AgaG Posted May 25, 2015 Author Posted May 25, 2015 Ja mam. Wyślij. Wydrukuje i powieszę. Dziekuję Ci bardzo. Wysłałam. Quote
ewkar Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Ależ ja rozumiem trudną sytuację, bo sama taką mam od lat.Teraz jeszcze jestem na emeryturze, samemu ciężko z niej wyżyć, a mam mnóstwo zwierząt pod opieką.Sama wielkich potrzeb nie mam, taki sobie sposób na życie wybrałam, mój problem.Sprzedaję, co mogę.Myślę, że dobrze byłoby poprosić na FB o pomoc.Więcej ludzi tam jest, niekoniecznie zapsionych i zakoconych, może zechcą przelać parę groszy? Quote
ewkar Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Bazarek dla Ergo się skończył.Mam jeszcze do wysłania kilka fantów, czekam na dane do wysyłki.Myślę, że wystarczy na opłacenie hotelu za maj i Caniviton, bo na koncie Ergo jest 400,86 zł.Złapię oddech i szykuję nowy bazarek.Musimy zebrać 450 zł na czerwiec. 1 Quote
Murka Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Rozliczenie Erga: Stan konta na 25 kwietnia wynosił -467,50 zł Wpłaty: +467,50 zł AgaG Razem: 0 zł Koszty: -450 zł hotelowanie -90 zł Caniviton Razem: -540 zł Stan konta na 25 maj wynosi -540 zł. Quote
ewkar Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Murka, wylicytowałaś fanty na kwotę 30 zł, nie będziemy się bawić w przelewy, prawda? Czyli w sumie do wysłania do Ciebie pozostanie 510 zł.Zgadza się? Quote
Murka Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Tak, zgadza się :) A fanty odbiorę przy okazji :) Quote
ewkar Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Tak, zgadza się :) A fanty odbiorę przy okazji :) Tak się umawiałyśmy telefonicznie.Super, dzięki. Quote
kolejna kobietka Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ergo w Dzienniku Polskim: http://www.dziennikpolski24.pl/tag/bezdomne-zwierzeta.html 2 Quote
ewkar Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ergo w Dzienniku Polskim: http://www.dziennikpolski24.pl/tag/bezdomne-zwierzeta.html Super! Dzięki. Quote
agat21 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Oby mu to ogłoszenie przyniosło szczęście. KK dzięki dzięki dzięki !!!! :) 1 Quote
mar.gajko Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ergo w Dzienniku Polskim: http://www.dziennikpolski24.pl/tag/bezdomne-zwierzeta.html I co? Ktoś zadzwonił? Quote
AgaG Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 Murka, wylicytowałaś fanty na kwotę 30 zł, nie będziemy się bawić w przelewy, prawda? Czyli w sumie do wysłania do Ciebie pozostanie 510 zł.Zgadza się? Zaraz zrobię przelew na tę sumę. ewkar wielkie dzieki :) Quote
AgaG Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 I co? Ktoś zadzwonił? nie, jeden tel. dzwonił gdy byłam u dentysty ale cos mi się wydaje, że to netia która molestuje klientów orange :( jutro jednak na wszelki wypadek oddzwonię Quote
ewkar Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 A kciuki za domek dla pięknego Ergo zaciśnięte mocno.Gdzieś pewno jest jego domek, ale psa jeszcze nie wypatrzył. Quote
Gusiaczek Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Zaglądam do Ergo z życzeniami rychłej przeprowadzki do własnego domku Quote
kolejna kobietka Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Na kolejny miesiąc wyróżnione na Gliwice: ma na Gliwice i Opole, może zmienić na inny region? Quote
AgaG Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Na kolejny miesiąc wyróżnione na Gliwice: ma na Gliwice i Opole, może zmienić na inny region? W przszłym miesiacu dajmy Krakow i Katowice. Dziekuję Ci bardzo Quote
agat21 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 W przszłym miesiacu dajmy Krakow i Katowice. Dziekuję Ci bardzo Myślę, że Aga ma rację. Może tam ktoś Ergusia szybciej wypatrzy.. Quote
