Jump to content
Dogomania

Szkieleciki Wiki i Milka. Pati z przepukliną na brzuszku. Wiki i Milka już w DS. Pati szuka DS!

Recommended Posts

Posted

Najnowsze wiadomości z domu Wiki. To chyba jednak jakaś infekcja:

Mail z wczoraj:

Witam, dzisiaj rano i całą noc zachowywała się normalnie, nie była nawet jakaś bardziej osowiała, apetyt tez ok. Ja niestety od rana jestem w pracy (do jutra) wiec teraz jej nie widziałam ale maż mi mówił, że wydaje mu się, że ma za ciepły nos i czasami szybciej oddycha i wtedy też bardziej drży. Jutro wezmę ja na kontrolę do weterynarza bo to chyba rzeczywiście jakaś infekcja. Nie znam się na infekcjach u psów ale myslę, że też mogą łapać jakieś wirusówki oddechowe czy pokarmowe. Może przy
zwyżce gorączki czuje się gorzej i ma takie objawy. Dopytam co ewentualnie mogę jej przeciwgorączkowo podać w razie czego.
Odezwę się jak coś będę wiedziała.

Mail z dzisiaj:

Witam, jestem już  w domu.  Wiki wygląda zupełnie  zdrowo, skacze z radości, nie jest zbyt ciepła. Poczekam jak będzie  później,  gabinet czynny jest do 20stej więc mam jeszcze czas. Dla  niej to badanie to straszny stres, jak nie będzie wyjścia to podjedziemy, może już nie będzie chociaż  pobierania krwi... Proszę  się  nie martwić,  zadbamy o naszą pieszczoszkę.

Posted

Jak się cieszę,że Wikunia już w formie.

Strasznie się wczoraj zmartwiłam jak Ewcia powiedziała mi co się stało.

Oby to był jednorazowy incydent.

Domek naprawdę na medal.

Patka ma jutro operację przepukliny i sterylizację, kciuki bardzo wskazane.

Całym sercem jestem z malunią.Pati trzymaj się kochana.

Posted

Tak się cieszę,że te bidusie trafiły do Was i ,że dzięki psiakom poznałam tyle fantastycznych dobrych Duszyczek.

W schronie nowe maleństwa, zimnica a one nawet słomy nie mają :(

Czytam wszystkie wątki ale rzadko się odzywam tam gdzie jest dobrze.

Trzeba walczyć o kolejne cierpiące psiaki, to mi odbiera radość.

W niedzielę moja koleżanka pojedzie robić zdjęcia, zobaczymy czy się uda....

Dziękuję wam kochane za wsparcie.

Posted

Tak się cieszę,że te bidusie trafiły do Was i ,że dzięki psiakom poznałam tyle fantastycznych dobrych Duszyczek.

W schronie nowe maleństwa, zimnica a one nawet słomy nie mają :(

Czytam wszystkie wątki ale rzadko się odzywam tam gdzie jest dobrze.

Trzeba walczyć o kolejne cierpiące psiaki, to mi odbiera radość.

W niedzielę moja koleżanka pojedzie robić zdjęcia, zobaczymy czy się uda....

Dziękuję wam kochane za wsparcie.

Basiu.... tak naprawdę Ty masz najtrudniej. Dzięki Tobie wszystkie te psiaczki mają szansę wyjść stamtąd. Gdybyś ich nie pokazała, nie wolała o pomoc dla nich, to kto z nas miałby pojęcie o ich istnieniu?

Kiedyś już to pisałam, al epowtórzę. My spijamy śmietankę, bo mamy szansę obserwować zmiany na lepsze suniek, poznajemy wspaniałe domki i w pamięci pozostają nam obrazy roześmianych, odchuchanych i szczęśliwych maluchów. A Ty jesteś w tym czasie zajęta ratowaniem kolejnych biedul...

