Alpina Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Malagos - tak nawiasem mówiąc ,to jest jeszcze jedna bardzo chętna rodzina na taką Majeczkę -babuleczkę:cool3: Małgosiu ???:cool3::cool3::cool3:Co Ty na to?:eviltong: (chyba wiem co... :evil_lol:) A to imienniczka - MAJECZKA Z GDAŃSKA której Ewadr znalazła suuper domek a drugi chce się o nią bić...:) Trzeba tylko ściąć tę furę- kopę siana z niej i będzie wyglądała jak shih- tzu... Quote
malagos Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Alpina, a kup sobie taka staruszeczkę, a od mojej Majeczki się odczep :mad: :evil_lol: No patrzcie, zainteresowana rodzina :cool3: Ja też jestem zainteresowana rodziną....:evil_lol: A ta sunia ze zdjecia ma cos za proste zabki jak na shih-tzu - moja jest rasowa i ma krzywe, wiec chyba to wymóg rasy! Quote
Alpina Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Wiedziałam...No wiedziałam, że tak będzie...:evil_lol: No widzicie? Z pałą na mnie wyjechała...:placz: A ja chciałam.... Się podroczyć oczywiscie...Heee..Heee... :cool3: Łojjj...Strach się bać...;) Ale co prawda to prawda - im bardziej rasowe shih- tzu, to na starość w gębę lepiej nie zaglądać...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A Majunia (od Malagos) to już bije wszystkich na głowę... Urodą oczywiście... "Ksywe" ząbki są takie urocze...:evil_lol: Quote
oktawia6 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 [quote name='Alpina'] Wiedziałam...No wiedziałam, że tak będzie...:evil_lol: No widzicie? Z pałą na mnie wyjechała...:placz: A ja chciałam.... Się podroczyć oczywiscie...Heee..Heee... :cool3: Łojjj...Strach się bać...;) Ale co prawda to prawda - im bardziej rasowe shih- tzu, to na starość w gębę lepiej nie zaglądać...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A Majunia (od Malagos) to już bije wszystkich na głowę... Urodą oczywiście... "Ksywe" ząbki są takie urocze...:evil_lol: a propos ksywych zobków:evil_lol::loveu::evil_lol::loveu::eviltong:: pseboskie są!:loveu::loveu::loveu: kto ma lepse ujęcie niech daje!;) Quote
Alpina Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Czekajcie, wieczorem znajdę Majeczkowe ksywe zęby to porównamy...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale te też niczego sobie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: TADAM.....PODZIWIAJCIE LUDKOWIE KOCHANI...:loveu::loveu: To jeszcze bezdomna..:( A tu już u Malagos...:loveu::loveu::loveu: Quote
malagos Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 BIANKA1 napisał(a):Ząbki jak malowane :evil_lol: Bo chyba są malowane, bo takie brazowe :diabloti: W imieniu majeczki dzi3ekuje za szereg komplementów i zachwyty nad jej urodą. Rasową urodą, a to żadne śmichy-chichy :mad: Quote
oktawia6 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Boze jakie zęby-az mam ochotę poseplenic:evil_lol::loveu::loveu: Alpino mam jeszcze cudownego Szczerbatka-to moje odkrycie z Miedar: to rezydent przebywający tam już kilka lat, to mix GRYFONIKA BRUKSELSKIEGO: "Szczerbatek nadal jest :-( Szczerbatek w schronisku jest od samego początku. Dwa razy był adoptowany, za pierwszym razem uciekł po kilku dniach i pokonał ok 45 kilometrów aby wrócić do schroniska. Za drugim razem pojechał do sąsiedniej miejscowości, wysiadł z samochodu i tyle go widzieli... po pół godzinie już był w schronisku. Szczerbatek to nasz schroniskowy przyjaciel - bardzo lubi być pieszczony, odpędza inne psiaki, chce żeby tylko jemu poświęcać całą uwagę. Trudno zrobić zdjęcia innym psiakom bo Szczerbatek zawsze jest w kadrze ;-) Lubi się bawić np zabawką przywiązaną na sznurku - lubi pociągać, tarmosić itp. Ale Szczerbatek ma też charakterek. Zaczepia inne psiaki, czasami może dziabnąć, nie lubi kotów, nie wiemy czy zachowuje czystość w mieszkaniu. W schronisku mieszka w ogrzewanym budynku więc pewnie najlepiej czułby się w domu z ogrodem. Wydaje mi się że najlepsi byli by Państwo którzy mają już dorosłe dzieci ale są na tyle młodzi żeby zapewnić mu odpowiednią opiekę. Wymaga też większej opieki. Szczerbatek jest ślicznym, kochanym psiakiem ale to wielki indywidualista. Nowy domek powinien być na to przygotowany." kontakt do: israel już w wakacje odkryłam Szczerbatka:roll:....Alpino on nie może tam skończyc życia:shake:..... to mix i to w 90% z Gryfonikiem Brukselskim - po wkąpaniu i wytrymowaniu pojawi się pięny włos, sama mam Gryfoniki - te psy się trymuje nie strzyże. Quote
