Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

zachraniarka napisał(a):
Pies super, ale ja zawsze jak patrzę na takie mopy..
to sobie myślę jak one muszą wonić i co im się może w takim futrze zaplątać ciekawego :roll:

Wiesz co? Ja widzialam na jednej wystawie charta, takiego gigantycznego, bialego z dredami (nazwalam go roboczo Kudlaczem Jamajskim :lol: ) i on wcale nie cuchnal! Ale faktycznie wygladal, jakby powinien :D
Musze mojego kota wyczesac, bo m sie jeden dred zrobil...

Posted

[quote name='Samba']

Wiesz co? Ja widzialam na jednej wystawie charta, takiego gigantycznego, bialego z dredami (nazwalam go roboczo Kudlaczem Jamajskim :lol: ) i on wcale nie cuchnal! Ale faktycznie wygladal, jakby powinien :D

Charta ? :o Predzej psa z gr.I czyli komondora :wink: Dredowatego psa w gr.X nie ma :wink:

Posted

[quote name='carragan'][quote name='Samba']

Charta ? :o Predzej psa z gr.I czyli komondora :wink: Dredowatego psa w gr.X nie ma :wink:

To znaczy to bylo tak, podeszlam do czlowieka z gigantycznym, bialym mopem, stanelam na palcach i zajrzalam psu w oczy. I pytam czlowieka ile to monstrum wazy, bo gigantyczne i puchate od tych dredow. A on mi na to, ze to jest pod tymi kudlami chude jak chart, bo to chart jest. Ale cos potem baknal, ze to pies pasterski, a charty sa pasterskie, jak ja baletnica... Musialam chyba cos pomieszac z tego wszystkiego :oops: ale pies byl tak niesamowity, ze sie sobie nie dziwie, ze z wrazenia pomieszalam :D

Posted

Samba to byl komondor :D
One sa biale,wielkie (ok.80cm w klebie samce,czesto wiecej),dredowate i faktycznie pod szata chude 8)
Dodam,ze wlasciciele tych psow mowia,ze mozna je kapac tylko partiami,bo inaczej by sie nie podniosly z ta mokra szata...Schna za w cieple dni ponoc do trzech dni :o Tak wiec totalnie nie ekonomiczne :wink:

Posted

Bila napisał(a):
Jezusicku, to jak tak się w gówienku wytarza to kanał :o

Coz,wtedy wlasciciel musi zgolic psa na lyso :wink:

Nawiasem mowiac,szukalam BISowiec z Katowic '03 to byl wlasnie komondor.
Niestety jego fot na stronie nie ma O/Katowic nie ma...
Szkoda.

Posted

Samba napisał(a):
zachraniarka napisał(a):
Pies super, ale ja zawsze jak patrzę na takie mopy..
to sobie myślę jak one muszą wonić i co im się może w takim futrze zaplątać ciekawego :roll:

No wystawcy pewnie mają swoje sposoby, natomiast w życiu codziennym nie wierzę by takie cudo nie woniło :lol:

Ale przyznaje rację, że komondory robią wrażenie, te dredy i jeszcze wielkość słuszna! Jak kiedyś Hugo spotkał się nos w nos z takim na wystawie w Sopocie to oczy miał jak 5 zł- Hugo nie komondor, choć może komondor też, ale nie widać było bo dredy zasłaniały.. :D

Posted

[quote name='Bila']Samba Ronnie jest bezwłosy :o

Ano.... Tez mnie zgroza ogarnela. Mysle, ze chcial odegnac Zle Demony po poprzednim meczu z Kropkiem, wiec sie do niego upodobnil :o :o :o I tym samym sposobem demonom moze sie pomylic ktory jest ktory :lol: :lol: :lol:

Posted

Bila napisał(a):
Ale zszokował mnie też Ebdon, grał niczym Struś Pędziwiatr. :o :lol:

:D :D :D :D
Moze mu sie cos pomylilo :lol: :lol: :lol:

A jak Ci sie James Brown podoba? :wink:

Posted

Otóż pańcia się na mnie strasznie boczy i krzyczy, że jak mam zamiar puścić bąka, to powinienem najpierw opuścić pokój.... :roll:
:wink: :lol:

Posted

No wiecie, co? Żeby bączysłąwy komuś przeszkadzały :o :evil: Labkowe bączysławy. Koniec świata :cry:. Mnie się najczęsciej zdarzają takie bardzo akustyczne, jak np. chcę coś ściagnąć z szafki w kuchni :oops: Ale pańcia nie o bączysławy się wścieka, tylko o kleptomańskie zaciągi :lol:
BILBO