Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majeczka nie za bardzo nadaje sie do narkozy :cool1:
Zęby na górze to tylko kły, a na dole po 2 trzonowe i tez kły. Resztę usunięto.
A Majeczka tak odmłodniała przez to strzyzenie, tak się zmieniła :crazyeye:

Posted

Alpina napisał(a):

Oktawia myślę że na 100 procent Majeczka ma gruczoły wyciśnięte bo i Malagos i jej mąż są wetami...Malagos z wykształcenia a mąż praktykujący wet...:cool3:

serio? ja każdemu prawie wetowi o tym przypominam-ostatnio samemu kierownikowi kliniki "a może by tak pan Dyzio gruczoły sprawdził?" on "aaa tak, tak........uuuuu stan zapalny:crazyeye:ojjj no tak"
więc Wiesz bejbi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Majcia nie mogła lepiej trafić. Mam pytanie, czy to typowe dla "krótkich mordeczek", że nie czują się najlepiej po narkozie? Miałam pod opieką Leosia(podobno mix pekińczyka z shitzu, ale Bóg jeden wie, co to był za mix:lol:;)) i on też bardzo długo źle czuł się po uśpionku? Wycałujcie ode mnie tą słodką mordkę, jest dzielną dziewczynką.

Posted

Majeczka to cudna starsza dama.
A ja tak bezczelnie wepchne sie na jej watek, bo na kazdym shih-tzu sa trzy słowa o MIkim-smierdziuszku i nie wiem gdzie odpisac Beatce.
Miki teraz zwany Majkim II (dziecko o imieniu Michał zwane jest Majkim I)
ma sie cudownie. Jest zdrowy, nie ma pcheł, dostał witaminy. Kastracja gdzies w połowie stycznia jak sie juz dobrze zaklimatyzuje.
Majki mieszka w duzym domu z ogrodem. Jest psem babci i dziadka ale cwaniak juz sie nauczył, ze na gorze jest fajnie, bo są dzieci, ktore go uwielbiają. I do jedzenia i pieszczenia schodzi na doł, a na szaleństwo i zabawe ucieka do góry. Bardzo zainponował dziadkowi, bo nie chciał go wpuscic do domu, jest lepszy od psa obronnego. Trzyma sztamę z młodą kotką psotnicą i razem chodzą wykradąc jedzonko z miski psiaka staruszka.

I jeszcze przy okazki Majeczka staruszka nr 2 tez ma sie świetnie. Wyniki wyszły dobre, po swietach bedzie miała USG i zobaczymy co z tymi guzkami. Bardzo lubia sie z Tosią. maja dobre jedzonko, miekkie łozeczko, kota, ktorym mozna rządzic i mnostwo kochajacych ich ludzi koło siebie.

Posted

Majeczce odpowiedają bardzo Święta. A to dlatego, ze po pierwsze dostała paczkę od św. Mikołaja (dzieki, Alpina!) z jedzonkiem Proplan i ślicznym legowiskiem dla grzecznych księżniczek.
A po drugie, jest cała rodzina na Świeta, wiec Aga musiała oddać swe łóżko cioci, a śpi na materacu na podłodze. I taki małe, stare pieski jak Majeczka nie muszą już samotnie spędzać nocy na posłanku, ale mogą wejść (nie wskoczyć :cool3:) do łóżeczka i przytulić się do młodej pańci. Śpią zgodnie pod kołdrą, Aga, Majeczka i Pelasia. Rano trzy takie cieplutkie, zadowolone pyszczki :evil_lol: Aga mówi, ze ma teraz dylemat, kogo bardziej lubi, Pelasię czy Majkę :diabloti:

Posted

Beatko wszystkie krótkonosy tak żle znoszą narkozę...
Dostałam cały wykład od mojego weta....
On stosuje metodę małych dawek - w trakcie operacji dozuje małe dawki -
I wogóle potem nie można psa "spionować " ani raptownie wybudzać i ....
Trzeba uważać jakiego weta się do tego wybiera - najlepiej z fachowca z dużym doświadczeniem...

