Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Aniu,ona jest osłabiona po tej wątpliwej przyjemności...Proponuję jak będziesz miała całkowitą pewność,że to już koniec to niech ją wet zobaczy..Niech lekarz zadecyduje kiedy ponownie sunię odrobaczyć...Wg mnie powinno się odczekać,ale ja nie jestem wetem więc idż z nią do weta..W każdym razie ja na Twoim miejscu bym odczekała,ale lekarz to zawsze lekarz...Tym bardziej,że przed Wami sterylizacja suki więc wszystko w porozumieniu z wetem...Ja bym bardzo chciała tak jak i Wy żeby wet wybrał właściwy moment,zbadał na wszystkie strony psinę..Serce żeby zbadał..

Elżbieta

Posted

Dziękuję Elu :)  dokładnie tak zrobię jak mówisz!  bo że jest osłabiona jak mówisz, to widać19icon_sad2.gif  wczoraj nawet jak zmywałam wieczorem, to nagle zerwała się ze swojego spanka i podreptała sama do sypialni( nigdy wcześniej to się nie zdarzyło!  zawsze chce być z nami...  wczoraj(zresztą jakby więcej śpi) to odebrałam to tak ,że hałasuję tymi naczyniami i nie może się spokojnie wyspać26icon_smile5.gif być może uda nam się wyjechać... w tym, lub w przyszłym tygodniu( na Mazurybiggrin.gif)

i po powrocie zaczniemy działać

• 2 weeks later...
Posted

Dziękujemy pięknie za życzeniawesoly.gif faktycznie panna ... i to z całym sznurkiem adoratorów ;)

byliśmy parę dni na Mazurach i widać ,że Taksunia pokochała je tak samo ,jak każda jej siostrzyczka, ona poprostu "fruwała po łąkach" radość widać było po niej na każdym kroku! w czasie podróży już bez sensacji, Cerenia sprawdziła się, Dziękuję Anulka :)

Taksunia ma na każdym cycuniu, jakby "guza" mocno zaniepokojona dzwoniłam do p doktor... "jeśli po dwóch miesiącach pocieknie mleko,to podamy  uc...jakieś tabletki p/laktacji ale wolałabym tego nie robić! proszę teraz dużo z nią wychodzić, ma biegać i nie karmić za dużo!"... no to wychodzimy ;)

...aaa odrobaczałam Taksunię jednak na Mazurach (Drontal, chyba?)  pomyślałam ,że ten jeden raz( dwa razy po kilku godzinach wymiotowała:( )  a później jednak , będziemy chociaż raz w roku, zawozić kał do badania?!

Guest Elżbieta481
Posted

I co słychać malutka u Ciebie?Jak zdrówko?

E/W/R

Posted

Dziękujemy ,wszystko dobrze :)

Taksunia ,zawsze chce być przy nas :)

a4a0cad9ce2f871bmed.jpg

te majteczki ...to dobry sposób, na cieczkę :)

719b74ccfe1d820emed.jpg

Taksunia ,tak sobie wskakuje na narożnik i ogląda rybki w akwarium :)

e152f361a24bb75cmed.jpg

albo sprawdza co się dzieje na dogo?

b0b788b7ea3a7a80med.jpg

w groszkach też mi do twarzy :)

2c153fa1aff67fc1med.jpg

Posted

albo sprawdza co się dzieje na dogo?

b0b788b7ea3a7a80med.jpg

no, na dogo się dzieje, oj dzieje :(

wróciłam z medycyny po kilku dniach, a tu puchy i co kilka minut wywalanie z informacja, że wystąpił błąd ...

szkoda gadac

Pozdrawiam :)

Posted

U mnie też tak samo! :(  dzisiaj już parę razy też mnie wywaliło! ,od instalowałm nawet Picassa , bo ciocie chwaliły ,że lepszy jak fotosik( że nie ma limitów) ale jak zobaczyłam jak jest... skomplikowany?!  to się przestraszyłam ,że nie poradzę ( ja i mój laptop) i że jeszcze przez to mnie z dogo wywala 241.gif a tu...  dogo żyje swoim życiem...

