Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i pojechała  :klacz:

Myślę, że Tela będzie miała bardzo dobrze, zamieszka w mieszkaniu, w pobliżu Wisły ;) Państwo baaaardzo mili, Tela od razu ich polubiła i od razu zdobyła ich serca :D z zapakowaniem do samochodu nie było żadnego problemu, bo sama wskoczyła. Teraz są jeszcze w trakcie podróży, jej Pani pisała mi już że jedzie grzecznie, choć był problem, gdy ja wysiadłam z samochodu bez niej (podwozili mnie do centrum), Tela za mną bardzo rozpaczała i się rzucała w kierunku wyjścia, ale szybko się uspokoiła. 

Taaak bardzo się cieszę, że udało się jej trafić do takiego fajnego domku i to jeszcze przed zimą, ufff :)

Pani obiecała fotorelacje, więc myślę, że za kilka dni dostanę fotki Teli w jej nowym domciu! :jumpie:  oby tylko była grzeczna  :siara:

Posted

no i czar prysł... właścicielka okazała się całkowicie nieodpowiedzialna... ryczeć mi się chce... od wczoraj Tela jest na DT w Warszawie i pilnie szuka domu! 

okazało się, że właścicielka nie może mieć psa w mieszkaniu... przynajmniej mnie podała taką wersję, szkoda gadać, brak słów. Tela została od razu zabrana przez organizację nie kupuj- psygarnij na DT, NA SZCZĘŚCIE może tam pozostać, aż nie znajdzie domu... więc nie ma sensu ciągnąć jej z powrotem do Katowic do schroniska... 

Posted

Ona wynajmowała jakieś mieszkanie, w niedzielę już, przed przyjazdem po Telę, dowiedziała się, że nie będzie  mogła trzymać psa w mieszkaniu, mimo to przyjechała po nią, mnie nie wspominając nic o sytuacji z mieszkaniem. Potem zaczeła mi pisać, że niepokoi ją to, że Tela szczeka na sąsiadów hałasujących na klatce, no a jak zaczęła się pytać, czy pomogę jej znaleźć nowy dom dla Teli, to już o nic nie pytałam, chciałam tylko, żeby została zabrana od niej jak najszybciej, nie obyło się bez płaczu i histerii z jej strony. 

Teraz na szczęście Tela trafiła do DT, niestety zapowiada się na to, że ma lęk separacyjny, ale na szczęście w domu stale ktoś jest. W każdym razie może tam jak na razie pozostać (mam info, że dopóki nie znajdzie domu stałego).

Posted

Ona wynajmowała jakieś mieszkanie, w niedzielę już, przed przyjazdem po Telę, dowiedziała się, że nie będzie  mogła trzymać psa w mieszkaniu, mimo to przyjechała po nią, mnie nie wspominając nic o sytuacji z mieszkaniem. Potem zaczeła mi pisać, że niepokoi ją to, że Tela szczeka na sąsiadów hałasujących na klatce, no a jak zaczęła się pytać, czy pomogę jej znaleźć nowy dom dla Teli, to już o nic nie pytałam, chciałam tylko, żeby została zabrana od niej jak najszybciej, nie obyło się bez płaczu i histerii z jej strony. 

Wpisz babsztyla na Czarne Kwiatki.

Niepoważna, niedojrzała, nieodpowiedzialna...

Posted

Wpisz babsztyla na Czarne Kwiatki.

Niepoważna, niedojrzała, nieodpowiedzialna...

dobrze, że mi przypomniałaś, całkowicie wyleciało mi z głowy! 

a możemy prosić o przywrócenie Teli na stronę schroniska? pomimo, że przebywa w Warszawie? jeżeli tak, to opis:

Tela to radosna sunia, która aktualnie przebywa w domu tymczasowym. Bardzo lubi głaskanie, świetnie spełniłaby się w roli domowego kanapowca. Jest idealnym kandydatem dla osoby starszej jak i dla rodziny z dziećmi. Sunia jest dość energiczna, bardzo lubi spędzać czas na spacerach. Dla większości psów jest przyjazna, czasami jednak zdarza się, że zawarczy na któregoś i pokaże kto tu jest ważniejszy. Z kotami dogaduje się bez problemu.

Ładnie chodzi na smyczy, czasami zdarza się jej pociągnąć, jednak przy jej małych gabarytach, jest to zupełnie nieuciążliwe. W domu utrzymuje czystość. Dobrze znosi zabiegi pielęgnacyjne, można ją też bez problemu wziąć na ręce.

Sunia przebywa w Warszawie, ale jest też możliwy transport suni na śląsk.

Tela jest zaszczepiona, odrobaczona i zaczipowana.

Kontakt do opiekuna

Paulina 792-304-398

[email protected]

Dokładniejszy opis z dt otrzymam na dniach wraz ze zdjęciami ;)

Posted

DT jest zaprzyjaźniony z organizacją  psygarnij.pl -nie kupuj przygarnij, do której mam 100% zaufanie (można znaleźć ją na fb) oni działają bardzo prężnie na terenie Warszawy i nie tylko, zapewniają mnie, że włosek z pyszczka jej nie spadnie. Psygarnij - Piotr odwiedził wczoraj Telę i zrobił nowe fotki, które można również znaleźć na fb :)

To oni też mięli przeprowadzić wizytę przedadopcyjną, to jednak mnie się śpieszyło, a właściwie tej kobiecie i mogę winić tylko siebie, że ona się nie odbyła :(

nauczka na przyszłość.

a teraz kilka fotek

10671211_932426156785681_263760994363504

Ma bardzo smutną minkę :(

10156142_932426143452349_211065203852353

7601_932426133452350_7802291038608789871

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Mogę odetchnąć... Tela znalazła dom, tym razem już na zawsze! 

Wreszcie się udało! 

Tela ma cudowny dom  

Mieszka teraz w Błoniu k. Warszawy z drugim psem i kotami  

Jak widać ma się cudownie  
Wiele dla niej zrobią  

oto dowód :)

10372177_948231768538453_310162000132420

• Upvote 1
  • 3 months later...