Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaczęły się ferie i przyjechał do nas Max. Lerka dosłownie objęła go łapkami za szyję i zawisła na jego wargach.  Bliss przyjęła  gościa spokojnie i bez nadmiernej wylewności.  Ponieważ często się widują,  w domu i na spacerach panuje zgoda. Tylko ilość spacerów nam zdecydowanie wzrosła,  bo z dwoma ONkami na smyczy i doczepioną do nich Lerką, nie da się spacerować po mieście, a luzem,  nie lzia ;).  Dzisiaj czekamy na psie chrupki,  jutro mam lekarza,  ale w środę zabieramy całe towarzystwo na spacer po lesie.  Ale będzie zabawa :). 

Max pozdrawia starych znajomych :) 

IMG_20170213_103804.jpg

• Upvote 1
Posted

Dzień dobry, pobudka! Choć znając Krysię od bladego świtu na kilka tur spacerki odbyła :)

Ja też nie mam wolnego nawet w weekend - nasze staruszki to by i pospały do ósmej, ale Pyzol zaczyna dreptanie przed szóstą, i nie żeby wyjść, tylko tak, żeby już może śniadanie zjeść? pomiziać się? Siłą przyzwyczajenie, bo ja wstaję do pracy o tej porze...

Posted

Nie śpimy,  nie śpimy:).  Max wreszcie przestał w nocy sprawdzać,  czy nadal jestem i śpimy spokojnie do 6.15 - 6.30. O tej porze, Lerka mnie budzi przynosząc kapcie - teraz już wskakuje z nimi do łóżka!  Zaraz przychodzi się miziać Bliss i Max.  Potem szybko trzeba się ubrać i na spacer z Bliss i Lerką.  Powrót do domu  i z Maxem na spacerek.  Każdy spacer po 1/2 godziny.  Później psie śniadanie,  potem moje,  kawa i buszowanie w sieci i...... idziemy budzić TZ ta.  Zaczynam kolejny dzień szczęśliwej emerytki ;). 

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj było wiosennie i pojechaliśmy po raz pierwszy w tym roku na działkę. Lasy jeszcze nie obudowę po zimie. Widać liczne buchtowiska. Panny się nalatały i resztę dnia przesypiają. 

FB_IMG_1488656380533.jpg

FB_IMG_1488656366944.jpg

FB_IMG_1488656352412.jpg

FB_IMG_1488656341697.jpg

FB_IMG_1488656326259.jpg

Posted

Wszystko było - lizanie po nogach, całowanie po tychże (obie psice), szaleństwa kapciowe(tylko Lerka). Czyli, poranek jak zwykle.

Jutro jedziemy na działkę, zamówić puszczenie wody przez Pana Hydraulika i posadzić dwie mirabelki, kupione oczywiście w Biedronce. Przy okazji, spacer z psami po lesie działkowym. 

Posted
19 godzin temu, konfirm31 napisał:

Wszystko było - lizanie po nogach, całowanie po tychże (obie psice), szaleństwa kapciowe(tylko Lerka). Czyli, poranek jak zwykle.

Jutro jedziemy na działkę, zamówić puszczenie wody przez Pana Hydraulika i posadzić dwie mirabelki, kupione oczywiście w Biedronce. Przy okazji, spacer z psami po lesie działkowym. 

A kupiłaś sobie w końcu wtedy Bliss w Biedronce...? ;)

Posted

Fajnie macie z tą działką. Jest śliczna! I ten sosnowy las, cisza, spokój...

choć i u Irenasa ślicznie - a spotkanko nad Narwią się zbliża  :)   Inka, zapraszamy!

Posted
6 godzin temu, malagos napisał:

Fajnie macie z tą działką. Jest śliczna! I ten sosnowy las, cisza, spokój...

choć i u Irenasa ślicznie - a spotkanko nad Narwią się zbliża  :)   Inka, zapraszamy!

Dzięki. :)
"Się obaczy, co się wykrzaczy..." ...czy jakoś tak. ;)