Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

muszą się dogadać...w końcu teraz są w jednej rodzinie ;)

ja z moim bratem też się czasem pokłócę a za małolata to juz w ogóle darliśmy koty.....ale w końcu hierarchia ustawiona...on mimo że straszy to głupszy wiec inteligencją jestem wyżej hehehe :)

Posted

Wczoraj znów byliśmy w lesie i było prawie oki.
Prawie dlatego ,ze razem tzn koło siebie biegały i obyło się bez awantury:p ale euforii ze strony Lolki tez nie było widac;)

• 3 weeks later...
Posted

Gonitwa napisał(a):
Ej ja też chcę być u Was 3 razy w tygodniu!

zapraszamy serdecznie. Mizianie psom się bardzo przyda bo mi juz rąk brakuje a i konie chętne do głaskania:p

Posted

eria napisał(a):
proszę mi tu napisać długi post co u psiaków słychać!

U Chupiego prawie oki -prawie bo nadal nie dotarł się z Lolką i to mnie przeraza. Jest grubiutki jak misio syberyjski. Napewno wpływ miała na to kastracja a poza tym dostaje odpowiednią karme dla psow duzych ras wiec zaczyna wygladac jak facet.
Poza tym jest grzeczny tylko ma klaustrofobię i nie cierpi jak zamykam go w kojcu.
Oprocz tego ,ze piszczy i próbuje gryźć kraty , wspina się na 2 tylnie łapy to bardzo się wtedy ślini. Uwazam ,ze to jest wynik stresu jaki przezywa zamykany
Staramy się mu tego oszczedzic ale poniewaz się gryzą to są takie momenty ,że musi byc przez chwilę zamknięty ( zrobię zdjecie jak staje na tylnich łapach gdy jest w więzieniu;))

Jak to u azjatów bywa nawet jak mają sprawne uszy to po puszczeniu luzem poza terenem bywają głuche.
Głuche na wołanie i to jest największy dylemat tej rasy dla mnie.
Mimo ,ze jest nagradzany jak wroci na moje przywołanie to bywają momenty ( najczesciej) ze to ja za nim ganiam.
Ostanio spie......mi bardzo daleko bo zobaczył krowy.
Ja poprostu o mało nie miałam zawału bo nie mogłam gnoja dogonic a on wogole totalnie mnie olał.

Takie to jest zycie z azjatami gdzie jak fajnie pilnują są bardzo czujne ( jak nie są głuche jak Lolka) to spacer z nimi to mordęga.
Czytałam kiedys wypowiedzi wielu włąscicieli psow tej rasy i mieli podobne problemy.
Pokonywanie jak najwyższych ogrodzen zabezpieczających przed ucieczką na samotne spacery to tez hobby tej rasy

Posted

ruda76 napisał(a):
zapraszamy serdecznie. Mizianie psom się bardzo przyda bo mi juz rąk brakuje a i konie chętne do głaskania:p

Za daleko:placz::placz:, a ja z miłą chęcią do koni też:loveu::loveu:

Posted

ruda : moja Happy (choć mix amstaffa i cielakiem :evil_lol: ) też bywa głucha i po prostu biegnie przed siebie, a jak ona to i Chili, jedynie Johnuś nasza ciapciowata paróweczka boi się nas stracić ze wzroku :diabloti:

Posted

Gonitwa napisał(a):
Śliczny.... Piękny, wspaniały! Szybko znajdzie dom..

No śliczny to on moze jest ale z diabelskim charakterkiem:evil_lol:
Został przez nas odebrany po tym jak pogryzł gościowi twarz i rece.
A potem jeszcze podczas gdy moj kolega odbierał go przed wysłaniem do Łodzi pokasał mu rekę:cool3:

Mamy juz jeden potencjalny dom bez zwierzat i dzieci ale poki co zostanie u nas bo tak naprawde nie wiemy co on jeszcze i z jakiego powodu potraf:cool3:i

Posted

Gonitwa napisał(a):
Hmmm rodzina się powiększyła?

Zdjęcia dawaj! Koni też;)

Przeslij mi na pv adres to wyśle Ci konie.:p
A rodzina się powiekszyła z koniecznosci bo staffiki to moje ukochana rasa i stawalam na głowie aby kogoś przez noc znaleźć kto go weźmie ch:roll:oc na:roll: tymczas i niestety:shake: Miałam mało czasu i mozliwości a jeszcze z Warszawy transport mi się od razu trafił dlatego decyzja była ,ze zabieramy -a teraz mamy mexico w domu:evil_lol:

Mam nadzieje ,ze uda mi sie z nim popracowac i jeszcze bedzie z niego fajny lizuch;) i ze w przyszłosci nie bedzie probował ludziom odgryźć rąk:p

• 3 weeks later...