Malagos ucałuj Majunię...

A Wam wszystkim życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2008 ROKU!
Życzeń przed Świętami nie składałam na DOGO bo miałam ogrom pracy...
Ale przecież i tak wiecie, że zawsze życzę Wam z serca wszystkiego co najlepsze....

Posted

[quote name='Alpina']
Beatko wszystkie krótkonosy tak żle znoszą narkozę...
Dostałam cały wykład od mojego weta....
On stosuje metodę małych dawek - w trakcie operacji dozuje małe dawki -
I wogóle potem nie można psa "spionować " ani raptownie wybudzać i ....
Trzeba uważać jakiego weta się do tego wybiera - najlepiej z fachowca z dużym doświadczeniem...

Malagos ucałuj Majunię...

A Wam wszystkim życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2008 ROKU!
Życzeń przed Świętami nie składałam na DOGO bo miałam ogrom pracy...
Ale przecież i tak wiecie, że zawsze życzę Wam z serca wszystkiego co najlepsze....

Alpina a ja ja o tym od dawna wiem:evil_lol::eviltong:to prose jak słońce: psy mają tak krutką kufę, że zawsze mają większe trudności niż standardowe psy.

Moja Liszka-Pekinka przy sterylizacji miała 3 osobową ekipę (ze względu również na artytmię sercową) chirurg, kardiolog, anestezolog-TYLKO NARKOZA WZIEWNA-najbezpieczniejsza-inna to zabójstwo-nie wspomnę o starych psach.
ja mam normalną kufę a męczę się jak 2 Pekińczyki:evil_lol::evil_lol::eviltong: ale papierosa nie odpuszczę do tego! (nie palę w domu!:shake:-sama sobie kopa daję i na loggię dymka puszczam:lol:)

Posted

malagos napisał(a):
zawsze sobie na poczatki roku myślę, co tez roczek przyniesie...Jakie zwierzątka, bidy, coś z dzikiego ptactwa, moze coś z lasu :cool3:

Z lasu ? Z lasu to ja przynoszę ptaszki i grzyby . :lol:

Posted

Zmysł napisał(a):
Ptaszki przynosisz z lasu?

Takie łysole , co z gniazd wypadają . Niektóre udaje mi się odkarmić . 2 miałam po 3 lata , bo nie chciały odlecieć . W niewoli krótko żyją . Miałam ziębę samiczkę i trznadla . A teraz mam zeberki :lol: bo trznadel latem umarł .Specjalnie kupiłam zeberki i postawiłam obok , żeby miał towarzystwo ptasie , a nie psio - kocie :cool3:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Takie łysole , co z gniazd wypadają . Niektóre udaje mi się odkarmić . 2 miałam po 3 lata , bo nie chciały odlecieć . W niewoli krótko żyją . Miałam ziębę samiczkę i trznadla . A teraz mam zeberki :lol: bo trznadel latem umarł .Specjalnie kupiłam zeberki i postawiłam obok , żeby miał towarzystwo ptasie , a nie psio - kocie :cool3:

Ale fajowsko

Posted

Zmysł napisał(a):
Ale fajowsko

Noooooooo ...............:evil_lol:
Jak przyniosłam w kieszeni łysola z czerwoną doopą i wsadziłam do klatki po chomiku do chomiczej miseczki wyłożonej skrawkami serwetek , a to coś otworzyło dzób , że mu było widać odbyt i zaczeło drzeć japę . to mi było fajowsko :diabloti: I tak co godzinę przez ponad 2 tygodnie . A w atlasie pisali , że po 2 tygodniach opuszczają gniazdo :mad: Ponad 3 lata ją miałam . Nie chciała odlecieć mimo otwartej klatki . Potem miałam jeszcze kilka , ale troszkę starszych .