Alpina Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Oktawia trzeba coś dla niego znależć, ale on raczej powinien być sam... Chyba mu jednak tam dobrze skoro robi dyla do tego schronu...:roll: Pewnie że super by było aby miał rodzinę.... No to szukamy i ...Trzeba jeszcze przekonać do adopcji samego zainteresowanego...:evil_lol: Quote
aniac50 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Witaj Alpinko !!!!!!!Cieszę się,że wróciłaś na dogo !!!!!! Jak "nasza" Majeczka znosi nadejście zimy ?Przecież to nie jest ulubiona pora roku "pań w kwiecie wieku ". Quote
Alpina Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Witaj Aniu! Można powiedzieć, że mam mały "urlop":lol: A nałóg DOGO jest silniejszy od wszystkiego...:roll: Tak sobie myślę, że Majeczka pod opieką Małgosi na bank bardzo dobrze zniesie zimę choć to jak zauważyłaś nie najlepsza pora dla straszych babeczek.. :evil_lol: Słuchajcie ludkowie kochani ... Jutro imienniczka Majeczki jedzie do nowego domciu razem z Leosiem - odwozi ich Beatka a wszystko koordynuje Ewadr! Quote
oktawia6 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Alpina napisał(a): Oktawia trzeba coś dla niego znależć, ale on raczej powinien być sam... Chyba mu jednak tam dobrze skoro robi dyla do tego schronu...:roll: Pewnie że super by było aby miał rodzinę.... No to szukamy i ...Trzeba jeszcze przekonać do adopcji samego zainteresowanego...:evil_lol: otóż to - to mix Gryfonika !!! trzeba go uratowac!:placz::placz::placz: Quote
Alpina Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Oktawia ale nie ukrywam, że znależć mu dom, to łatwo nie będzie...:shake: Ten jego charakterek...No i ucieczki...Jak również stosunek do innych zwierząt - kotów:roll: To bardzo specyficzna adpocja ale spróbować warto ... Quote
oktawia6 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Alpina napisał(a): Oktawia ale nie ukrywam, że znależć mu dom, to łatwo nie będzie...:shake: Ten jego charakterek...No i ucieczki...Jak również stosunek do innych zwierząt - kotów:roll: To bardzo specyficzna adpocja ale spróbować warto ... wiem Alpino:-( Quote
aniac50 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Majeczko ,imienniczko NASZEJ Majeczki -trzymamy kciuki za nowy domek i NOWE ŻYCIE !!! Oktawio!-Twojemu "podopiecznemu" może też się kiedyś uda.....Wszak idą ŚWIĘTA MAGICZNY CZAS.... Quote
aniac50 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 [quote name='Alpina']Witaj Aniu! Można powiedzieć, że mam mały "urlop":lol: A nałóg DOGO jest silniejszy od wszystkiego...:roll: Masz rację Alpinko !!!! Dogo jest silniejsze od...........WSZYSTKIEGO !!!!! Pozdrawiam cieplutko !!!!! Quote
malagos Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Majeczka chyba nie narzeka :cool3: Gdy jest zimno, po prostu robimy krótsze spacerki, ale częściej, dookoła placu, trochę do sadu i powrót. Cała świta oczywiście za nami, i to często nie tylko dodatkowo 4 psy, ale i koty z ogonami w pion :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Moje 2 kocie rezydentki też chodzą z nami na spacer do ogrodu :loveu: Quote
Alpina Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Chciałabym taką "procesję " zobaczyć...:evil_lol: Quote
Zmysł Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Alpina napisał(a):Chciałabym taką "procesję " zobaczyć...:evil_lol: Ja też!!!!! Quote
Alpina Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 W takim razie Malagos dawaj foty! Bianka również może nam pokazać swój "pochód"....:) tak dla porównania czyje koty wyżej ogony noszą....:evil_lol: Quote
Recommended Posts