esperanza Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Do schroniska w Ostrowi Maz trafiło 7 małych szczeniąt bez matki. Suczkę zabił samochód. Maluchy są karmione specjalnym mlekiem i karmą. Nie wiem ile tygodni mają dokładnie- raczej między 2 a 4, ale wiadomo będzie jutro, gdy Owieczka pojedzie do schroniska. Te szczeniaki tam nie przeżyją. Pracownik jest w schronisku tylko między 8 a 15, potem psy zostają same. Jeśli ktoś zechce przyjąć do domu tymczasowego choćby 2-3, to jutro razem z Ronją i Owieczką mogłyby przyjechać do Warszawy. Prosimy o pomoc. Quote
Neigh Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Co jest? wszędzie niechciane, przucone, osierocone szczenięta......jakiś total totalny. Do góry! Quote
BasiaD Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Niuńki na 1 stronkę przypominać o sobie cioteczkom! Quote
Herspri Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 :shake: :-( Może mogłabym wziąść 2 - 3 szczeniaki na tymczas ALE : 1. Nie mam doświadczenia w opiece nad tak młodymi pieskami 2. Potrzebne by były pieniądze na specjalne mleko i karmę - sama nie dałabym rady z pieniędzmi. 3. Mieszkam na śląsku w Cieszynie 4. Szczeniakami podczas mojej nieobecności ( tj 8 godzin ) zajmowałaby się córka ( 17 lat ) która w Niedziele jedzie do Wrocławia więc brałaby psiaki ze sobą co wiąze sie z kolejną podrozą. 5. Do końca wakacji mogły by zostać napewno, we wrześniu nie wiem jak by się losy potoczyły... Więc to chyba nie najlepsze rozwiązanie ? Hopsa hopsa , nie ma żadnej mamki ? Quote
esperanza Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Karmę byśmy opłacili. Opieka nad maluchami nie jest trudna, natomiast największy problem widzę w transporcie. Jak to rozwiązać? Quote
Herspri Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 No własnie jak... transport musiałby być dosłownie na JUŻ bo córa jedzie w niedziele a jak wyjedzie to ja już nie wezme szczeniaków bo nie będe miała jak się nimi zająć, Iza ( córka ) jest odpowiedzialna i napewno dałaby sobie rade. Ewentualnie transport w Niedziele - poniedziałek do Wrocka ale to też będzie problem i dodatkowo te kilka dni ktoś by je musiał przetrzymać ... :shake: Jesli znajdzie się transport i ktoś kto zaopatrzy w jedzonko - niema sprawy, domek tymczasowy jest... Jakieś pomysły ? Quote
AśkaK Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Herspri napisał(a)::shake: :-( 3. Mieszkam na śląsku w Cieszynie Herspri, czy to ten Cieszyn koło Bielska-Białej? Ja 5.08 jadę do Bielska, jeśli byłby transporterek dla maluchów to mogę je zabrać. Od tej niedzieli mogą pomieszkać u mnie w W-wie...może w niedzielę nawet bym po nie pojechała do schronu, ale wiesz esperanzo jaka jest moja sytuacja ze schroniskiem...musiałby ktoś pojechać ze mną, bo mnie za bramę nie wpuszczą. Quote
Herspri Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Tak to ten Cieszyn ! 5.08 mówisz... córa chciała zostać na 2 tygodnie we wro... ale właśnie krzyczy że tydzień jej starczy :cool3: Myśle że to moze się udać ! Tylko w razie czego proszę mi przysłać jedzonko i wstawić mi tutaj instrukcje opieki nad maluszkami :) 501239110 <- numer do Izy ( tylko prosiłabym już dziś nie dzwonić bo połozyła się spać ) w razie czego dzwonić dogadywać się z nią, ja siedze od rana w pracy więc rozmawiać nie mogę ( chyba że wieczorem ). AśkaK z nieba spadłaś :loveu: jak możesz biez maluszki :) Quote
malagos Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Ale z Was WARIaTKI :loveu: Taka akcja musi się udać! :loveu: a co z resztą maleństw?:shake: Quote
Herspri Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Chętnie bym wzieła więcej ale martwie się że już z 3 może być problem :shake: Pozatym wiem że po pewnym czasie szczeniaki zaczynają się rozłazić i załatwiać się po całym mieszkaniu ( :mad: ;) ) 4 psiaki szukają nadal domku ciepłego ! Quote
BIANKA1 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Do mnie możecie dać jedego przy okazji .Bo już jestem zapsiona , zakocona i zaświniona na dodatek :diabloti: Quote
Herspri Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 No ok cioteczki :loveu: ja lece spać. Ucałujcie mi tam maluchy jutro :loveu: Dobranoc. Jak sie odrwe do komputera w pracy to wpadne poczytać co się tu dzieje ;) Quote
Yona Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 BIANKA1 napisał(a):Do mnie możecie dać jedego przy okazji .Bo już jestem zapsiona , zakocona i zaświniona na dodatek :diabloti: Ciociu BIANKO, tutaj wydaje się pieski parami... :) Quote
BIANKA1 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Yona napisał(a):Ciociu BIANKO, tutaj wydaje się pieski parami... :) Ciociu Yono , a od kiedy siedem jest liczbą parzystą ?:diabloti: Quote
esperanza Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Uwielbiam Was :loveu: Bianka1 wyślij mi nr tel do siebie. Jutro będę nad logistyką pracować. Na razie jak rozumiem musimy gdzieś przetrzymać maluchy do niedzieli, gdyby np. jutro przyjechały lub dobę od soboty do niedzieli, gdyby przyjechały z Danusią. Potem 3 maluchy trafiłyby do 5.08 do AśkiK. A następnie do Bielska 2 i 1 do Wrocławia. Takie rozwiązanie byłoby sensowne, a Ty Asiu nie musiałabyś wtedy jechać do Ostrowi. Jeden maluch już jutro przyjedzie na tymczas do p.Beaty- opiekunki Muni, więc nadal 3 szukamy tymczasu. Uff... Quote
Recommended Posts