Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kudłatych i małych jest parę, wejdź na naszą stronę
[B][url]http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz[/url][/B]

przed chwilą robiłam zdjęcia suczce z cieczką, bardzo sponiewieraną, ma cieczkę, ludzie twierdzą że ktoś ją wyrzucił, mam jednak nadzieję ze się tylko zgubiła, twierdzili że trwa to parę dni
Suczka ma na uchu tatuaż z oddziału w Chorzowie, niestety informacje można uzyskać dopiero we wtorek po 17, może ktoś ją rozpozna, albo zna hodowcę, może ma psa z tego miotu???
Tatuaż był trudny do odczytania, D 208 co do 8 nie jestem pewna
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-icfD5bSrjQ4/TluxMvLISwI/AAAAAAABFo8/g6I30CY29z4/s800/PICT0649.JPG[/IMG]

Posted

ZNALEZIONO PSA
30 sierpnia o godzinie 8:00 w Rybniku, w okolicach Makro na ulicy Brzezińskiej znaleziono psa – jamnika czarnego , podpalanego.
Pies jest łagodny. Wiek około 3 lat. Miał założoną obrożę przeciwpchelną, mimo to został odpchlony, przebadany przez weterynarza, nie ma czipa, dogaduje się z innymi psami i suczkami, choć na niektóre warczy. Reaguje na wiele komend - zostań, podaj łapę, poproś. Został na 3 h sam w domu i nic nie zniszczył.
Pilnie poszukiwany dla psa dom stały lub tymczasowy. Pies ma porozwieszane ogłoszenia w okolicy znalezienia. Kontakt w sprawie adopcji 696-125-988,
[email][email protected][/email]
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-AePmLYKxN6c/Tl52hHMs1RI/AAAAAAABFrA/zTMZZZBAzKk/s800/DSC_0083.JPG[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-fLd55UaSOUs/Tl52h7t_aJI/AAAAAAABFrE/EcKxzMcuvpc/s800/DSC_0084.JPG[/img]

Posted

Dziś wyszło sporo nowych psiaków, można się było w nich pogubić, wszystkie są już na picaso za wyjątkiem szczeniaka w typie labradora - nie mam numeru (w boksie z Papjem i Kofikiem), zdjęcia sa w basenie jak się moczył/moczyła i pudliczki malutkiej 6 kg 34 cm (883/11), która ma tak zniszczoną sierść że najpierw trzeba ją doprowadzić do porządku (strzyżenie - sobota, oprócz sióstr potrzebujemy jeszcze ochotnika)
Bardzo potrzebuje odnowy futerka również Krówek, który ma zbrudzoną mocno pupę i trzeba mu doprowadzić do porządku futerko.
Pooglądajcie kudłacze i ich pupy, może trzeba poprzycinać im tam futerko w newralgicznych miejscach, bo potem nie wyglądają estetycznie na dodatek może się rozwijać stan zapalny, w sobotę strzyżemy, więc 2-3 pupy więcej nie robi różnicy, a często je biegunki meczą, więc lepiej wygolić te okolice.
Jak jesteśmy przy temacie kup, to nie widziałam dziś nikogo z woreczkami i żeby sprzątnął po psie odchody, a były same przepisowe kupki, zero rozwolnienia, to naprawdę nie jest takie straszne a konieczne, bo potem tańczymy wokół "min"...
Suzi i Mokka dziś była na sterylizacji, Suzi już pakuje walizki do drogi, w czwartek jedzie do Karpacza, musi tylko pokochać koty, które rządzą w dużym domu z ogrodem.
Pompon jutro idzie na kastrację, chyba małżeństwo z Czechowic go adoptuje!
Albę ma dostać Paweł, Milvę chyba Mariusz, do zobaczenia w sobotę!
Aha do domków poszły: Kula - w sobotę, Kola, Daizy (z ogłoszenia w Chorzowie w sklepie zoologicznym - przyjechali po Sabę (adoptowana 1/2 roku temu) zabrali Daizy)

Czekam na opisy psów,żeby zrobić wizytówki i przesłać do Piotra.

Posted

Mam nadzieję, że Paweł Albie przyniesie szczęście. Jestem o nią trochę zazdrosna :) To jest taka kochana spokojna psinka. Szkoda, że u mnie w pracy nie ma na tyle elastycznych ludzi, żebym chociaż w każdy czwartek mogła być :(

Posted

Bari zaprasza na swój wątek :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/213935-Bari-rozweseli-ka%C5%BCdego-ponuraka!-Za-sw%C4%85-rado%C5%9B%C4%87-zap%C5%82aci%C5%82-wolno%C5%9Bci%C4%85...?p=17561372#post17561372[/url]

Posted

Bunia niestety wraca z adopcji...
jak zostaje sama szczeka, u mnie nie szczekała, mam nadzieję ze nadal będzie cichutka...

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210865-Spokojna-mała-Bunia-wróciła-z-adopcji-szuka-znowu-domu!!!/page11[/url]

Posted

Potrzebuję Waszej zgody!

w sprawie rasowej, rodowodowej suczki z tatuażem w pachwinie 7 letniej, nic nie chciała jeść w schronisku, właścicielka wyjechała na stałe i nie wróci, pies wylądował w schronisku, jej godziny byłyby policzone gdyby nie dt, ja już nie mogłam, z 4 psem wysłano by mnie na leczenie do psychiatry, nikt nie bardzo się kwapił.

Jedynie Marzena się zlitowała, ale straciła pracę i całkowicie jest bez środków na utrzymanie 3 psa, a ma jeszcze koty. Zobowiązałam się, że pokryjemy jej wyżywienie Misi, bo tak sunia ma na imię, jest kochana, na dodatek małpa wiedziała jak mnie podejść i sama gdy siedziałam na ławce wskoczyła mi na kolana.

