Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na razie robiłam jedynie tabliczki dla koni, żadnych psich nie posiadam.
Wstawiłabym adres mojej strony ale jest to niezgodne z regulaminem (wstawię go do profilu).
Przekopiuje jedno zdjęcie przedstawiające tabliczkę końską:
[IMG]http://i175.photobucket.com/albums/w125/aduusia/DSC00098.jpg[/IMG]
Czy jakby "ruszyło" coś podobnego dla psów, ktoś byłby zainteresowany?

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, jak się pięęęęęknie mój temacik rozwija:):)

Czy ktoś widział może tabliczkę, w której prosi się o zamykanie bramki za sobą? U nas notorycznie różni akwizytorzy, listonosze i kto żyw zostawiają sobie uchyloną furtkę. A Berkowi w to graj. Natychmiast daje dyla.:mad:

Posted

te mi się podobają :evil_lol:

[IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/364/11/77/364117775[/IMG]

zapożyczone z [URL]http://allegro.pl/item364117775_tabliczka_ostrzegawcza_9_5x20_super.html[/URL]

Posted

Haniu nie widziałam takiej tabliczki o ktorą prosisz ale może coś sama wymyśle i Ci napisze?Albo po prostu napisz ,,Prosze zamykac furtke,,
Wiem ze to troche glupie ale narazie nie mam veny...

• 2 weeks later...
Posted

Naszą tabliczkę (taką najzwyklejszą, żółtą, z owczarkiem niemieckim) z napisem [I]Uwaga zły PIES[/I], ktoś przeprawił czerwonym markerem na [I]Uwaga zły KOT :lol:[/I]

Posted

[quote name='Lived']Naszą tabliczkę (taką najzwyklejszą, żółtą, z owczarkiem niemieckim) z napisem [I]Uwaga zły PIES[/I], ktoś przeprawił czerwonym markerem na [I]Uwaga zły KOT :lol:[/I][/quote]

JAkim sposobem? :razz::evil_lol:

Posted

[quote name='"Luzia&Funia"']
JAkim sposobem? :razz::evil_lol:
[/quote]
Przekreślił "pies" i pod spodem napisał "kot" :) Nadal tam wisi, nie będę jej zdejmować, a co :evil_lol:

Posted

[quote name='Lived']Przekreślił "pies" i pod spodem napisał "kot" :) Nadal tam wisi, nie będę jej zdejmować, a co :evil_lol:[/quote]

Hehe myślałam że jakoś bardziej twórczo :evil_lol:
A masz chociaż kota? :razz:

• 3 weeks later...
Posted

Ja muszę kupić(albo wydrukować:diabloti:) bo jeszcze nie mam tabliczki:roll:
ALe osobiście podoba mi się ta
[url]http://img156.imageshack.us/img156/893/255502812fe4.jpg[/url]
:eviltong:

Posted

[quote name='Kitka20']W Polsce każdy właściciel posesji ma obowiązek poinformowania o psie tzn w formie takiej tabliczki przynajmniej u nas w mieście ale na 99% jestem przekonana że w całej polsce też bo gdzieś mi się to o uszy obiło.[/quote]
pytałam na policji - nie ma takiego obowiązku... zresztą czy jest czy nie ma i tak człowiek ktory wkroczył na posesję może złożyć doniesienie na policję ale wtedy zaplacimy mandat groszowy.... a policjant powiedział że prawidłowo wtedy wypada takiej osobie wymierzyć karę za jej "przewinienie i zgłosić bezprawne wtargnięcie na posesję(liczy się to nawet jak była umówiona i nie czekała do skuku aż otworzymy jej osobiście bramę) to będzie sądzona już z wykroczenia karnego jako przestępca... i przynajmniej nauczy się nie włazić na posesję i nie czepiać się psiaków które są u siebie...

Posted

[quote name='elsol']Qrcze długi temat, więc może już było.
Sąsiad ostatnio powiesił tabliczkę:
"Uwaga zły pies
a właściciel jeszcze gorszy"[/QUOTE]
My z bratem sąsiadowi kupiliśmy taką na wystawie. Ale się ucieszył :diabloti:

Posted

[quote name='tifet']pytałam na policji - nie ma takiego obowiązku... zresztą czy jest czy nie ma i tak człowiek ktory wkroczył na posesję może złożyć doniesienie na policję ale wtedy zaplacimy mandat groszowy.... a policjant powiedział że prawidłowo wtedy wypada takiej osobie wymierzyć karę za jej "przewinienie i zgłosić bezprawne wtargnięcie na posesję(liczy się to nawet jak była umówiona i nie czekała do skuku aż otworzymy jej osobiście bramę) to będzie sądzona już z wykroczenia karnego jako przestępca... i przynajmniej nauczy się nie włazić na posesję i nie czepiać się psiaków które są u siebie...[/quote]
Jest obowiązek , umieszczenia tabliczki ostrzegawczej , że na posesji jest pies.

nie musi byc że zły czy dobry , ważne by było że jest PIES.