Posted

Od wczoraj moja Lala ma biegunkę :(  i w nocy i cały dzień wczorajszy.... chyba to moja wina! dałam jej wczoraj do wylizania maj kubeczek po koktajlu truskawkowym( truskawki, cukier i kwaśne mleko) tak jej smakowało ,że zrobiłam dolewkęno.gif.... mam nadzieję że to-to! .. że nic złego nie zjadła 241.gif

lecę na przerwie do apteki po orsalit, albo jakiś inny preparat nawadniający bo rano podałam jej już jedną tabletkę węgla(tak przeczytałam w necie)

Posted

Tak! dziękuję Berni już jest lepiej :) całą noc było bez niespodzianek! a rano ... ładna koopaa05c0.gif

kto wie czy nie pomógł... banan?!  podobno u psów działa ,zatrzymująco, przy biegunkach( tych z zatrucia pokarmowego , nie wirusowych)! nie znałam tego wcześniej!... podobno całe życie się uczymy!;)

Guest Olimpijka
Posted

anica banan też ludziom pomaga, zapycha :) Zdrówka!

Posted

heart.gif Dzisiaj Świętujemy 10 miesiąc życia naszej Laleczki milosc.gif

baloniki-kolorowe.gifemotikonka-urodziny.gif... ale ją rano wyściskałam...wycałowałamserca.gif

Na samą myśl o Twoim koktajlu boli mnie brzuch ;)

no, ale ja nie zwyczajna - nabiał to mój wróg

Mizianki dla Taksuni :)

... to naprawdę współczuję!  bo to smaczne jest tongue.gif

Posted

Dziękujemy :)

...rozumiem! ...ale to dokładnie inaczej jak ja! bardzo lubię mleko!...a takie wiejskie, ciepłe, przegotowane wieczorkiem... a kakałko na nim...a takie zsiadłe, które można łyżką thumbsup.gif

Posted

Taksunia ma nadal problemy z żołądkiem?113.gif... niestrawność?...roztrój jakiś żołądka?... dziwne?... raz lepiej?...raz gorzej?... cały dzień spokój...a w nocy 3-4razy rozwolnione?... co jest?....

Guest Elżbieta481
Posted

Co jest z brzuszkiem malutka?

Zastanawiam się bardzo często czy u psów może wystąpić,,jelitówka,,?

Byłaś Aniu z malutką u weta,bo biegunka odwadnia-osłabi ją....Węgiel podać...?

Bo u Rufusa się zdarzyła biegunka-oczywiście przeraziłam się-lekarz już nic nie mówi jak nas widzi..Kazał dać węgiel..Rufus miał inne zdanie co do węgla-on ma zawsze inne,ale zatrzymał się...Przy czym obawiam się,że u niego to było z nadmiaru jedzenia,ale u niej z czego te biegunki są?

E/W/R

Posted

I... zagwózdka??  ...nigdy nie zastanawiałam się nad tym, czy psy też mają jelitówkę? ... ale chyba to nie byłoby to?!... ja miałam i te objawy są zupełnie inne! u Taksuni... cały dzień nic! a w nocy ,trzy razy ,takie rozwolnione... ostatni, to taka kałuża ze śluzem :(  wczoraj też cały dzień spokój! a w nocy(dzisiejszej) dwa razy, ale już bez kałuży! ... węgiel podaję od dwóch dni ,dwa razy dzieńnie po 1tabl.rano i wieczorem a wcześnej podawałam przez dwa dni po 1tabl podaję jej też banana.... Taksunia nie wymiotuje, ma apetyt ,bawi się ... tylko te kooopy, rzadkie i często!... u lekarza jeszcze nie byłam!... Eluś, wczoraj nawet podeszłam pod gabinet prof. Ratajczaka tam gdzie chodziłam z Jasieńką.... rozpłakałam się i nie mogłam wejść....