Selenga Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ależ ja rozumiem trudną sytuację, bo sama taką mam od lat.Teraz jeszcze jestem na emeryturze, samemu ciężko z niej wyżyć, a mam mnóstwo zwierząt pod opieką.Sama wielkich potrzeb nie mam, taki sobie sposób na życie wybrałam, mój problem.Sprzedaję, co mogę.Myślę, że dobrze byłoby poprosić na FB o pomoc.Więcej ludzi tam jest, niekoniecznie zapsionych i zakoconych, może zechcą przelać parę groszy? Z tym FB to wcale nie jest tak fajnie jak się wydaje. Niby więcej osób tam się przewija, ale na wątkach pomocowych zwykle są to te same osoby i na dodatek jak się spróbuje bliżej zakolegować, to się okazuje, że zdecydowana większość ma swoje nicki na dogo albo na miau... Wydarzenie dla Ergo na FB jest, każda wiadomość na jego temat jest stąd natychmiast kopiowana na FB. W opisie jest podany numer konta Murki, ale ani Aga ani Murka chyba żadnych wpłat z FB nie odnotowały (chyba, że coś przeoczyłam). Bazarek na FB też raczej wielkim powodzeniem się nie cieszył, zebrane środki były porównywalne z tymi, które uzyskujemy z bazarków na dogo. Niby potencjalnie jest tam więcej ludzi, ale w praktyce nawet jeśli ktoś się zainteresuje, to udostępni znajomym i uznaje, że swoje zrobił. Na bardzo chore zwierzaki, na ratowanie życia - tak, tu FB się sprawdza bardzo dobrze, ale na hotelowanie zdrowego psa, to już tak łatwo nie jest... Mam w tej chwili rozgrzebane dwa projekty dla klientów i terminy mnie gonią, ale niedługo będzie koniec, a potem wakacje kiedy jest zastój w interesach, więc będę miała trochę czau i zrobię bazarki na dogo i na FB. Zrobię też na miau obiecany bazarek na twoje koty - fanty już mam, tylko czasu na zrobienie zdjęć i opisów brakuje. Quote
ewkar Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Selenga, dzięki.Nie znam się na FB, ale szukam różnych możliwości.Fanty na bazarek mam, ale z tym jest trochę zachodu, długo też trwa, na przelewy też trzeba poczekać.Słyszałam, że wiele osób zrezygnowało z portali typu miau i dogo i przeniosło się na FB, bo tam łatwiej o pomoc.Tak jak pisałam, zasłyszane, bo ja nie jestem na FB, mogę czytać tylko to, co dostępne. Quote
Selenga Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Może na początku było łatwiej, teraz jak się wszyscy tam przenieśli, to jest to samo co tutaj, zwłaszcza jeśli zwierzak jest już bezpieczny i zdrowy. Polubić i ewentualnie udostępnić - tak, proszę bardzo. Ale pieniądze - nie, bo "przecież jest tyle zwierzaków umierających, skatowanych, że im trzeba w pierwszej kolejności pomóc". Quote
jola&tina Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Może na początku było łatwiej, teraz jak się wszyscy tam przenieśli, to jest to samo co tutaj, zwłaszcza jeśli zwierzak jest już bezpieczny i zdrowy. Polubić i ewentualnie udostępnić - tak, proszę bardzo. Ale pieniądze - nie, bo "przecież jest tyle zwierzaków umierających, skatowanych, że im trzeba w pierwszej kolejności pomóc". Ja na fb jestem tylko z doskoku - bo jakoś mi nie "po drodze" i klimaty też nie moje. Ale moje spostrzeżenie są takie same, jak pisze Selenga. Jakaś nagła akcja - operacja, diagnostyka - są darczyńcy i pieniądze nawet większe niż na Dogo. Ale jak jest już lepiej to koniec zainteresowania. A to wcale nie koniec a dopiero początek opieki nad psem, który musi gdzieś mieszkać, coś jeść a czasem wymaga dalszej opieki wet.i któremu trzeba szukać domu. Na fb nie ma takiej więzi darczyńców z psem jak na dogo. I chociaż na wydarzeniu psa są dalej wiadomości o psie, to mało kto tam zagląda, no chyba, że dogomaniacy :) A na bazarkach chyba też nie ma teraz takich "kokosów", jak się jeszcze niedawno wydawało. No ale pomocy trzeba szukać wszędzie - trochę tu, trochę tam i gdzie się jeszcze da. Quote
ewkar Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Miejmy nadzieję, że jakoś damy sobie radę.Zaraz zrobię kolejny bazarek, chociaż poprzedni jeszcze nie rozliczony, czekam na jedną wpłatę. Mnie jest bardzo trudno robić bazarki, bo mam naprawdę kiepski aparat i pięć ciekawskich kotów w domu.Zrobienie zdjęć jest możliwe tylko wtedy, kiedy śpią. Zapowiada się ładny weekend, jest zieloniutko, może Murka wklei jakieś nowe zdjęcia Ergo.To zawsze trochę zwiększa oglądalność, prawda? Ergo to piękny pies, duży, dorodny, bardzo często widać na zdjęciach, że się uśmiecha.Jestem pod wrażeniem postępów, jakie to stworzenie zrobiło.Oczywiście to zasługa Murki, ale trafiła na pojętnego ucznia.Ergo na pewno nie będzie psem-przytulanką, chociażby z powodu swoich gabarytów, ale czy musi? Czasami widzę takie piękne, duże psy leżące na trawie na podwórku przed domem i oczyma duszy widzę Ergo.Na pewno wzbudzałby podziw , ale i respekt, prawda? Przyjaciel i stróż jednocześnie. Quote
Recommended Posts