Bardzo Cię szanuję, bardzo podziwiam i mam nadzieję na długą wspólną pracę przy psiakach :loveu:

Posted

Basiu, wiesz co ja mysle, sciskam Cię.

Kochani, zobaczcie, Patka jedzie z Ania w autobusie do lecznicy na operację i wyglada przez okno :)

Trzymamy , kciuki i dobrego dnia.

24243193015575613789.jpg

Posted

Po uśpieniu maleńkiej i wygoleniu jej brzusia zostala zaintubowana i przeniesiona na salę operacyjną. Tam w doskonałym świetle  okazało się, że  Patka ma ledwie widoczną bliznę pooperacyjną. Maciek bardzo dokładnie ja przebadał palpacyjnie i okazało się, że nie wyczuwa macicy! Czyli Patka musiała być kiedyś sterylizowana, tylko nikt o tym nie wiedział.

Maciek zadzwonił do nas, a ponieważ byłam jeszcze obok w aptece i kupowałam leki dla patki natychmiast przyleciałam. Ustaliliśmy, że nie ma sensu kroić jej tylko dla przepukliny, bo ona jest mała i spokojnie może z nią funkcjonować.

Skóra Patusi nadal wymaga leczenia, na szczęście uszka są zdrowe. Dostała Augmentin na kolejny miesiąc, a potem ma przyjechać do kontroli.

Ponieważ byłyśmy pewne, że malusia będzie po sterylce, kupilam też Tramal, ale nie ma problemu, bo przyda się dla kolejnych psiaków, które przyjadą do Ani po adopcji którejś suńki.

Pati odsypia i wybudza się spokojnie w lecznicy. Pojadę po nią, jak już wstanie na łapki.

Posted

Patka odsypia stresy, a ja spieszę donieść, że w lecznicy zaplaciłam za dzisiejszą wizytę 40 zl (koszt leków, bo maleńka spała juz jak zabita jak sie okazało, że operacji nie będzie). W aptece zapłaciłam za Augmentin na miesiąc i Tramal, który miała dostawać po operacji, a który zostanie dla kolejnych tymczasów u Ani 41,29 zł.

Nie miałam za dużo czasu, bo musiałam wracać do pracy, ale nie odmówiłam sobie wejścia na pół godzinki, żeby przywitać się ze wszystkimi.

Łatka szalała, ale ja też bo bardzo ją kocham :loveu:

Milka cieszyła się bardzo. Aż skowyczała z radości, skakała jak piłeczka pingpongowa, że ktoś jest, że jest kogo całować :loveu: Jest bardzo uczuciowa, szalona, radosna.

Kubulinek usycha sobie powolutku, ale nadal ma w sobie dużo życia i apetyt mu dopisuje. Wytuliłam to kochanie na zapas, powiedziałam mu na uszko, że bardzo dużo ludzi go kocha i że ma się trzymać :loveu:

Posted

Ewuś, wspaniale, że radujesz nas zdjęciami i relacją :)

Kubulek jest rozczulający .... tak, kochamy go bardzo :loveu:

Gusiaczku, zdjęciami raduje nas Ela, która pracowicie przegrywa mmsy Ani :megagrin:  ja tylko jestem na tych zdjęciach z psiakami;-)

Posted

Spieszę z wiadomościami od Wikuni!

To znowu my :)
Byłam wczoraj jeszcze raz z Wiki u lekarza. Jakaś taka była osowiała, nie chciała jeść,  potem miała te swoje dreszcze. To na 100% nie były żadne drgawki, wyglądało jak "ludzkie" dreszcze. Znowu w badaniu absolutnie nic, temperatura w normie, drżenia też jej przeszły. Weterynarz stwierdził, że czasem psy mają takie nieswoiste objawy gdy mają niepróżniające się  dobrze gruczły okołoodbytnicze. Oczyścił je (sporo tam tego było, a jaki odór:)) i od tego czasu Wiki ozdrowiała. Mam nadzieję,  że to było właśnie  to.
Pozdrawiam serdecznie,
Dorota