Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Około 17 lipca pies trafił do schroniska, przywieźli go ludzie,którzy znaleźli charta w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego, oceniono go na 8 lat.
Miałam "przyjemność" czesac go i przyznam że on wygląda tak źle jak amstaff Alter ,gdy wychodził z łódzkiego schroniska,worek obciągnięty skóra:-( Tego nie widac na pierwszy rzut oka bo sierśc ma bujną i niestety bardzo zaniedbaną,kołtunów i dredów mnóstwo,pchły skakały ,skóra brudna:placz: Na powiece lewego oka ma jakąś narośl.
Chart (wciąz bez imienia) nie chciał nic pic ani jeść,teraz jest lepiej dostaje puszki, wczoraj byłam z nim na kilkuminutowym spacerze pod koniec chwiał sie na nogach:placz: Chart toleruje inne psy,nie przejawia agresji ,jest łagodny i potrafi chodzić na smyczy.
ma wątek na forum chartów,tam tez podano mi namiary na osobe,hodowcę chartów,który ma kontakt z niemiecką fundacja pomagająca chartom w potrzebie. Prośba do polskich Fundacji o Pomoc zanim bedzie za późno!!

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzeba go zabrac do lekarza i fryzjera,bo w takim futrze latem lubią się niestety lęgnąc larwy jak jest zaniedbane i brudne.Dobrze byłoby go umiescic w dt lub hoteliku.dogomaniacy pomóżcie uratowac tego pięknego psa!