Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aktualnie będe kozystała z loginu mamy bo sama nie mam a mama na wakacjach ^_^
Zdjęcia są jakie są, maluchy to żywe srebro :lol: Wkleje narazie to co jako-tako wygląda ;) później im jakąs sesje zrobię jak będą zaspane ( bo inaczej się nieda :diabloti: )
A teen łobuz :

ciągle dokucza bratu i mojej suczce :diabloti: nie daje im spać, ciągnie za ogony uszy i gryzie po łapach, szczeka kiedy tylko mu coś nie pasuje,obgryza krzesło a w tym momęcie niszczy piłke :diabloti: taki mały diabeł :D ale kochany :loveu: Łazi grzecznie koło nogi i raczej się nie pląta, a jak to słodko wygląda jak tak idą oba obok siebie obok mojej nogi :D A i jedno uszko mu staje a drugie nie chce i wygląda troszke jak Miś Uszatek :loveu:

a tu:

Podłoga-ulubione miejsce do spania, nie chcą spać nawet na dywanie tylko na gołej podłodze co mnie delikatnie wkurza ;) kawałek jęzora Etny też się załapał na zdjęcie ^^
Ogólnie co do spania to jak połozą się ok 21 to do 6.30 mam spokoj, w nocy mnie nie budzą, nie wiem czy śpią całą noc pewnie nie ale zachowują się cichutko. Rano siusków na podkładzie troche jest ale kupka pojawia się dopiero po zjedzeniu śniadanka ;)

ten kawaler:

obgryzał właśnie kabel do internetu (:mad: ) ofiara swojego brata xp wiecznie podgryzany i szarpany kiedy ma już dość to odwarknie ogólnie bardzo spokojny misiek ^^ więcej śpi od brata i mniej siusia.

No a ciotka pozwala robić maluchom ze sobą wszystko, tylko kiedy zaczynają się bawić jej ogonem ucieka ;) Musze je co jakiś czas odseparowywać bo by mi się wzajemnie powykańczały ^^ Etna jeszcze młoda więc chce się bawić a z jej gabarytami to nie dokońca dla maluchów przyjemne i bezpieczne ;).

Do lecznicy ide z małymi jakoś w piątek - sobotę, są zdrowe tylko trzeba je odrobaczyć i tak poprosze żeby tam się popatrzył lekarz czy napewno wsystko jest ok ;) Mam nadzieje że załozy im jakąs 'normalną' ksiązeczke zdrowia.

Posted

ronja napisał(a):
ps. Fizia pojechała na tydzień do Igusiek

Owszem mala rozrabiara jest u nas. Ona ma bardzo rufusikowy charakterek:evil_lol:
Bylo juz sciecie z Mila i Kiciucha, do zalatwiania sie wybrala dwa miejsca w kuchni i lazience i robi na gazetki:p

Posted

ronja napisał(a):
a fotki Fizi będą???????

Będą :p Dziś się wezmę za pstrykanie, jutro na ogródku przy świetle dziennym potrzaskamy (możę będzie słońe).
Fiźka jest małym cudem... Przez ten tydzień będę ją cisnąć i uczyć psiukać na gazetę. Zresztą już to wczoraj robiła, wybrałą sobie miejsce i psiuka...
Teraz siedzi sama z moimi psiuchami i kiciuchą w domu... Zobaczymy co będzie, jak wrócę... :-o

Posted

Aaaaa... Nie dodałam, że wczoraj byłyśmy z Fiźką u Pani Dr Zlot na Gagarina. Odrobaczona, dziś powtórka, popsikana preparatem jakimś śmierdzącym. Pazurki obcięte. Cacy dziewczynka. Nic, tylko się zakochać :loveu:

Posted

Właśnie miałam telefon, dziś ok 17-18 mają przyjść państwo zobaczyć maluchy :p zobaczymy co z tego będzie, mam nadzieje że to jakiś super domek się zgłasza ^_^ .

Posted

No i siwy puchatek poszedł do domku ;) Domek fajny, mieszkanie w bloku przyszła oglądać cała rodzina ( mama tata dziecko ). Umowa spisana, ludzie sympatyczni niedawno stracili psa który był z nimi 6 lat ( wzieli 7 letniego psa ze schronu ). Odrobaczą go już na własną kieszeń i są za kastracją więc jest dobrze, tylko jedno ale - chcieli mi psa pedigri karmić ale zasugerowałam żeby lepiej sięgnąć po coś lepszego ;) Lub psiakowi gotować, podałam im nazwe tej karmy co dostawały i powiedzieli że skoro mały to jadł to ok. A właśnie, ta umowa to zostaje u mnie ?
Ogólnie się ciesze bo wiem że dobry domek się trafił tylko no tak jakoś nie swojo, za szyko sie przyzwyczajam :razz:

Posted

Herspri 4 maluchy czekają w schronisku na zabranie. W tej chwili nie mamy gdzie ich upchnąć, więc muszą tam na razie siedzieć. Jeśli tylko będziesz w stanie przyjąć do siebie szczeniaki, będziemy bardzo wdzięczne:Rose:

Proponuję, by podpisana umowa trafiła do osoby, która podpisała kwit na w schronisku.

Posted

No więc jeśli dostane adres to prześlę ;) . Zrobie sobie kopie tej umowy czy coś żeby mieć dane kontaktowe i móc zorganizować jakąś wizytę po adopcyjną :p Jeśli uda mi sie ładnie wyadoptować tego malucha to podejmę się opieki nad jeszcze jakimiś biedulkiem ;)

Posted

Herspri napisał(a):
No więc jeśli dostane adres to prześlę ;) . Zrobie sobie kopie tej umowy czy coś żeby mieć dane kontaktowe i móc zorganizować jakąś wizytę po adopcyjną :p Jeśli uda mi sie ładnie wyadoptować tego malucha to podejmę się opieki nad jeszcze jakimiś biedulkiem ;)

Najlepiej do soboty - to przywiezniemy kolejne :evil_lol: :evil_lol:

A tak powaznie, dziewczyny - jestescie baaaardzo dzielne!!

Posted

kwit podpisałam ja - to bez różnicy do kogo wyslesz, bo ja i tak umowy oddaję Esperanzy albo Feli
jak wyadoptujesz drugiego malca, to wtedy prześlij mi obie

Posted

:crazyeye: dziś miałam 3 telefony w sprawie szczeniaka. 2 domku potencjalne już były ale zostały odprawione :p Pierwsze przyszła pani z dzieckiem i pyta się dziecka " takiego chesz, podoba Ci się ? " :angryy: zabrzmiało jakby chciała spełnić zachciankę dziecka :shake: poza tym zielonego pojęcia o psach, o kastracji słyszeć nie chciała : | więc podziękowałam. Drugi przyszedł pan w średnim wieku niby ok ale umowy nie chciał podpisać więc... no cóż jeszcze jeden domek ma się zgłosić ok 17 :) mam nadzieje że tym razem będzie ok. W końcu do 3 razy sztuka ^^

Opiszcie mi prosze te szczeniaki które zostały w schronisku bo możliwe że ktoś jeszcze będzie dzwonił w sprawie szczeniaków to mogłabym podpytać itd ;)

Acha pozatym byłam dziś do południa z młodym na odrobaczeniu, dostał pół tabletki i drugie pół na za półtora tygodnia. Powiedziałam panu wetowi jak to z psiakiem było ( troche się zdziwił co pies ze schroniska w ostrowi robi w Cieszynie ;) ) i uznaliśmy że dobrze będzie zabespieczyć go jeszcze surowicą ( szczegolnie że nie był jeszcze szczepiony ). No to młody dostał tabletke i surowice.