Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najbardziej mi się podoba, jak zaczyna śpiewać - czyli wyć ;). Ona, w przeciwieństwie do Bliss, jest uzdolniona wokalnie i oprócz szczekania(jako ostrzeżenie), warczenia( w zabawie), popiskiwania(tak sobie chodzę po domku i nucę pitu pitu ), czasami siedząc na fotelu, zaczyna wyć. Cienko i melodyjnie. No cóż, jest przecież małym ptaszkiem(nomen, omen ;))

Posted

Nie łysa, ale - sopran, a ja wolę alt ;)

Miałam na OLX zapytanie @ o Lerkę z......... Katowic. Brzmiało sensownie, ale to zbyt daleko.

Ale z osobistym dowozem, a u mnie to niemożliwe......

Na całe szczęście dla Was trzech.

Posted

No, to teraz zadzwonił pan, który szuka pieska dla siostry na Ursynowie......Siostra ma do mnie zadzwonić......

A po co ona ma dzwonić? Nie widzę sensu.

Posted

Pokerku, cały czas sobie mówię, że jeśli Lerka znajdzie dom lepszy od naszego, to z rozsądku się z nią rozstaniemy. Ja wierzę, że i ona i Bliss, szybko o sobie zapomną - gorzej ze mną. Z naszego punktu widzenia, Lerka jako nasz pies ma jedną wadę - jest dla nas zbyt młoda. Na szczęście, póki co, nic z tego rozsądku  nie wychodzi, ale ogłoszenie na OLX - wisi.

Jest fajny artykuł o DT - pewnie go znasz? Trudno się z nim nie zgodzić......

http://www.mikropsy.org/dom-tymczasowy-2/

Posted

Nie znam , lecę poczytać.

Ja te już nie nadaję się na DT dla młodych psów. Może nie tyle młodych co z bardzo ruchliwych, szczekających. Wiek ma swoje prawa.

Już poczytałam.Zgadzam się w 100000000000000% .

Posted

Poker, mnie chodzi o to, że my się już nie nadajemy na DS dla b. młodych psów - szczególnie ras małych, długo żyjących.

A` propos psich ras, to wreszcie wiem, jaką rasą ;)  jest "Lerka"?  to  - Doxie - Pin, czyli jamniko-pinczer(miniaturowy, tj ratlerek :D) > Na zdjęciu niżej, jeden z przedstawicieli rasy ;) - łudząco podobny do Lerki :)

Jest nawet dokładny opis owej  "rasy" i jak zwykle, wszystko się zgadza :) - w odniesieniu do Lerki, oczywiście :)

http://www.designermixes.org/breed_info/217/doxie-pin.aspx

Doxie-Pin_6517_R.jpg

Posted

Ja mam nadzieję ,ze do 80. dożyję . Ale i tak młodszych psów niż 7 -8 lat teraz nie adoptujemy. Loczka ma ok. 8 lat ,a Dolarek już ok.13  .Mam nadzieję ,że w razie czego  nasze córki  zaopiekowałyby się naszymi futrzakami. Na wszelki wypadek zapisaliśmy na nasze zwierzęta odpowiednią sumkę.

Posted

Chociaż sobie jeszcze podskakuję, to z tą młodością, nie za fajnie ;).

Nie możemy chodzić na psacerki na łąki przy rżysku pokukurydzianym, bo je posypali  jakąś azofoską i są białe i niewątpliwie, nieodpowiednie do psich spacerów. No, to chodzimy nad Orzyc - niestety, trochę dalej od nas, ale ładniej. Tam (niestety), są albo krowy - które koniecznie chce ganiać Lerka, albo pozostałości po krowach, którymi zainteresowana jest Bliss......No, to obok krów, Lerka idzie na smyczy, a tam gdzie są pozostałości, dostaję kręczu karku, bo muszę patrzeć i pod nogi i na Bliss, która jak zwykle idzie pół kroku za mną......

Co jakiś czas, Bliss postanawia a przywołać do porządku wałęsającą się Lerkę, a ja muszę patrzeć, czy ta lekcja, nie przebiega na krowich plackach, których dookoła - dostatek......

Na zdjęciach, Orzyc jesienią, łąki i pola nadorzyckie , krowy i psy

• Upvote 1