agastep Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Pani Elu, nic Pani nie wspomniała, że Lenka ma taki fan klub na dogo :) Nie zaglądałam tu ostatnio, więc mi umnkęło. Nam minął kolejny całkiem spokojny dzień, Lenka nikogo nie ugryzła, niczego nie obsikała i nic nie pożarła, nudy ;) A na poważnie, po tym wszystkim co przeszła jest wyjątkowo bezproblemowa :) Quote
Mysza2 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Uwielbiamy taką nudę :):) Nuda jest the best:) Ale u Panstwa, nawet jakby trafiła się problemowa bida, to spokojnie dalibyście radę. Nie znamy dokładnie jej historii. To co wiemy na 100% to od momentu gdy błąkała się po ulicach. Pani nawet nie wie co może być problemem. Jedna z suń wróciła z adopcji bo była za spokojna:( Quote
Juso Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 :) :) :) :) chwilkę mnie nie było tylko przy komuterku a tu takie wieści :) :) :) strasznie , strasznie się cieszę :) :) :) Quote
Gabi79 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Uwielbiamy taką nudę :):) Nuda jest the best:) Ale u Panstwa, nawet jakby trafiła się problemowa bida, to spokojnie dalibyście radę. Nie znamy dokładnie jej historii. To co wiemy na 100% to od momentu gdy błąkała się po ulicach. Pani nawet nie wie co może być problemem. Jedna z suń wróciła z adopcji bo była za spokojna:( Faktycznie kochamy taką nudę i takie wieści. Ludzie potrafią wymyślać różne powody zwrotu z adopcji: pies zbyt bojaźliwy, zbyt energiczny, spokojny, szalony, ciągle się cieszy i chodzi za człowiekiem itd.itp. Szkoda słów.... Quote
paula_t Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Ojjj tak, o takiej nudzie zawsze chcemy czytać ;) Witamy Pani Agnieszko w naszym gronie, choć patrząc po liczbie postów już chyba wcześniej była Pani na dogomanii...? Wspaniale, że Luneczka znalazła tak fantastyczny dom:) Quote
agastep Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 No już parę lat jestem na dogo, ale wstyd się przyznać, bo głównie siedziałam w temacie hawańczyków, pielęgnacji i takich tam bzdetów. A Lenka jest super psiakiem, przez te kilka dni narosło we mnie tak silne poczucie własności, teraz myślę sobie tak: fantasyczne dogomaniaczki uratowały moją Lenkę. :) Quote
Gabi79 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 No już parę lat jestem na dogo, ale wstyd się przyznać, bo głównie siedziałam w temacie hawańczyków, pielęgnacji i takich tam bzdetów. A Lenka jest super psiakiem, przez te kilka dni narosło we mnie tak silne poczucie własności, teraz myślę sobie tak: fantasyczne dogomaniaczki uratowały moją Lenkę. :) Jak ja to uwielbiam, psiak któy dla kogoś nic nie znaczył i został porzucony nowej Pani/Pana jest największym, najukochańszym skarbem!!! Kocham Happy Endy!!! 2 Quote
Mysza2 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Jak ja to uwielbiam, psiak któy dla kogoś nic nie znaczył i został porzucony nowej Pani/Pana jest największym, najukochańszym skarbem!!! Kocham Happy Endy!!! Ja też kocham:):) A poczucie własności w pełni uzasadnione:) 1 Quote
Panna Marple Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 My chcemy nudy!!! My chcemy nudy!!! My chcemy nudy!!! Boże, czy na wszystkich wątkach nie może tak być? Dobrzy, mądrzy ludzie, którzy dają dom i miłość... 2 Quote
Marycha35 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Takiej nudy nigdy dość!!!:) Ale tu pycha wieści:) 2 Quote
Bogusik Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Wspaniałe wieści i to z pierwszej ręki! :) Samych najlepszych i tych "nudnych" dni życzę z kochaną Leneczką! :) Bosiu,jak ja się cieszę,że dziewczynka,tak dobrze trafiła....:) 1 Quote
Mysza2 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Pani Agnieszka kilka postów wcześniej napisała, że u nich to tylko normalny dom, trochę zdziwiona tym, że się tu wszystkie tak cieszymy jakby było z czego. Ale my niestety wiemy jak trudno o te normalne domy, w których żywe stworzenie jest członkiem rodziny. 1 Quote
