ewu Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Aniu w Warszawie działa też Pies na zakręcie, bardzo pomogli Rudzi znalezionej przez Wandę Szostek. Quote
malagos Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Ja też tylko tyle mogę... A jak TOZ, odezwał się? Quote
Tigraa Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 TOZ się nie odezwał, Emir też. Będę w poniedziałek dzwonić, 3 dni byłam na wyjazdowym szkoleniu. Quote
Tigraa Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Poprosiłam o pomoc Psi Anioł oraz Pies na zakręcie. Na razie nie odpisali. Quote
elik Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Sytuacja dla tych fundacji jest mało interesująca. Może jakby powiadomić TV, zrobić szum, tak żeby było medialnie, może.... Quote
Tigraa Posted December 18, 2014 Author Posted December 18, 2014 Przepraszam, że nie pisałam, ale miałam urwanie głowy. Udało mi się dowiedzieć, że jest już silna grupa pamocowa na miejscu. Psiakami zainteresował się TOZ. Ściągnięto kilka bud, żeby psiaki miały gdzie spać. Ludzie podarowują karmę. Szczeniaczki mają być zabrane, zgłosiły się domy. Zostały 4 dorosłe psiaki, w tym 2 sunie. Jeśli ktoś chciałby pomóc w jakikolwiek sposób, zapraszam na fb https://www.facebook.com/events/963360517024715/?ref_dashboard_filter=explore&unit_ref=related_events Quote
Tigraa Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 Psiaki mają nowe body, wolontariuszki zajęły się także sterylkami. Najpierw koty, potem sunie. szukają dt, w których kociaki i sunie mogłyby pobyć po zabiegu. Zbierają też pieniądze na sterylki suczek. Quote
malagos Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 To dobrze, że zaczęto od sterylizacji. I jak te zwierzaki, dał im ktoś opiekę po operacji? Quote
Tigraa Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 Sytuacja jest dramatyczna. Dziś ma tam wjechać buldożer i zrównać gospodarstwo z ziemią. Zalecenie InspektoraNadzoru Budowlanego. Psy mają podobno rozpuścić po okolicy. Stan na dzień 20.01.2015 godz.19.30 - 5 psiaków wciąż czekają na DT lub stałe. Pomarańczowa sunia - szczeniak 5 miesięcy Onkowate dwie suki: jedna 7 lat, a druga 2-3 lata Pomarańczowy piesek - wiek ok. 4-5 lat Quote
esperanza Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Na fb jest napisane, że dwie suczki są w ciąży. Jak wysoka jest ta ciąża? Quote
Tigraa Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 Wiem tylko tyle, ile napisane na FB. Tu jest link https://www.facebook.com/events/408762755947818/?pnref=story Na dt w tej chwili czekają 2 sunie owczarkowate (w ciąży) oraz biała średnia sunia z pomarańczową mordką. Błagają o cud... Reszta już bezpieczna, w dt a część w ds. Biala sunia jest przyjazna do innych psów i wysterylizowana. Jest podany telefon Tel. 606 253 978 Quote
Tigraa Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 Wczoraj został postawiony na działce kontener mieszkalny dla starszej Pani !!! W kontenerze jest piecyk szamotowy opalany drewnem i węglem. Nie ma wody, nie ma gazu, nie ma prądu. Potrzebna jest mała kuchenka gazowa, świece, drewno. Na działce pozostały 2 psiaki, piesek Maks i sunia ONkowata 7 letnia w ciąży. Quote
Tigraa Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 rozmawiałam z wnuczką tej pani. Wszystkie psiaki są już w DT, część w DS. Została z panią starsza ok. 10 letnia ONkowata sunia(wysterylizowana) i mały piesek kilkuletni. Dom jest już rozebrany, a Pani mieszka w kontenerze. Te 2 psiaki muszą też znaleźć domy, bo nowy właściciel nie zgadza się na żadne psy na posesji. Quote
Recommended Posts