ewatonieja Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Około 17 lipca pies trafił do schroniska, przywieźli go ludzie,którzy znaleźli charta w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego, oceniono go na 8 lat. Miałam "przyjemność" czesac go i przyznam że on wygląda tak źle jak amstaff Alter ,gdy wychodził z łódzkiego schroniska,worek obciągnięty skóra:-( Tego nie widac na pierwszy rzut oka bo sierśc ma bujną i niestety bardzo zaniedbaną,kołtunów i dredów mnóstwo,pchły skakały ,skóra brudna:placz: Na powiece lewego oka ma jakąś narośl. Chart (wciąz bez imienia) nie chciał nic pic ani jeść,teraz jest lepiej dostaje puszki, wczoraj byłam z nim na kilkuminutowym spacerze pod koniec chwiał sie na nogach:placz: Chart toleruje inne psy,nie przejawia agresji ,jest łagodny i potrafi chodzić na smyczy. ma wątek na forum chartów,tam tez podano mi namiary na osobe,hodowcę chartów,który ma kontakt z niemiecką fundacja pomagająca chartom w potrzebie. Prośba do polskich Fundacji o Pomoc zanim bedzie za późno!! Quote
ewatonieja Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 charcie może ktoś zauważy ,że pilnie potrzebujesz pomocy!! Quote
netti1 Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 trzeba go zabrac do lekarza i fryzjera,bo w takim futrze latem lubią się niestety lęgnąc larwy jak jest zaniedbane i brudne.Dobrze byłoby go umiescic w dt lub hoteliku.dogomaniacy pomóżcie uratowac tego pięknego psa! Quote
asiak Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 ale biedactwo...:-( a pycholek ma taki śliczny... do góry psinko... Quote
takaradosna Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Bardzo ładny pies... i raczej nie ma 8 lat ;/ już teraz wiem, skąd moja suńka ma takie rysy pyszczka !!!! nie mogę pomóc... jedynie podniosę... Quote
Szyszka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Piękny pies. Myślicie, że ktoś go wyrzucił? Czy jest zaczipowany? Quote
doddy Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Dajcie go na forum chartów. Nam bardzo pomogli przy znalezionej Niespodziance ;) Quote
ewatonieja Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 juz jest, nawet Rut chce mu dac Dt ale on ama juz psa i mieszka w 2 pokojach,a dawac jej psa który na pewno jest chory to za duzy cięzar Quote
Ulaa Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Na co chory? Może ma tatuaż, sprawdzałyście cioteczki? Quote
ewatonieja Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 omocy z Dt w pabianicach uciekła kotka szylkretka w sobote miała jechac do domu stałego !!!!!!! watek na forum Fundacji niechciane i zpaomniane!!!!! Quote
oktawia6 Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 :crazyeye: :crazyeye: Chart Afgański- już siły nie mam:shake: :shake: :shake: ...... Quote
desdemona Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 jak mozna psa doprowadzic do takiego stanu? no chyba ze sie komus zgubil. Quote
ewatonieja Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 on sie musiał długo tułac bo strasznie zapuszczony i wychudzony link do charciego forum i watku afgana http://www.psy.mgt.pl/psy/viewtopic.php?t=3528&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
ewatonieja Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 tylko wyglada tak na zdjęciach , rzeczywistość jest koszmarna :placz: Quote
dariaopole Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 ohhh Natalia Tobie to największe bidy się przytrafiaja bidulo :shake: śliczny chłopczyk z niego Quote
agpol Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ludzkie pojęcie przechodzi, ręce opadają, brak słów:shake: Coraz piękniejsze psy wałęsają się bez domu:-( Quote
Recommended Posts