Chani Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Na razie robiłam jedynie tabliczki dla koni, żadnych psich nie posiadam. Wstawiłabym adres mojej strony ale jest to niezgodne z regulaminem (wstawię go do profilu). Przekopiuje jedno zdjęcie przedstawiające tabliczkę końską: [IMG]http://i175.photobucket.com/albums/w125/aduusia/DSC00098.jpg[/IMG] Czy jakby "ruszyło" coś podobnego dla psów, ktoś byłby zainteresowany? Quote
Hania:) Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Oj, jak się pięęęęęknie mój temacik rozwija:):) Czy ktoś widział może tabliczkę, w której prosi się o zamykanie bramki za sobą? U nas notorycznie różni akwizytorzy, listonosze i kto żyw zostawiają sobie uchyloną furtkę. A Berkowi w to graj. Natychmiast daje dyla.:mad: Quote
dadiii Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 fajna :D:D jesli bedziesz miala cos dla psow o wstawiaj jak najszybciej :D:D Quote
NightQueen Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 te mi się podobają :evil_lol: [IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/364/11/77/364117775[/IMG] zapożyczone z [URL]http://allegro.pl/item364117775_tabliczka_ostrzegawcza_9_5x20_super.html[/URL] Quote
psiara95 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Haniu nie widziałam takiej tabliczki o ktorą prosisz ale może coś sama wymyśle i Ci napisze?Albo po prostu napisz ,,Prosze zamykac furtke,, Wiem ze to troche glupie ale narazie nie mam veny... Quote
psiara95 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Proszę kliknąć na ikonę 'Szybka Odpowiedź' w poście powyżej aby aktywować Szybką Odpowiedź. Quote
Lived Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Naszą tabliczkę (taką najzwyklejszą, żółtą, z owczarkiem niemieckim) z napisem [I]Uwaga zły PIES[/I], ktoś przeprawił czerwonym markerem na [I]Uwaga zły KOT :lol:[/I] Quote
Luzia Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='Lived']Naszą tabliczkę (taką najzwyklejszą, żółtą, z owczarkiem niemieckim) z napisem [I]Uwaga zły PIES[/I], ktoś przeprawił czerwonym markerem na [I]Uwaga zły KOT :lol:[/I][/quote] JAkim sposobem? :razz::evil_lol: Quote
Lived Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='"Luzia&Funia"'] JAkim sposobem? :razz::evil_lol: [/quote] Przekreślił "pies" i pod spodem napisał "kot" :) Nadal tam wisi, nie będę jej zdejmować, a co :evil_lol: Quote
Luzia Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 [quote name='Lived']Przekreślił "pies" i pod spodem napisał "kot" :) Nadal tam wisi, nie będę jej zdejmować, a co :evil_lol:[/quote] Hehe myślałam że jakoś bardziej twórczo :evil_lol: A masz chociaż kota? :razz: Quote
akodirka Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [url]http://ulubiency.wp.pl/gid,10064189,kat,1012383,title,Uwaga-dobry-pies-,galeriazdjecie.html[/url] :razz: Quote
basiapron Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 chyba w teleexpressie pokazywali kiedys tabliczkę z napisem: "UWAGA! Zły pies, zły właściciel, złe dzieci, wszyscy źli źli źli!!!" Quote
Rahl Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ja muszę kupić(albo wydrukować:diabloti:) bo jeszcze nie mam tabliczki:roll: ALe osobiście podoba mi się ta [url]http://img156.imageshack.us/img156/893/255502812fe4.jpg[/url] :eviltong: Quote
Hayley Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 O! taką bym mogła powiesić sobie w pokoju :diabloti: Quote
Figa Bez Maku Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 A ja zrobiłabym sobie taką tabliczkę ( ze zdjęciem Figi i moim):cool3:: Uwaga Figa jest czujna a ja groźna Quote
Moniskaa Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 [quote name='akodirka'][URL]http://ulubiency.wp.pl/gid,10064189,kat,1012383,title,Uwaga-dobry-pies-,galeriazdjecie.html[/URL] :razz:[/quote] Dobre dobre :D Quote
elsol Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Qrcze długi temat, więc może już było. Sąsiad ostatnio powiesił tabliczkę: "Uwaga zły pies a właściciel jeszcze gorszy" Quote
tifet Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 [quote name='Kitka20']W Polsce każdy właściciel posesji ma obowiązek poinformowania o psie tzn w formie takiej tabliczki przynajmniej u nas w mieście ale na 99% jestem przekonana że w całej polsce też bo gdzieś mi się to o uszy obiło.[/quote] pytałam na policji - nie ma takiego obowiązku... zresztą czy jest czy nie ma i tak człowiek ktory wkroczył na posesję może złożyć doniesienie na policję ale wtedy zaplacimy mandat groszowy.... a policjant powiedział że prawidłowo wtedy wypada takiej osobie wymierzyć karę za jej "przewinienie i zgłosić bezprawne wtargnięcie na posesję(liczy się to nawet jak była umówiona i nie czekała do skuku aż otworzymy jej osobiście bramę) to będzie sądzona już z wykroczenia karnego jako przestępca... i przynajmniej nauczy się nie włazić na posesję i nie czepiać się psiaków które są u siebie... Quote