agastep Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Wiem, że piesków, którym trzeba pomóc Wam nie brakuje, życzę więc dużo dobrych ludzi z domkami o jakich marzycie. :) Obserwuję Lenkę od tych paru dni, ona jest całkiem dobrze ułożonym pieskiem domowym. Reaguje jeszcze na komendę zostań. Po spacerze grzecznie podaje łapki do wytarcia, a jak jemy coś przy stole, to kładzie się na podłodze w całkiem przyzwoitej odległości, wcale nie przeszkadza, jestem pod wrażeniem. :) Mam trochę nowych zdjęć, dorzucę je jutro. Oczywiście jak coś śmiesznego się dzieje, to nigdy nie mam aparatu fot. w ręce. Quote
Mysza2 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Prawdziwa dobrze wychowana dama z niej. Trochę to nam właśnie nie pasuje do opowieści ludzi, że rzekomo z patologicznego domu została wyrzucona. Ludzie czasem plotą to co im się wydaje, a nie to co wiedzą. Zachowanie Lenki raczej wskazuje na to że była w przeszłości dobrze traktowana. A ze zdjęciami to zawsze tak jest, że nie ma się aparatu we właściwej chwili:) To chyba dopiero czwarta adopcja kiedy jesteśmy tak spokojne. A było ich dużo. Pani Agnieszko, a czy Lenka bardzo Was pilnuje (mam na myśli to czy nie odstępuje na krok Pani lub męża) czy już wyluzowała? Quote
agastep Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Pilnuje nas, gdy tylko się ruszymy ona zaraz się zrywa, dzisiaj jakby trochę lepiej, bo podnosiła głowę tylko i patrzyła gdzie się wybieramy. Chce nas jednak widzieć. Gdy siadam na kanapie, Lenka od razu ładuje się nie obok mnie, tylko na moje kolana, nadstawia mordkę do głaskania, kładzie mi ją na ramieniu. Faktycznie jej zachowanie nie wskazuje na jakieś złe traktowanie, lgnie do ludzi, nie jest wcale wycofana ani strachliwa. I bardzo dobrze. 1 Quote
Mysza2 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 To jest całkiem dobrze:), to może długo potrwać z tym pilnowaniem i zrywaniem. Mam nadzieję że rezydenci nie są za bardzo zazdrośni:) Quote
agastep Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Dajmy jej czas, może się uspokoi i przestanie pilnować, zobaczymy, dla mnie to nie jest żadnym problemem, bo moje pieski też za mna chodzą :) Chłopaki bardzo zazdrosni nie są, ale też muszą się przyzwyczaić do nowej siostrrzyczki, póki co Gumiś pracuje nad utrzymaniem swojego kierowniczego stanowiska i jak coś mu nie pasuje to trochę powarkuje, ale on tak ma. Lubi sobie powarczeć. Wklejam link do nowych zdjęć: https://onedrive.live.com/redir?resid=DF0A40B0A185974B!746&authkey=!AFKe0mgMvu4O5Nw&ithint=folder%2cJPG Quote
Guest TyŚka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Przepraszam, że pytam... ale możemy poprosić o próbkę DNA (włosy wystarczą) i Państwa sklonować? :D Fotki rewelacyjne, stadko super razem wygląda. I cieszę się, że Lenka jest taka grzeczna. 1 Quote
b-b Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Wspaniale, że Państwo Lenkę na spacerkach nie spuszczają ze smyczy. Musi trochę czasu potrwać zanim się to stanie. To dla jej bezpieczeństwa :) Całe stadko cudownie wygląda!!! :wub: 1 Quote
Mysza2 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Przepraszam, że pytam... ale możemy poprosić o próbkę DNA (włosy wystarczą) i Państwa sklonować? :D No widzisz, znowu z nas łosie, mogłyśmy cichcem wyrwać :):) Napasłam oczy cudnymi zdjęciami, pozwolę sobie wkleić choć kilka:) :) Wariatuńcio:) Ale chłopaków to Lunka ma z pierwszej ligi:) Quote
agastep Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 No, w końcu Lenka biega po lesie z czampionami ;) Wczoraj późnym wieczorem, gdy spała w swoim koszyczku coś się jej śniło. Chyba coś miłego, bo merdała wesoło ogonkiem :) Quote
Mysza2 Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Stawiam, że bieganina po ogrodzie :):) Ciągle jeszcze dzwonią telefony o Lenkę, dzisiaj były dwa. Niestety jak proponuję np. naszą Sarunię dwuletnią, też bezproblemową, to nikt nie chce. Quote
agastep Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Sarunia też na pewno znajdzie domek, trzymam kciuki :) Quote
AgusiaP Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 Witam serdecznie pani Agnieszko :) Nie ma pani pojęcia jak się ucieszyłam, jak Elunia powiedziała mi, że jest pani z nami na Dogo :) :) :) Zdjęcia same mówią za siebie :) Lenka lepiej trafić nie mogła :) Quote
Recommended Posts