Guest Elżbieta481 Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Aniu,ona jest osłabiona po tej wątpliwej przyjemności...Proponuję jak będziesz miała całkowitą pewność,że to już koniec to niech ją wet zobaczy..Niech lekarz zadecyduje kiedy ponownie sunię odrobaczyć...Wg mnie powinno się odczekać,ale ja nie jestem wetem więc idż z nią do weta..W każdym razie ja na Twoim miejscu bym odczekała,ale lekarz to zawsze lekarz...Tym bardziej,że przed Wami sterylizacja suki więc wszystko w porozumieniu z wetem...Ja bym bardzo chciała tak jak i Wy żeby wet wybrał właściwy moment,zbadał na wszystkie strony psinę..Serce żeby zbadał.. Elżbieta Quote
anica Posted May 20, 2015 Author Posted May 20, 2015 Dziękuję Elu :) dokładnie tak zrobię jak mówisz! bo że jest osłabiona jak mówisz, to widać wczoraj nawet jak zmywałam wieczorem, to nagle zerwała się ze swojego spanka i podreptała sama do sypialni( nigdy wcześniej to się nie zdarzyło! zawsze chce być z nami... wczoraj(zresztą jakby więcej śpi) to odebrałam to tak ,że hałasuję tymi naczyniami i nie może się spokojnie wyspać być może uda nam się wyjechać... w tym, lub w przyszłym tygodniu( na Mazury) i po powrocie zaczniemy działać Quote
anica Posted May 22, 2015 Author Posted May 22, 2015 Dzisiaj Taksunia, kończy 9 miesięcy, nasza iskiereczka kochana zawsze to okazja do dodatkowych mizianek Quote
Figunia Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Szczęśliwego życia Malutka! W zdrowiu!!!! Zawsze radosnych, szczęśliwych Opiekunów!!!! Pilnuj Ich, bądź Ich aniołkiem i radością! Quote
Gusiaczek Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Ojojoj, Taksuniu z ciebie już panna na wydaniu ;) Serdeczności :) Quote
anica Posted June 2, 2015 Author Posted June 2, 2015 Dziękujemy pięknie za życzenia faktycznie panna ... i to z całym sznurkiem adoratorów ;) byliśmy parę dni na Mazurach i widać ,że Taksunia pokochała je tak samo ,jak każda jej siostrzyczka, ona poprostu "fruwała po łąkach" radość widać było po niej na każdym kroku! w czasie podróży już bez sensacji, Cerenia sprawdziła się, Dziękuję Anulka :) Taksunia ma na każdym cycuniu, jakby "guza" mocno zaniepokojona dzwoniłam do p doktor... "jeśli po dwóch miesiącach pocieknie mleko,to podamy uc...jakieś tabletki p/laktacji ale wolałabym tego nie robić! proszę teraz dużo z nią wychodzić, ma biegać i nie karmić za dużo!"... no to wychodzimy ;) ...aaa odrobaczałam Taksunię jednak na Mazurach (Drontal, chyba?) pomyślałam ,że ten jeden raz( dwa razy po kilku godzinach wymiotowała:( ) a później jednak , będziemy chociaż raz w roku, zawozić kał do badania?! Quote
Nadziejka Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Najlepsiutenkiego Wszystkiego zdrowka zdrowka ogrooooomnego Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 I co słychać malutka u Ciebie?Jak zdrówko? E/W/R Quote
anica Posted June 15, 2015 Author Posted June 15, 2015 Dziękujemy ,wszystko dobrze :) Taksunia ,zawsze chce być przy nas :) te majteczki ...to dobry sposób, na cieczkę :) Taksunia ,tak sobie wskakuje na narożnik i ogląda rybki w akwarium :) albo sprawdza co się dzieje na dogo? w groszkach też mi do twarzy :) Quote
Gusiaczek Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 albo sprawdza co się dzieje na dogo? no, na dogo się dzieje, oj dzieje :( wróciłam z medycyny po kilku dniach, a tu puchy i co kilka minut wywalanie z informacja, że wystąpił błąd ... szkoda gadac Pozdrawiam :) Quote
anica Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 U mnie też tak samo! :( dzisiaj już parę razy też mnie wywaliło! ,od instalowałm nawet Picassa , bo ciocie chwaliły ,że lepszy jak fotosik( że nie ma limitów) ale jak zobaczyłam jak jest... skomplikowany?! to się przestraszyłam ,że nie poradzę ( ja i mój laptop) i że jeszcze przez to mnie z dogo wywala a tu... dogo żyje swoim życiem... Quote
