Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

takie cuda marnieja w schronisku, dopoki nie okresla dokładnie jego stanu w schronisku(o ile do tego dojdzie) to nic nie da się zrobić choć jest potencjalny dom (tylko ze z psem i o ograniczonych możliwościach finansowych)

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewatonieja napisał(a):
takie cuda marnieja w schronisku, dopoki nie okresla dokładnie jego stanu w schronisku(o ile do tego dojdzie) to nic nie da się zrobić choć jest potencjalny dom (tylko ze z psem i o ograniczonych możliwościach finansowych)

Natalko czy ja dobrze odczytałam ,ze jest dla tego charta potencjalny dom ?( tylko ze z psem i o ograniczonych możliwościach finansowych )

Posted

ewatonieja napisał(a):
tak,osoba z forum chartów jest gotowa podjąc sie opieki (dwie inne osoby z tego forum polecają ją)

Więc w czym problem.? Jesli jest jakikolwiek to pisz nikt nie chce aby psiak siedział i marniał w schronie.

Szyszka juz zapytała " jak mozemy pomóc"

Posted

przeciez napisałam :eviltong:
zanim sie psa da do DT trzeba go zdiagnozować, bo jeśli mu coś dolega to klops,dziewczyna nie da rady, na razie brak zainteresowania jakiejkolwiek Fundacji, a jesli bedzie potrzeba zbiórek to ludzie chetniej wpłacaja na konto Fundacji,
a i potrzeba wczesniej wizytowac ten dom, czy ktoś widzi w tym coś niestosownego? (prosze o opinie)
ja jestem uziemiona od 10 -16 (/16 30) w pracy :/ do 30 lipca

Posted

Nie ma w tym nic niestosownego. Natalko masz rację. A może da rade załatwić to przez Niechciane i Zapomniane, jak myślisz?
Fakt łatwiej zebrać kase na fundacje.

A domek można zwizytować. Na pewno nikt nie będzie miał o to pretensji.;)

Posted

Pamiętajcie, że charty z natury mają inną budowę niż większość psów- zdrowemu, normalnie odżywionemu afganowi sterczą guzy biodrowe i kręgosłup- ten typ tak ma ;) poza tym charty bardzo szybko tracą maę w stresie- obserwowałam to w schronisku. Jest osoba chętna na adopcję- w Warszawie.

Posted

Tilia napisał(a):
Pamiętajcie, że charty z natury mają inną budowę niż większość psów- zdrowemu, normalnie odżywionemu afganowi sterczą guzy biodrowe i kręgosłup- ten typ tak ma ;) poza tym charty bardzo szybko tracą maę w stresie- obserwowałam to w schronisku. Jest osoba chętna na adopcję- w Warszawie.

Tilia - napisz cos więcej o domku!!!

Posted

No to właśnie o Rut tutaj wiemy.
Problem w tym, że dziewczyna jakoś tak dziwnie podchodzi do sprawy.
Może jej hormony grają ;) ??? Nie wiem.
Na każde pytanie odpowiada z arogancją i traktuje jako atak na jej osobę. A my po prostu chcemy wiedzieć czy ma kasę na ewentualne leczenie psa. Bo co będzie, jeśli okaże się, że na starcie będzie musiała wydać 1000 zł na leczenie, karmę itp? A ona ma 19 lat i nie sądzę, żeby sama sie utrzymywała no chyba, że jej rodzice to zasponsorują.
Pies wydaje sie być w kiepskiej kondycji.
No i jak zareaguje jej drugi pies (bull) na naszego Charcia?
A jeśli będą kłopoty? Dwa samce czasami to duży problem.
Czy to takie dziwne, że chcemy to wiedzieć?????????????????????????

Posted

dziewczyny taka arogancja niejest niczym usprawiedliwiona,,,
jeszcze tab samiec BULA - toche pokory przed doświdczonymi osobami
Nie podoba mi się to

Posted

przepraszam ale troszkę ździwiło mnie :-o to co przeczytałam na charcim forum
kopiuję:

- a tu sie mylisz, Chart jest traktowany specjalnie (jak na warunki schroniskowe) dostał osobną bude, skroplono go preparatem na pchły (działa bo z innego psa zbierałam martwe insekty)
dostaje od Pani Moniki z biura puszki nie jest żarcia schroniskowego, czasem wychodzi na spacer ,jesli chodzi o zachowanie wzgledem innych psów to jeszcze poobserwuje i napisze co widziałam

- Pani Dyrektor była przy przyjmowaniu tego psa i po prostu oniemiała,sama z nim wyszła na spacer i zarządziła takie a nie inne środki,

więc dobre i to.Musiał psiak chyba paniom głęboko w oczy spojrzec ,ze został po krolewsku traktowany

Posted

Wiem, że macie wątpliwości, dlatego moja propozycja jest taka- mogę osobiście spotkać się z zainteresowaną, powozmawiać. Też mam charty (nie afgańskie), można spróbować spotkać tego bullowatego z innym samcem charta. Nie przekreślajmy dziewczyny, ona też nieładnie została tam na forum potraktowana (w innym temacie, proponowałą przygarnięcie innego charta).

Posted

Nikt oczywiście nie mówił o przekreślaniu dziewczyny, ale o ostrożności, z jaką do tego trzeba podejść.
Tilia, twoja propozycja wydaje się rozsądna.
Trzymam kciuki, afgany to królewskie psy:razz:

Posted

Tilia napisał(a):
Wiem, że macie wątpliwości, dlatego moja propozycja jest taka- mogę osobiście spotkać się z zainteresowaną, powozmawiać. Też mam charty (nie afgańskie), można spróbować spotkać tego bullowatego z innym samcem charta. Nie przekreślajmy dziewczyny, ona też nieładnie została tam na forum potraktowana (w innym temacie, proponowałą przygarnięcie innego charta).

Masz rację. Wystarczy sprawdzic sytuację w domu, zobaczyc reakcję psa byc moze bedą akurat rodzice i ich rowniez zagadnąc co sadzą o tym pomysle!