Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koszty usunięcia guza będą wynosić ok. 150 zł + ok. 100 zł wysłanie wycinka do badania (60 zł badanie + kurier).

Narkoza będzie wziewna. Wet tylko pytał o leki jakie zastosować, bo są tańsze i trochę droższe (w przypadku dużego psa jak Ergo to będzie różnica kilkadziesięciu złotych), ale dużo lepsze.

Posted

Operacja dzisiaj.Trzymamy mocno kciuki.

mar.gajko zadeklarowała 100 zł , pozostałe 150 może jakoś się uzbiera? I jeszcze leki.

Pieniędzy powinno wystarczyć na opłacenie hotelu za październik i Canivitonu , chociaż tyle.

• Upvote 1
Posted

Zapraszam na bazarek dla Ergo, link w moim podpisie.

jolantina, pomożesz jak zwykle?

Ale masz tempo! Bazarek za bazarkiem i jeszcze na miau.

Już się biorę do roboty. I jeszcze zwerbowałam wspólnika (tzn wspólniczkę :) ) do pomocy, będzie szybciej.

Posted

Ale masz tempo! Bazarek za bazarkiem i jeszcze na miau.

Już się biorę do roboty. I jeszcze zwerbowałam wspólnika (tzn wspólniczkę :) ) do pomocy, będzie szybciej.

Dzięki.

Muszę być szybka, bo u mnie doba za krótka.

Posted

Ergo operowany był rano, ale dopiero teraz dotarłam do kompa, bo jeszcze dwa psiaki woziłam do weta i jeszcze w Zamościu byłam po suńkę ze schroniska...

Operacja przebiegła bezproblemowo i udało się tak zrobić, że nie trzeba będzie zmieniać opatrunku, tylko mam smarować rivanolem w dużej ilości. Na razie opatrunek jest, ale jutro mam go zdjąć. Ergo ulokowałam w boksie wewnętrznym, ma legowisko z kocykiem, bo musi mieć kołnierz rzecz jasna. Jutro jak mi się uda przemycić aparat pomiędzy deszczem to jakieś fotki zrobię.

Za 10 dni trzeba będzie zdjąć szwy. Wycięty guzek zostanie wysłany po weekendzie.

Ergo dostał antybiotyk w tabletkach i mam mu dawać przeciwbólowy Onsior (z moich zapasów hotelikowych), to mocny i dobrze tolerowany lek. Guzek był w takim miejscu, że na pewno będzie Erga boleć, bo tam wszystko napięte.

Zaraz się ogarnę i powrzucam rachunki.

• Upvote 1
Posted

Jak znajdziesz chwilę, podaj mi swoje konto na pw, to przeleję wprost do Ciebie, to co deklarowałam na operację.

Nie to, że się mądrzę, ale w takich operacjach, to psiaki nie takie bólowe są, skóra u psa jest tak jakby "niskoczuła" bólowo. To znaczy bardzo dużo mniej niż u ludzi i mniej niż u kotów. Przy takich ściągnięciach to one mają dyskomfort "przeszkadzania".

Najbardziej bolą "kości" przy operacjach.

Posted

Cieszę się, że Erguś już po zabiegu. Niedługo jak się zacznie zimniej robić to już chyba nie tylko chwilowo Erguś powinien mieć ogrzewany boks wewnętrzny prawda?

Moje psy niestety chorują. Zwłaszcza Ciapek, i chyba jeszcze kilka dni potrzebuję na ruszenie z bazarkiem. Mam jednak nadzeję, że dzięki pomocy dziewczyn, które już ruszyły z bazarkami starczy i na hotel i na zabieg.

Murko wrzucajac rachunki wrzuć tez proszę kartę z wizyty dziś. Chętnie poczytam i pokażę swoim wetom :)

Posted

Dzięki Murko za wieści i za opiekę nad Ergiem. Cieszę się, że operacja przebiegła pomyślnie. Mam nadzieje, że jednak tak bardzo nie będzie go bolało.. Trzymaj się maleńki

Posted

Wrzucam rachunki oraz rozpiskę na końcu, w sumie wyszło 412 zł (biopsja + usunięcie guzka + histopatologia + antybiotyk po zabiegu w tabletkach)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/8a8cdffa644be331

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/bc133904cb079ef7

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/fa58c3aab964346b

Karty z wizyty nie mam, ale jutro znów będę jechać z psiakami do lecznicy to zapytam weta czy może wypisać.

Ergo nie nadaje się do ogrzewanego boksu, jest mu za gorąco i nie lubi zamknięcia. On ma ogrom gęstego futra i świetnie czuje się w boksie zewnętrznym. Nie planujemy umieszczać go na zimę w środku (chyba, że przyjdą bardzo wysokie mrozy, wówczas wszystko "sprzątamy" z boksów zewnętrznych).