zdrojka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ruda, dotrą się, muszą ustalić hierarchię, trochę to potrwa... A Ty nie faworyzuj żadnego, dogadają się. Quote
dariaopole Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 muszą się dogadać...w końcu teraz są w jednej rodzinie ;) ja z moim bratem też się czasem pokłócę a za małolata to juz w ogóle darliśmy koty.....ale w końcu hierarchia ustawiona...on mimo że straszy to głupszy wiec inteligencją jestem wyżej hehehe :) Quote
ruda76 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Wczoraj znów byliśmy w lesie i było prawie oki. Prawie dlatego ,ze razem tzn koło siebie biegały i obyło się bez awantury:p ale euforii ze strony Lolki tez nie było widac;) Quote
ruda76 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 olgaj napisał(a):Co tam cioteczko u CZUBKA :)? To ma byc zart jakiś:cool3: Przeciez jestes u nas średnio 3 razy w tygodniu:eviltong: Quote
zdrojka Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 My byśmy też coś sobie poczytali... Quote
eria Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 proszę mi tu napisać długi post co u psiaków słychać! Quote
Gonitwa Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Ej ja też chcę być u Was 3 razy w tygodniu! Quote
ruda76 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Gonitwa napisał(a):Ej ja też chcę być u Was 3 razy w tygodniu! zapraszamy serdecznie. Mizianie psom się bardzo przyda bo mi juz rąk brakuje a i konie chętne do głaskania:p Quote
ruda76 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 eria napisał(a):proszę mi tu napisać długi post co u psiaków słychać! U Chupiego prawie oki -prawie bo nadal nie dotarł się z Lolką i to mnie przeraza. Jest grubiutki jak misio syberyjski. Napewno wpływ miała na to kastracja a poza tym dostaje odpowiednią karme dla psow duzych ras wiec zaczyna wygladac jak facet. Poza tym jest grzeczny tylko ma klaustrofobię i nie cierpi jak zamykam go w kojcu. Oprocz tego ,ze piszczy i próbuje gryźć kraty , wspina się na 2 tylnie łapy to bardzo się wtedy ślini. Uwazam ,ze to jest wynik stresu jaki przezywa zamykany Staramy się mu tego oszczedzic ale poniewaz się gryzą to są takie momenty ,że musi byc przez chwilę zamknięty ( zrobię zdjecie jak staje na tylnich łapach gdy jest w więzieniu;)) Jak to u azjatów bywa nawet jak mają sprawne uszy to po puszczeniu luzem poza terenem bywają głuche. Głuche na wołanie i to jest największy dylemat tej rasy dla mnie. Mimo ,ze jest nagradzany jak wroci na moje przywołanie to bywają momenty ( najczesciej) ze to ja za nim ganiam. Ostanio spie......mi bardzo daleko bo zobaczył krowy. Ja poprostu o mało nie miałam zawału bo nie mogłam gnoja dogonic a on wogole totalnie mnie olał. Takie to jest zycie z azjatami gdzie jak fajnie pilnują są bardzo czujne ( jak nie są głuche jak Lolka) to spacer z nimi to mordęga. Czytałam kiedys wypowiedzi wielu włąscicieli psow tej rasy i mieli podobne problemy. Pokonywanie jak najwyższych ogrodzen zabezpieczających przed ucieczką na samotne spacery to tez hobby tej rasy Quote
eria Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 o właśnie tego mi było trzeba, teraz prosimy foty :evil_lol: ale ten misio syberyjski musi być cudny teraz:loveu: Quote
Gonitwa Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 ruda76 napisał(a):zapraszamy serdecznie. Mizianie psom się bardzo przyda bo mi juz rąk brakuje a i konie chętne do głaskania:p Za daleko:placz::placz:, a ja z miłą chęcią do koni też:loveu::loveu: Quote
dariaopole Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 ruda : moja Happy (choć mix amstaffa i cielakiem :evil_lol: ) też bywa głucha i po prostu biegnie przed siebie, a jak ona to i Chili, jedynie Johnuś nasza ciapciowata paróweczka boi się nas stracić ze wzroku :diabloti: Quote
ruda76 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 to ja Wam cioteczki pokaże nasz ostani tymczas:eviltong: Pies jest u nas i czeka na normalny dom:cool3: Quote
eria Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 no, przystojniak jest! ale Ty nam ciotka lepiej Chupiego pokaż! Quote
Gonitwa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Śliczny.... Piękny, wspaniały! Szybko znajdzie dom.. Quote
ruda76 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Gonitwa napisał(a):Śliczny.... Piękny, wspaniały! Szybko znajdzie dom.. No śliczny to on moze jest ale z diabelskim charakterkiem:evil_lol: Został przez nas odebrany po tym jak pogryzł gościowi twarz i rece. A potem jeszcze podczas gdy moj kolega odbierał go przed wysłaniem do Łodzi pokasał mu rekę:cool3: Mamy juz jeden potencjalny dom bez zwierzat i dzieci ale poki co zostanie u nas bo tak naprawde nie wiemy co on jeszcze i z jakiego powodu potraf:cool3:i Quote
Gonitwa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Hmmm rodzina się powiększyła? Zdjęcia dawaj! Koni też;) Quote
ruda76 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Gonitwa napisał(a):Hmmm rodzina się powiększyła? Zdjęcia dawaj! Koni też;) Przeslij mi na pv adres to wyśle Ci konie.:p A rodzina się powiekszyła z koniecznosci bo staffiki to moje ukochana rasa i stawalam na głowie aby kogoś przez noc znaleźć kto go weźmie ch:roll:oc na:roll: tymczas i niestety:shake: Miałam mało czasu i mozliwości a jeszcze z Warszawy transport mi się od razu trafił dlatego decyzja była ,ze zabieramy -a teraz mamy mexico w domu:evil_lol: Mam nadzieje ,ze uda mi sie z nim popracowac i jeszcze bedzie z niego fajny lizuch;) i ze w przyszłosci nie bedzie probował ludziom odgryźć rąk:p Quote
Od-Nowa Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 no nie moge!! ale tempo! koleny gość w domu! podziwiam :loveu: ale z brakiem zdjęć to cioteczka przesadza! Quote
ruda76 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Do ktorej ciotki mogę wysłac zdjęcia Chupiego aby mogła tutaj wstawic?:p Quote
eria Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 [quote name='ruda76']Do kogo mogę wysłac zdjęcia Chupiego aby mogł mi wstawic?:p miiii !! [email protected] Quote
eria Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 jak on wydoroślał, zmężniał tak :loveu: przytył, niesamowicie piekne psisko! szczęśliwy pies:loveu: Lola Quote
dariaopole Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 suuuper !!!! fajne fotki, w końcu dane nam było ujrzeć rudej azjaty :loveu: Quote
Recommended Posts