paula_t Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Nie wiem, jak te śliczne zdjęcia mogły mi umknąć! Dulcia jest obłędna! :) Quote
Martika&Aischa Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 przecudny pycholek :D :* Dulcia jest wręcz do schrupania :) 1 Quote
Beatkaa Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Kochani już dawno miałam pisać na Duniowym wątku :) We wrześniu urodziłam córeczkę, bałam się trochę jak Dunia zareaguje na nowego członka rodziny,ale ku mojej uciesze Dunia jest kochanym pieskiem,który pilnuje mojej córci jak oka w głowie. Gdy tylko ktoś obcy do nas przychodzi i podchodzi do wózka Dunia dzielnie szczeka i broni dziewczynki :) Przy przewijaniu też pięknie uczestniczy :) Niedługo wrzucę świeże fotki :) 1 Quote
Martika&Aischa Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 16 godzin temu, Beatkaa napisał: Kochani już dawno miałam pisać na Duniowym wątku :) We wrześniu urodziłam córeczkę, bałam się trochę jak Dunia zareaguje na nowego członka rodziny,ale ku mojej uciesze Dunia jest kochanym pieskiem,który pilnuje mojej córci jak oka w głowie. Gdy tylko ktoś obcy do nas przychodzi i podchodzi do wózka Dunia dzielnie szczeka i broni dziewczynki :) Przy przewijaniu też pięknie uczestniczy :) Niedługo wrzucę świeże fotki :) kochana dziewczynka :D czekamy na fotorelację modelek ;) 1 Quote
Beatkaa Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 to chyba zdjecia z listopada :)) babcia z wnusią i wokół zwierzyniec :) Justynka średnio zadowolona bo juz zaczynała być głodna ;) ale jak widać zwierzaki obok wyrozumiałe i przyjazne dla maleństwa ;) Quote
Martika&Aischa Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 cudne dziewczynki :* :) a maleńka prześliczna :) 1 Quote
Beatkaa Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 Naszą kochaną Dunię zgłosiliśmy wraz z kotkiem Edmurkiem"Wspaniałym" do konkursu "oto mój zwierz" :)) Quote
róża35 Posted April 1, 2017 Posted April 1, 2017 Dawno tu nie pisałam,Dunię , jak wychodzę z wnuczką (1,5 roku) na spacer ,muszę trzymać na krótkiej smyczy,bo wszystkich mijających nas przechodniów dosłownie chce" zjeść",później się trochę uspokaja,to niesamowicie "obronny" pies w malutkim ciałku,na dźwięk dzwonka do drzwi ,głośno szczeka i minie trochę czasu zanim się uspokoi,z wnuczką się lubi bawić ,a ona z nią, polega to na tym ,że Dunia podskakuje w jej stronę,wnusia się śmieje ,psica próbuje łapać rączkę wnusi w pyszczek ,wnusia ucieka,Dunia dogania ,i zabawa trwa,oczywiście pod czujnym naszym okiem i kontrolą:):).Niestety ,podczas spaceru Dunia ,przeciwnie ,nie lubi obcych dzieci co wyraża warknięciem, groźnym szczeknięciem i ruszaniem szybko do przodu,aby, być może zaatakować:(Poza tym jest bardzo grzeczna,ugodowa do kotów,chociaż zaczepia i zachęca je do zabawy,ale one w ogóle nie są tym zainteresowane,jak coś im się nie podoba to pacną łapką ,żeby mieć" święty" spokój,tylko Edmurka nie goni ,baardzo go lubi, a on ją chyba też,zawsze w parze witają ,kiedy przychodzę do domu:):) 1 Quote
róża35 Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 Dunia z nami już piąty rok, kochana sunia.... Quote
róża35 Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Około tydzień temu,Dunia miała usuwany kamień nazębny i okazało się ,że pod tym kamieniem dużo ząbków się "rusza",więc usunięto dziewięć ząbków w tym dwa kły,przed zabiegiem miała badaną krew i teraz ma podawany lek na wątrobę,ale jak zapewnia lekarz na razie nie potrzeba karmić ją karmą weterynaryjną. Dunia to kochana sunia,w tamtym roku pożegnaliśmy czarną kicię Rózię,wszystkie wyniki z badań krwi miała znakomite choć liczyła już 16 lat,lecz nie chciała jeść,bo jak mówił lekarz , organizm zaczął tak funkcjonować więc musiałam podjąć tę smutną decyzję. Od listopada 2019 roku zamieszkała z nami kicia Gaja ze schroniska również czarna-wielki łasuch. Z Dunią mieszka dalej kotka Mika -biało-czarna ,już13-letnia,znajdka i Edmur"wspaniały",też kot ze schroniska-burasek,już niemłody ,miał w kwietniu czyszczone i usuwane zęby,teraz ma chorą wątrobę stracił apetyt,je karmę weterynaryjną,ale ma słaby apetyt.... Tak się rozpisałam,ale dawno mnie tu nie było,tak więc Dunia na chwilę obecną dzieli legowiska z trzema kotami ... Quote
róża35 Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 Dunia od dziś ze względu na stan zdrowia "przeszła" na karmę weterynaryjną-hepatic,kochana sunia. Quote
Poker Posted August 19, 2020 Posted August 19, 2020 Mam nadzieję ,że karma będzie jej służyć i poprawi prace wątróbki. Quote
róża35 Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 Jak ten czas szybko mija,Dunia ma już dziewiąty rok,piesia mieszka z kotem Edmurem też starszym, na diecie wątrobowej i jelitowej ,z Miką już piętnastoletnią na diecie układu moczowego i około trzyletnią czarną Gają,zwierzaki wszystkim czytającym i ich zwierzakom życzą zdrowia i pomyślności🙂 Quote
róża35 Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 W dniu 24 sierpnia 2022 roku pobiegł na "zieloną łąkę" nasz kochany kotek Edmurek, zabrany ze schroniska osiem lat temu ,niestety nie było dla niego ratunku.Teraz Dunia-psina już ponad dziewięcioletnia mieszka z dwiema kiciami: Miką i Gają. Quote
róża35 Posted May 5, 2023 Posted May 5, 2023 "Na zieloną łąkę" pobiegła nasza kochana Mika,siódmego kwietnia 2023 roku. Dunia mieszka teraz z kicią Gają... Quote
róża35 Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 Dunia niedawno była na czyszczeniu ząbków i znów okazało się przy tym,że pod kamieniem dużo ząbków się "rusza" ,więc weterynarz usunął jej 11 zębów ,dzielnie przeszła ten zabieg,teraz jest na antybiotyku;tylne zęby pozostały więc spokojnie chrupie również suchą karmę.Wszystkich czytających mile pozdrawia:) Quote
Recommended Posts