anica Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 Od wczoraj moja Lala ma biegunkę :( i w nocy i cały dzień wczorajszy.... chyba to moja wina! dałam jej wczoraj do wylizania maj kubeczek po koktajlu truskawkowym( truskawki, cukier i kwaśne mleko) tak jej smakowało ,że zrobiłam dolewkę.... mam nadzieję że to-to! .. że nic złego nie zjadła lecę na przerwie do apteki po orsalit, albo jakiś inny preparat nawadniający bo rano podałam jej już jedną tabletkę węgla(tak przeczytałam w necie) Quote
Sarunia-Niunia Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Anusiu, zaglądam do Was :) Mam nadzieję, że Taksunia wydobrzała i biegunka to tylko incydent po kwaśnym mleku :) Buziaczki dla Was :) Quote
anica Posted June 19, 2015 Author Posted June 19, 2015 Tak! dziękuję Berni już jest lepiej :) całą noc było bez niespodzianek! a rano ... ładna koopa kto wie czy nie pomógł... banan?! podobno u psów działa ,zatrzymująco, przy biegunkach( tych z zatrucia pokarmowego , nie wirusowych)! nie znałam tego wcześniej!... podobno całe życie się uczymy!;) Quote
Guest Olimpijka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 anica banan też ludziom pomaga, zapycha :) Zdrówka! Quote
Gusiaczek Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Na samą myśl o Twoim koktajlu boli mnie brzuch ;) no, ale ja nie zwyczajna - nabiał to mój wróg Mizianki dla Taksuni :) Quote
anica Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 Dzisiaj Świętujemy 10 miesiąc życia naszej Laleczki ... ale ją rano wyściskałam...wycałowałam Na samą myśl o Twoim koktajlu boli mnie brzuch ;) no, ale ja nie zwyczajna - nabiał to mój wróg Mizianki dla Taksuni :) ... to naprawdę współczuję! bo to smaczne jest Quote
Gusiaczek Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Najlepszego Taksuniu :) Anico, nie przepadam zwłaszcza za mlekiem, więc bólu nie ma ;) Quote
anica Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 Dziękujemy :) ...rozumiem! ...ale to dokładnie inaczej jak ja! bardzo lubię mleko!...a takie wiejskie, ciepłe, przegotowane wieczorkiem... a kakałko na nim...a takie zsiadłe, które można łyżką Quote
anica Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Taksunia ma nadal problemy z żołądkiem?... niestrawność?...roztrój jakiś żołądka?... dziwne?... raz lepiej?...raz gorzej?... cały dzień spokój...a w nocy 3-4razy rozwolnione?... co jest?.... Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Co jest z brzuszkiem malutka? Zastanawiam się bardzo często czy u psów może wystąpić,,jelitówka,,? Byłaś Aniu z malutką u weta,bo biegunka odwadnia-osłabi ją....Węgiel podać...? Bo u Rufusa się zdarzyła biegunka-oczywiście przeraziłam się-lekarz już nic nie mówi jak nas widzi..Kazał dać węgiel..Rufus miał inne zdanie co do węgla-on ma zawsze inne,ale zatrzymał się...Przy czym obawiam się,że u niego to było z nadmiaru jedzenia,ale u niej z czego te biegunki są? E/W/R Quote
anica Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 I... zagwózdka?? ...nigdy nie zastanawiałam się nad tym, czy psy też mają jelitówkę? ... ale chyba to nie byłoby to?!... ja miałam i te objawy są zupełnie inne! u Taksuni... cały dzień nic! a w nocy ,trzy razy ,takie rozwolnione... ostatni, to taka kałuża ze śluzem :( wczoraj też cały dzień spokój! a w nocy(dzisiejszej) dwa razy, ale już bez kałuży! ... węgiel podaję od dwóch dni ,dwa razy dzieńnie po 1tabl.rano i wieczorem a wcześnej podawałam przez dwa dni po 1tabl podaję jej też banana.... Taksunia nie wymiotuje, ma apetyt ,bawi się ... tylko te kooopy, rzadkie i często!... u lekarza jeszcze nie byłam!... Eluś, wczoraj nawet podeszłam pod gabinet prof. Ratajczaka tam gdzie chodziłam z Jasieńką.... rozpłakałam się i nie mogłam wejść.... Quote
Recommended Posts