ewatonieja Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 swoje niemiłe odpowiedzi wytłumaczyła mi złym dniem ,jestem w stanie to zrozumieć, na razie nie ma innej alternatywy,ale to nei znaczy ze nie sprawdzimy tego domu, przeciez taka rozmowa to nic strasznego,na ogół ludzie są zadowoleni :) a z tą chudościa to możliwe ze charty sa tak zbudowane ale sprawdzić jego stan myślę,że nie zaszkodzi ,dobrze by było miec jakąs Fundacje w odwodzie,bo tak zbierac kase prywatnie to mało komu się teraz chce podejmowac takie ryzyko patrezcie watek GROMa Quote
Isiak Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Fakt, że trzeba być ostrożnym, ale nie można z góry przekreślać osoby bez sprawdzenia, bo wystraszymy wszystkich chcących kiedyś zaadoptować psa :roll: Quote
Tilia Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 ewatonieja - dopiero skojarzyłam, że to Ty się tam na charcim wypowiadasz... ups :) w każdym razie jakby potrzebna była pomoc w rodzaju kontaktu bezpośredniego w Warszawie czy kontaktu chart-bull to poproszę o wiadomość, najlepiej priv na charcim, bo mam problem z dogo- nie dochodzą powiadomienia o nowych postach ani o prywatnych wiadomościach. Myślę, że warto skonfrontować Rut z innymi chartami afgańskimi- to dość specyficzne psy, musi wiedzieć co ją czeka ;) Quote
Rut Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 jak tu na moj temat glosno... po pierwsze to mam 20 lat,nie utrzymuja mnie rodzice,mam 3letnia suke bullterrierke(z papierem,jesli to kogos interesuje) Bardzo chcialabym porozmawiac z osoba odpowiedzialna za tego psa,i taka osoba oczywiscie bedzie mogla przyjsc do mnie do domu,poznac bulla i zobaczyc co mam w lodowce. wiec moze odpuscie sobie moi drodzy takie komentarze,skoro nic nie wiecie. moge wziac tego psa jesli jest wzglednie zdrowy,bo nie mam kasy na dlugie leczenie.stac mnie na utrzymanie psa,na leczenie w tym momencie nie bardzo. moge go wziac na dom tymczasowy,zawsze to lepiej niz schronisko. kto odwazny z nami sie spotka? pozdrawiam serdczenie Rut i bull Quote
Rut Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 halo!ja juz mam psa,znam pare chartow,sama tez nie mam w domu goldena,tylko bulla.w kazdym razie osmielam sie twierdzic,ze chart tez jest psem i moze damy rade :) Quote
ruda76 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Rut napisał(a):halo!ja juz mam psa,znam pare chartow,sama tez nie mam w domu goldena,tylko bulla.w kazdym razie osmielam sie twierdzic,ze chart tez jest psem i moze damy rade :) pewnie tak:p Quote
Reno2001 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 A to od Rut dostałam na PW: hormony mi graja?bardzo przepraszam,czy my sie znamy?czy ja sie o kims tutaj wyrazam ironicznie czy bez szacunku?Mozesz mi wytlumaczyc co ta wypowiedz miala znaczyc,bo chyba nic o mnie,moim psie itd itd nie wiesz Rut Mnie już ręce opadły , bo dawno nie spotkałam tak niepozytywnie naładowanej osoby. Tu w kazdzm slowie czai sie wrogosc. Brrrrrrrrrrr Quote
Rut Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 myslalam ze to miesce sluzy pomocy zwierzetom.a tak nie jest.o psie nikt nic nie wie,natomiast o mnie juz wiele sadow tu wydano.skad to wszystko wiecie?nie mam pojecia.pantoflowa poczta kroluje.a pies gnije w schronisku.to niech gnije.nie potraficie pomoc,wasz problem,szkoda mi tylko psa.naprawde powodzenia w szukaniu domu dla charta Quote
iwop Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 rut czytam wątek charta i doprawdy nie zauważyłam aby ktoś cię osądzał - to zwyczajnie troska o psa, o to czy DT dasz radę ale wybacz po takim stwierdzeniu niech "pies gnije w schronisku" jestem w szoku! I to delikatnie mówiąc . :angryy: Jak ktoś kto kocha zwierzeta moze powiedzieć coś takiego? Tylko siąść i płakać.. Quote
ewatonieja Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 na pewno nie zgnije,ale ty na prawde juz fochów nie rób,bo sama prowokujesz te komantarze ,Rut Quote
ruda76 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Czy ja dobrze doczytałam słowa Rut brzmiały " niech oies gnije w schronisku" ?:-o Quote