Na koncie katowickim jest jeszcze 200 złotych, 100 złotych na dofinansowanie tunelu a 100 na dofinansowanie wyżywienia suni, mam też nadzieję że nie zostawicie nas z Marzeną z tym sam na sam i jeżeli będzie trzeba wspomóc na następny miesiąc to pomożecie.

Zdjęcia ślicznotki wgrywam na dysk, za chwilę będą na picaso.

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-pWU4Es8v2Mo/TmIqPR5fdyI/AAAAAAABGMQ/DkYbt9Bg7l4/s800/PICT1011.JPG[/IMG]

Posted

ja wyrażam zgodę :P a tak serio...to mi głupio prosić, ale Misia trafiła do mnie bo nie było za bardzo innego wyjścia, a psina do serca człowieka trafia od razu. Więc przełykam dumę i proszę o dofinansowanie żywienia tej małej pchły :)
za chwil parę zgram zdjęcia z domu i zrobię jej wątek. a zdjęcia z pleneru będą jutro....reszta na jej wątku by nie zaśmiecać

Posted

Nowe zdjęcia wgrane, za chwilę postaram się zrobić opisy psów, wpisać ich wagę i wzrost. Z nowości:

Norka poszła do domu, ludzie zachwycili się Norką z naszego picaso, przeszli ze strony schroniska! Więc połączenie stron daje efekty!!!! Musimy tylko przemyśleć, jak załatwić połączenie naszego albumu ze stroną schroniska, żeby Kasia nie musiała co chwilę na nowo wgrywać przejścia, nie ma pomysłu, informatycy MYŚLEĆ nad tym!!!

Pudliczka obcięta, poprawki za tydzień, bardzo zniszczone futerko, ząbki śliczne, sunia jest młodziutka, trochę nie podobają mi się jej oczka, nie wiem czy jakiegoś zapalenia nie ma, ale to może wet. ja obejrzy.

Nasz Krówek też poszedł pod maszynkę i nożyczki, biedak w schronisku gubi futerko w zastraszającym tempie, był badany przez weta, nic nie stwierdzono, może alergia, ale niedługo golec z niego będzie całkowity, na dodatek skóra pod futerkiem bardzo czerwona, cały czas się próbuje wycierać i drapać, to taki malutek śliczny i bardzo grzeczny, nie wiem jak mu pomóc, na razie obcięłyśmy mu pupcię i trochę wyrównałyśmy futerko, żeby dziury po ubytkach tak nie straszyły ale to tylko rozwiązanie estetyczne a co z Krówkiem????

O rasowej suni ratlerka już pisałam.

Bardzo proszę tez o pomoc przy banerkach, ogłoszeniach, ja robię plakaty na pokrycie kosztów tunelu do agiliti! Ania z Warszawy wpłaciła 30 zł, za komplety dla 3 psów. Magda zaoferowała się zrobić i Kamila (ja 3 plakaty), ale wciąż są te same osoby, a jest nas 70 osób, trochę wstyd, że nikt nie chce pomóc.

Co do agiliti chcę prosić o 2-3 wolontariuszy, najlepiej obytych z psami, chciałabym żeby zajęli się wyłącznie treningiem na torze przeszkód. Przez pierwsze 2 miesiące bez psa pod opieką, chłonęli by tylko wiedzę z tego zakresu, żeby potem przejąć ten temat samodzielnie. Będę prosić osoby, które ćwiczą agiliti o taką pomoc, może na 2 miesiące ktoś się zgodzi by przekazać trochę wiedzy w tym zakresie, poproszę też na Gostarze, gdzie mają sekcję, może będzie można podjechać i podpatrzyć jak się ćwiczy, Potem będzie prościej bo te osoby mogłyby mieć psa stałego, wymieniałby się na zmianę ze zmiennikiem, psem i treningami. Najlepiej gdyby się zgłosiło 3 ochotników, ale na razie nie mam żadnego...
A to przecież wielka frajda i satysfakcja wyszkolić tak psa jak np. nasza Suzi czy kiedyś Sunia, niektórzy pamiętają jak one ślicznie ćwiczyły i jak mordy im się śmiały, a jaką minę miała Tajga!

Pamiętajcie, że takie ćwiczenia to:
1/ korzyść dla psa, bo ćwiczy i szkoli się, łatwiej do niego dotrzeć
2/ korzyść dla schroniska, bo żadne w Polsce nie ma takiej sekcji i reklama od razu!
3/ korzyść przy ogłoszeniach bo to dodatkowe punkty dla psa
4/ pies się bardzo męczy na takim treningu, więc jest wybiegany, wymęczony, łatwiej mu znieść schroniskową dolę, a zarazem jest uśmiechnięty i zadowolony

Nie wiem dlaczego uważacie, że tylko praca z określonym psem daje satysfakcję i przynosi efekty, taka praca jest przecież ważniejsza niż pomoc 1 psu!

Posted

wątek Misi, zapraszam :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/214008-Misia-wyjechali-zostawili.-za-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-zap%C5%82acili-porzuceniem...?p=17567299#post17567299[/url]

Posted

[quote name='Istar19']ja wyrażam zgodę :P a tak serio...to mi głupio prosić, ale Misia trafiła do mnie bo nie było za bardzo innego wyjścia, a psina do serca człowieka trafia od razu. Więc przełykam dumę i proszę o dofinansowanie żywienia tej małej pchły :)
za chwil parę zgram zdjęcia z domu i zrobię jej wątek. a zdjęcia z pleneru będą jutro....reszta na jej wątku by nie zaśmiecać[/QUOTE]

popieram popieram!:)