Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale jesteście z tej "górnej półki", to nie byle co :)

Witam, kochani, jestem już po podróżach, sanatoriach i te pe :) Powinnam złożyć dokumenty o następny turnus, czeka się wszak 2 lata.

Posted

I składaj jak tylko będziesz mogła! Ja tak odkładałam i złożyłam dopiero latem i poczekam 2 lata, a moja koleżanka, którą poznałam w sanatorium jedzie na kolejny turnus już za tydzień! Okropnie jej zazdroszczę!!!!! ;)

• 3 weeks later...
Posted

Ogłoszenie,że "Lerka szuka domu ", straciło ważność i go nie odnawiam. Max daleka, więc póki co, się nie martwię, a mała ptaszyna, radośnie mi ćwierka od rana. Uwielbia zabawki i jak się budzi, wraca ze spaceru, lub ja przychodzę ze sklepu, zaczyna latać po mieszkaniu "jak piorun kulisty " - określenie pożyczone od Nutusi - i wszystko mi znosić - może coś rzucę, albo razem z nią poszarpię? Zaczynam się przekonywać, że jeden pies w domu - to zbyt mało - potrzebne są dwa ;). Gorzej, że malizna ma dużą tendencję do tycia i jest okrutnie żarta - zje wszystko : surową marchew, jabłko, futerko pluszaka, nitki z szarpaka, chustkę(całą!), którą pluszak miał na szyi, listki, trawki, patyczki, śmieci i fuje (to już na spacerze). Lata "jak z propelerem", więc powinna być chuda, jak wiór. A - nie jest.....Jeść daję mniej, niż w rozpisce i mało smaczków,. Jak jej jeszcze zmniejszę rację żywnościowe, to mi panele podłogowe zeżre, a na spacerze? Strach pomyśleć co?

Na zdjęciach, stare pluszaki - poobgryzane przez Lerkę i nowe - czekające na pogryzienie i amputacje. Właśnie taką czerwoną  chustkę, zeżarła w całości z żyrafy - widziałam jeszcze jej koniec, ale już nie dałam rady wyciągnąć jej z pyska, bo krztusząc się(troszku), połknęła do końca. Jeż jest juz bezchustkowy - profilaktycznie ;)

Posted

konfirmku ( ale cudo językowe), bardzo się cieszę ze słusznych  wniosków .

Dobrze,że Lerka nie rozumie co się wokół jej życia działo. A może rozumie i dlatego zajada stres?

Żarty żartami, ale uważaj na to co ona pożera. Może się to skończyć tragicznie jak połknie kawał szmaty , nie da rady wydalić , rozwinie się niedrożność jelit i ich martwica. To nie są strachy na lachy tylko dość częste sytuacje i nie zawsze da radę uratować życie zwierzaka.

A tymczasem biegaj Ptaszyno, ciesz się życiem i raduj swoją pańcię.

Posted

Ja tez sie przestraszylam ta pozarta chustka. Lerka prosze, zmadrzej ciut! choc oczywiscie nie za bardzo, bo Twoja Pani potrzebuje takiego fisia w domu oprocz madrej i spokojnej Bliss

Posted

konfirmku ( ale cudo językowe), bardzo się cieszę ze słusznych  wniosków .

Dobrze,że Lerka nie rozumie co się wokół jej życia działo. A może rozumie i dlatego zajada stres?

Żarty żartami, ale uważaj na to co ona pożera. Może się to skończyć tragicznie jak połknie kawał szmaty , nie da rady wydalić , rozwinie się niedrożność jelit i ich martwica. To nie są strachy na lachy tylko dość częste sytuacje i nie zawsze da radę uratować życie zwierzaka.

A tymczasem biegaj Ptaszyno, ciesz się życiem i raduj swoją pańcię.

Wiem o tym, Pokerku :(

Posted

A może co jakiś czas przejść na karmę odchudzającą. Nie light, ale właśnie odchudzającą. Na moje sunie z tendencją do tycia (i na Lesia) to działa bez pudła, jeśli się zbytnio zaokrąglą. Kupowałam brit (w granatowym opakowaniu), a teraz Kasia zamówiła nam Dog Chow i też Kreska bardziej już Kreską przypomina ;)

Posted

Jaki to Brit  i Dog Chow?  - możesz podać dokładna nazwę?Czy dla małych psów? Niedługo będę zamawiać dla niej karmę (teraz Josera Miniwell), to kupię.

Ja też proszę o nazwę.

Dolar i Loczka jedzą Boscha light i nie tyją ,ale też nie chudną. A przydałoby się trochę im "schuść" Dolar kiedyś dostawała Royala Satiety lub Obesity,ale nie widziałam różnicy w tuszy oprócz różnicy w cenie.

Posted

Jeśli dobrze pamiętam, to brit taki kupowaliśmy:

http://www.telekarma.pl/p7508-brit.premium.light.html?gclid=CjwKEAiAmqayBRDLgsfGiMmkxT0SJADHFUhPG_ChSKI3XBMQ9fAs38QEabnTK6LF2S7nVjHPD5Ja8hoC6wrw_wcB

A teraz jedzą Dog Chow taki:

http://www.zygoland.pl/?grid_products=purina-dog-chow-light-pelnoporcjowa-karma-dla-kontroli-masy-ciala-i-odchudzania-doroslych-psow-3-kg

Ma spore granulki (co zazwyczaj powodowało protesty), pomieszane z mniejszymi. Jedzą ją Lesio, Kreska i Imka i nikt nie grymasi :) Najlepszy efekt widać po Kresce, póki co...

Posted

Nutusiu, wiem , że i u ludzi i u zwierząt najlepiej sprawdza się dieta ŻP ;), ale w przypadku Lerki, pusty brzuszek skutkuje wzmożonym pożeraniem śmieci na psacerkach. Dzisiaj, pomimo zjedzonego nie tak dawno śniadanka, też coś pożarła :(. Pogoda niestety dziś taka, że spacer trwał 20 minut, a wycieranie psów(szczególnie Bliss, która nasiąka) - niewiele krócej, ale Lerka i tak dała radę się dożywić ......

• 2 weeks later...
Posted

Weszłam na strone Ostrołęki, by dodac ogłoszenie o Amisi - a tu takie w dziale "oddam za darmo":

Witam odam Owczarka Paschalnego ma 10 tygodniowego jest słodki samodzielnie je już szczęka i się bawi.Wszelkie informację udzielę telefoniczne jest jeden piesek plus trzy suczki.