sathi Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 wtrące sie bo czytam watek Rut tu i na charcim ,i powiem tylko ze popieram Rut wsayscy ja ocniaja ,krytykują,dziewczyna pisze uczciwie ze chce wziac psa,jesli trzeba bedzie lecZyc mowi uczciwie ze nie ma pieniedzy ze wezmie na tymcas O CO CHODZI????????dlaczego wszyscy sie tu i na charcim uparli i dokopuja jej nie znajac to umowcie sie z nia idzcie zobacczcie ,sprawdzcie jak sie psy dogaduja A NIE dyskutujcie ,szkoda ze nie mieszkam w w warszawie bo pomoglabym ,niektorw ososby zaoferowały jej pomoc w chocby doprowadzeniu siersci do porzadku ,Tilia tez wiec bierzcie sie do pomocy RATUJCIE biednego psiaka ,a nie dokopujcie tej dziewczynie ktora chce cos zrobić Quote
Reno2001 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 sathi, nikt by jej nie dokopywał, gdyby sama nie prowokowała. niestety w kontaktach w necie trzeba ważyć słowa, bo łatwo zniechęcić do siebie kogos po drugiej stronie kabla. My chcieliśmy uzyskać od dziewczynuy kilka informacji na co ona od razu przbrała postawę bojową. I poszło. Agresja za agresję. A my nie szukamy nawet DT za wszelka cenę. I chyba szukmy dalej. Quote
ewatonieja Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 nie przypominam sobie by ktoś ja atakował na forum chartów a jej od na PW nie były przyjemne :( Quote
Diana S Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 ewatonieja napisał(a):nie przypominam sobie by ktoś ja atakował na forum chartów a jej od na PW nie były przyjemne :( ewatonieja nie do końca jest tak jak piszesz że Rut nie była atakowana.. nie doczytałas innych postów.. jeżeli chodzi o posiadanie psa.. (charta).. Rut niejednokrotnie była źle oceniana przez charciarzy.. (nie wiem dlaczego)i to nie na watku.. Afgan w schronie..(tylko innym) Rut może i poniosły emocje ale nie zapominajmy że chce pomóc.. a jak na razie nie ma os. chętnych na charta.. dziewczyny umówcie się i na spokojnie pogadajcie.. wypowiedzi przez pisanie postów.. nie do końca oddają osobowość danej osoby.. dla mnie Rut jest wiarygodna i mądrą dziewczyną... może i napisała coś co wam się nie spodobało.. ale idzie się zawsze dogadać.. pogadajcie... na pewno wiele się wtedy wyjaśni... Quote
iwop Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 diana przepraszam a tobie podoba się stwierdzenie- niech pies zgnije w schronie? :crazyeye: nawet nie wiem jakbym była wściekła to nie przyszłoby mi to do głowy... :shake: Quote
haker11 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 iwop napisał(a):diana przepraszam a tobie podoba się stwierdzenie- niech pies zgnije w schronie? :crazyeye: nawet nie wiem jakbym była wściekła to nie przyszłoby mi to do głowy... :shake: No właśnie! Prawdziwy miłośnik psów nawet nie wiadomo w jakich nerwach nigdy by nie powiedział/napisał czego takiego!!!! Quote
Diana S Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ok. rozumiem wasze rozgoryczenie.. ale Rut jest atakowana z każdej strony..(nie mówię tutaj o dogomani) zdenerwowała się..(czy Wam się to nigdy nie zdarzyło powiedzieć coś a potem uppsss...) tak nie można i nie twierdzę że było to miłe.. ale Rut naprawdę chce pomóc.. a co chwila ktoś jej to utrudnia.. o charcie myślała już duuużżżooo wcześniej.. i to nie jest jej chwilowy kaprys.. naprawdę.. wszystko da się jakoś wyjaśnić... Quote
plamka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 zaczynacie mnie wkurzać - za każdym razem przy charcie jest jakaś zadyma i wycieczki osobiste. pies potrzebuje domu a nie dogryzania sobie nawzajem Quote
ewatonieja Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 a mnie wkurza nadpobudliwośc i przewrazliwienie :angryy: Quote
Diana S Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 plamka napisał(a):zaczynacie mnie wkurzać - za każdym razem przy charcie jest jakaś zadyma i wycieczki osobiste. pies potrzebuje domu a nie dogryzania sobie nawzajem jak najbardziej się z tym zgadzam..plamka napisał(a):każdym razem przy charcie jest jakaś zadyma i wycieczki osobiste. :mad: i też zależy mi na tym by bidok był w domku.. a taki mógłby już mieć....(bo jest osoba chętna):loveu: Quote
Diana S Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Szyszka napisał(a):Ale sie porobiło.:-( Afgan szuka domu! :-( i jest cały czas osoba na niego chetna... Quote
iwop Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 ona nadal jest chętna? :crazyeye: Przeciez napisała że życzy, żeby zgnił w schronie... Quote
Recommended Posts