Mazowszanka13 Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Pianka terapeutka jak zwykle w pobliżu :) Jak byłyśmy w hotelu to przyglądałam się Popcorn. Ona jest mega obserwatorką. Nie spuszcza z oka Pianki i naśladuje. Pianka położyła mi się na kolanach, Popcorn natychmiast do mnie podeszła i mnie wąchała. Jak Pianki nie było chwilę w kojcu, to położyła się na swoim posłaniu i mnie obserwowała. To podobnie zachowuje się jak Imka od Nutusi. Czyli dom tylko z psami ! W przeciwnym razie będzie nieszczęśliwa tak jak Imka (była w bezpsowym domu). Quote
Florentyna Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Wydaje mi się, że Popcorn mimo wszystko jest bardziej ciekawa ludzi i emocjonalnie bardziej ich potrzebuje niż Imka. Z drugiej strony drugi pies sprawia, że Popcorn jest odważniejsza, łatwiej by jej było przezwyciężyć swoje strachy, gdyby domek był zapsiony. Uzupełniłam post rozliczeniowy o nowe wpłaty. Trochę kamień spadł mi z serca. Dziękuję w imieniu Popcorn :) Nadal jesteśmy pod kreską, ale już nie tyle. Quote
Florentyna Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Ależ niespodzianka cudowna!!!! I nie było problemu z ponownym zapięciem na smycz??? No widzę przecież, że podeszła do Ciebie Patrycjo. Aż mi się łza w oku zakręciła :) Quote
agat21 Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 No i piękne sytuacje na zdjęciach :) :) Bardzo gratuluję :) Quote
papryka Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Ależ niespodzianka cudowna!!!! I nie było problemu z ponownym zapięciem na smycz??? No widzę przecież, że podeszła do Ciebie Patrycjo. Aż mi się łza w oku zakręciła :) Na mnie i na Frania reaguje bardzo pozytywnie, dzisiaj tez do Pawła merdała ogonkiem:) nie było problemu z zapięciem smyczy, ładnie przy furtce stała i czekała:) nie uciekała przy podchodzeniu do niej. Bardzo się cieszymy z postępów:) Quote
konfirm31 Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Super :). Strasznie się cieszę i gratuluję sukcesów :) Quote
papryka Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Dziękujemy w imieniu psiaków za adresatki od Cioci Lidy:) Popcorn dostała adresatkę w postaci kwiatuszka:) 1 Quote
auraa Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Kibicuję suni i cieszę się, że jest coraz lepiej... Quote
malagos Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 To nie ten sam pies! to nie dziki dzikus, tylko cudna domowa sunia! :) Quote
Ayam1980 Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 bardzo się cieszę, bo skoro Wam zaufała, to oznacza, że zaufa też nowym właścicielom :) super! jesteście wspaniali!!! Quote
Ayam1980 Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 Papryczka, czy możesz proszę napisać tekst do ogłoszeń Popcorn? chciałabym zacząć jej robić ogłoszenia. Możesz tutaj zamieścić, a ja sobie przekopiuję :) Quote
Florentyna Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Ayam spójrz kilka postów wcześniej - Nutusia napisała piękny tekst o Popcorn. 1 Quote
Kejciu Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Same dobre wiadomości! To ja może tekścik zaproponuję ;) Popcorn - daj jej szansę na normalność Popcorn to sunia o zjawiskowej urodzie i przenikliwym spojrzeniu różnobarwnych oczu. Oczu, które przyglądają się światu i człowiekowi z pewną nieśmiałością, w których trudno się jeszcze dopatrzeć bezgranicznej ufności. Do niedawna Popcorn nie wiedziała po co ludzka ręka wyciąga się w jej kierunku - z góry zakładała, że w złych zamiarach. Wolała unikać kontaktu z człowiekiem, jego wzroku, zainteresowania. Odkąd z przepełnionego schroniska trafiła do psiego hotelu, z każdym dniem odkrywa, że człowiek pojawia się nie tylko po to, by napełnić miskę czy posprzątać boks, ale także po to, by pogłaskać, pogadać czy zabrać na spacer. Coraz częściej sama szuka szuka kontaktu, na opiekunów reaguje merdaniem ogona i podstawia łepek do głaskania. Trzeba mieć jednak świadomość, że do psiej "normalności" Popcorn jeszcze trochę brakuje. Potrzeba jeszcze sporo czasu i cierpliwości, by do końca się przekonała, że człowiekowi można i warto zaufać. W pracy nad pozytywnymi relacjami z człowiekiem, bardzo pomaga Popcorn towarzystwo drugiego, pozytywnie nastawionego i bezproblemowego psiaka. Przy nim czuje się pewniej i stara się naśladować jego zachowania. Dlatego uważamy, że Popcorn najlepiej odnalazłaby się w domu z ogrodem, gdzie miałaby psiego kolegę lub koleżankę. Popcorn jest jeszcze młodziutka, ma ok. [x] lat, jeszcze całe życie przed nią! Życie z i przy człowieku, który nigdy jej nie zawiedzie, zapewni poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. Popcorn jest średniej wielkości - sięga do kolana, waży ok. [x] kg. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Daj Popcorn szansę, a Twoje starania zostaną wynagrodzone w dwójnasób - zyskasz wspaniałego przyjaciela i ogromną satysfakcję z przywrócenia tego wspaniałego psa do normalności. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Nutusiowy tekst powyżej 1 Quote
konfirm31 Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 I ja zachwycam się tekstem Nutusi. Jak zwykle :) Quote
Ayam1980 Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Dziewczyny, podajcie mi proszę link do bazarku Kejciu, bo chciałąbym wykupić apkiety ogłoszeń dla Popcorn :) Quote
Mazowszanka13 Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Dziewczyny, podajcie mi proszę link do bazarku Kejciu, bo chciałąbym wykupić apkiety ogłoszeń dla Popcorn :) Proszę bardzo :) http://www.dogomania.com/forum/topic/145385-og%C5%82oszeniowy-nowe-pakiety-od-1z%C5%82/ Quote
Ayam1980 Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 super!!!!!!!!!!!! A mogę też poprosić o nowe zdjęcia Popcorn? Quote
Ayam1980 Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 niespodzianka:) pierwsze kroki na wybiegu:) Papryczka bardzo proszę o zdjęcia do ogłoszeń dla Popcorn :)) już czas są wypuścić w świat :) Quote
Nadziejka Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Zagladausiamy z pozdrowieniami i kciukami ogromnymi Quote
papryka Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Papryczka bardzo proszę o zdjęcia do ogłoszeń dla Popcorn :)) już czas są wypuścić w świat :) Ayam daj swojego maila na priv to wrzuce na skrzynke na weekendzie Quote
Recommended Posts