Również pytałam u źródła , SM i policja ...
Brak tabliczki informującej = mandat

Ja już kiedyś miałam kontrolę , SM , sprawdzali tabliczki :diabloti: i szczepienia przeciw wściekliźnie.
Łazili po całej mieścinie , tam gdzie mieszkałam ;)

Jeszcze co do wtargnięcia na posesję :evil_lol: jeśli Twoj pies nie pogryzie , to spoko , ale jeśli przestraszy napastnika ;) musisz ew przed sądem udwodnic , że była tabliczka , że masz wystarczająco zabezpieczoną posesję by pies nie mógł sam się z niej wydostać etc .....

Naturalnie , nikt nie ma prawa wejść na posesję , nawet jeśli brama jest otwarta .. tym bardziej jeśli jest info ostrzegawcze ... jakiekolwiek ...

Mamy pogmatwane prawo , interpretacja dowolna , co urzędas , stróż prawa inaczej mówi ... ja dowiadywałam się u kilku różnych ...

Pomijam fakt iż SM kontrolująca tabliczki , próbowała mi wmówić iż mam trzymać psy na łańcuchu lub poszczać na posesji w kagańcu - bo to groźne rasy są :evil_lol: ale zmienili zdanie , jak poprosiłam o pokazanie mi tej ustawy ...

znalazłam :

[B]jakiś tam paragraf 26

4. Właściciel nieruchomości ma obowiązek umieścić w miejscu widocznym oznaczenie „uwaga pies”, jeżeli pies przebywa na posesji bez uwięzi.[/B]

Posted

[quote name='Vectra']Jest obowiązek , umieszczenia tabliczki ostrzegawczej , że na posesji jest pies.

nie musi byc że zły czy dobry , ważne by było że jest PIES.

Również pytałam u źródła , SM i policja ...
Brak tabliczki informującej = mandat

Ja już kiedyś miałam kontrolę , SM , sprawdzali tabliczki :diabloti: i szczepienia przeciw wściekliźnie.
Łazili po całej mieścinie , tam gdzie mieszkałam ;)

Jeszcze co do wtargnięcia na posesję :evil_lol: jeśli Twoj pies nie pogryzie , to spoko , ale jeśli przestraszy napastnika ;) musisz ew przed sądem udwodnic , że była tabliczka , że masz wystarczająco zabezpieczoną posesję by pies nie mógł sam się z niej wydostać etc .....

Naturalnie , nikt nie ma prawa wejść na posesję , nawet jeśli brama jest otwarta .. tym bardziej jeśli jest info ostrzegawcze ... jakiekolwiek ...

Mamy pogmatwane prawo , interpretacja dowolna , co urzędas , stróż prawa inaczej mówi ... ja dowiadywałam się u kilku różnych ...

Pomijam fakt iż SM kontrolująca tabliczki , próbowała mi wmówić iż mam trzymać psy na łańcuchu lub poszczać na posesji w kagańcu - bo to groźne rasy są :evil_lol: ale zmienili zdanie , jak poprosiłam o pokazanie mi tej ustawy ...

znalazłam :

[B]jakiś tam paragraf 26 [/B]

[B]4. Właściciel nieruchomości ma obowiązek umieścić w miejscu widocznym oznaczenie „uwaga pies”, jeżeli pies przebywa na posesji bez uwięzi.[/B][/quote]

Widzisz mi co inne mówili :/
a co do tych co u Ciebie byli to gnoje :mad: najlepiej ich na łańcuch i kaganiec aby nie szczekali tyle :diabloti:

• 4 weeks later...
Posted

A moja tabliczka, o której pisałam, że została skradziona - znalazła się :evil_lol: Tubylcza młodzież pozdzierała kilka tabliczek z okolicznych furtek i wrzuciła je do sąsiadki w krzaki. Sąsiadka wpadła na genialny pomysł (po tym jak się dowiedziała, że mi też podprowadzono, a nie mogła jej znaleźć podczas mojej wizyty), że przerzuci mi ją na podwórko:diabloti:

Jak widać na załączonym obrazku... Ruda stanowczo protestuje i stwierdza, że przecież ona jest taka milutka, to po kiego grzyba nam tabliczka? :mad::evil_lol:

[IMG]http://img170.imageshack.us/img170/7973/img9181yq9.jpg[/IMG]