Bewarka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='elsol']Qrcze długi temat, więc może już było. Sąsiad ostatnio powiesił tabliczkę: "Uwaga zły pies a właściciel jeszcze gorszy"[/QUOTE] My z bratem sąsiadowi kupiliśmy taką na wystawie. Ale się ucieszył :diabloti: Quote
Vectra Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='tifet']pytałam na policji - nie ma takiego obowiązku... zresztą czy jest czy nie ma i tak człowiek ktory wkroczył na posesję może złożyć doniesienie na policję ale wtedy zaplacimy mandat groszowy.... a policjant powiedział że prawidłowo wtedy wypada takiej osobie wymierzyć karę za jej "przewinienie i zgłosić bezprawne wtargnięcie na posesję(liczy się to nawet jak była umówiona i nie czekała do skuku aż otworzymy jej osobiście bramę) to będzie sądzona już z wykroczenia karnego jako przestępca... i przynajmniej nauczy się nie włazić na posesję i nie czepiać się psiaków które są u siebie...[/quote] Jest obowiązek , umieszczenia tabliczki ostrzegawczej , że na posesji jest pies. nie musi byc że zły czy dobry , ważne by było że jest PIES. Również pytałam u źródła , SM i policja ... Brak tabliczki informującej = mandat Ja już kiedyś miałam kontrolę , SM , sprawdzali tabliczki :diabloti: i szczepienia przeciw wściekliźnie. Łazili po całej mieścinie , tam gdzie mieszkałam ;) Jeszcze co do wtargnięcia na posesję :evil_lol: jeśli Twoj pies nie pogryzie , to spoko , ale jeśli przestraszy napastnika ;) musisz ew przed sądem udwodnic , że była tabliczka , że masz wystarczająco zabezpieczoną posesję by pies nie mógł sam się z niej wydostać etc ..... Naturalnie , nikt nie ma prawa wejść na posesję , nawet jeśli brama jest otwarta .. tym bardziej jeśli jest info ostrzegawcze ... jakiekolwiek ... Mamy pogmatwane prawo , interpretacja dowolna , co urzędas , stróż prawa inaczej mówi ... ja dowiadywałam się u kilku różnych ... Pomijam fakt iż SM kontrolująca tabliczki , próbowała mi wmówić iż mam trzymać psy na łańcuchu lub poszczać na posesji w kagańcu - bo to groźne rasy są :evil_lol: ale zmienili zdanie , jak poprosiłam o pokazanie mi tej ustawy ... znalazłam : [B]jakiś tam paragraf 26 4. Właściciel nieruchomości ma obowiązek umieścić w miejscu widocznym oznaczenie „uwaga pies”, jeżeli pies przebywa na posesji bez uwięzi.[/B] Quote
tifet Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Vectra']Jest obowiązek , umieszczenia tabliczki ostrzegawczej , że na posesji jest pies. nie musi byc że zły czy dobry , ważne by było że jest PIES. Również pytałam u źródła , SM i policja ... Brak tabliczki informującej = mandat Ja już kiedyś miałam kontrolę , SM , sprawdzali tabliczki :diabloti: i szczepienia przeciw wściekliźnie. Łazili po całej mieścinie , tam gdzie mieszkałam ;) Jeszcze co do wtargnięcia na posesję :evil_lol: jeśli Twoj pies nie pogryzie , to spoko , ale jeśli przestraszy napastnika ;) musisz ew przed sądem udwodnic , że była tabliczka , że masz wystarczająco zabezpieczoną posesję by pies nie mógł sam się z niej wydostać etc ..... Naturalnie , nikt nie ma prawa wejść na posesję , nawet jeśli brama jest otwarta .. tym bardziej jeśli jest info ostrzegawcze ... jakiekolwiek ... Mamy pogmatwane prawo , interpretacja dowolna , co urzędas , stróż prawa inaczej mówi ... ja dowiadywałam się u kilku różnych ... Pomijam fakt iż SM kontrolująca tabliczki , próbowała mi wmówić iż mam trzymać psy na łańcuchu lub poszczać na posesji w kagańcu - bo to groźne rasy są :evil_lol: ale zmienili zdanie , jak poprosiłam o pokazanie mi tej ustawy ... znalazłam : [B]jakiś tam paragraf 26 [/B] [B]4. Właściciel nieruchomości ma obowiązek umieścić w miejscu widocznym oznaczenie „uwaga pies”, jeżeli pies przebywa na posesji bez uwięzi.[/B][/quote] Widzisz mi co inne mówili :/ a co do tych co u Ciebie byli to gnoje :mad: najlepiej ich na łańcuch i kaganiec aby nie szczekali tyle :diabloti: Quote
Guciek Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 A moja tabliczka, o której pisałam, że została skradziona - znalazła się :evil_lol: Tubylcza młodzież pozdzierała kilka tabliczek z okolicznych furtek i wrzuciła je do sąsiadki w krzaki. Sąsiadka wpadła na genialny pomysł (po tym jak się dowiedziała, że mi też podprowadzono, a nie mogła jej znaleźć podczas mojej wizyty), że przerzuci mi ją na podwórko:diabloti: Jak widać na załączonym obrazku... Ruda stanowczo protestuje i stwierdza, że przecież ona jest taka milutka, to po kiego grzyba nam tabliczka? :mad::evil_lol: [IMG]http://img170.imageshack.us/img170/7973/img9181yq9.jpg[/IMG] Quote
mijakimi Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 no proszę ciut sfatygowana jest tabliczka widać że się w ten sposób pies odstresowuje hihi Quote
Recommended Posts