznie, dziewczyny - jestescie baaaardzo dzielne!! Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 kwit podpisałam ja - to bez różnicy do kogo wyslesz, bo ja i tak umowy oddaję Esperanzy albo Feli jak wyadoptujesz drugiego malca, to wtedy prześlij mi obie Quote
Herspri Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 :crazyeye: dziś miałam 3 telefony w sprawie szczeniaka. 2 domku potencjalne już były ale zostały odprawione :p Pierwsze przyszła pani z dzieckiem i pyta się dziecka " takiego chesz, podoba Ci się ? " :angryy: zabrzmiało jakby chciała spełnić zachciankę dziecka :shake: poza tym zielonego pojęcia o psach, o kastracji słyszeć nie chciała : | więc podziękowałam. Drugi przyszedł pan w średnim wieku niby ok ale umowy nie chciał podpisać więc... no cóż jeszcze jeden domek ma się zgłosić ok 17 :) mam nadzieje że tym razem będzie ok. W końcu do 3 razy sztuka ^^ Opiszcie mi prosze te szczeniaki które zostały w schronisku bo możliwe że ktoś jeszcze będzie dzwonił w sprawie szczeniaków to mogłabym podpytać itd ;) Acha pozatym byłam dziś do południa z młodym na odrobaczeniu, dostał pół tabletki i drugie pół na za półtora tygodnia. Powiedziałam panu wetowi jak to z psiakiem było ( troche się zdziwił co pies ze schroniska w ostrowi robi w Cieszynie ;) ) i uznaliśmy że dobrze będzie zabespieczyć go jeszcze surowicą ( szczegolnie że nie był jeszcze szczepiony ). No to młody dostał tabletke i surowice. Quote
Recommended Posts