Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania jest zachwycona maleńką:-) To żywe srebro, które nawet uszka pozwala sobie czyścić, a wychodzą z nich brudy straszne:-( W sobotę kontrola i ewentualny dalszy ciąg leczenia. Postaramy sie też zaszczepić panienkę:-)

Posted

Byłyśmy dzisiaj z Reszką u weta. Niestety uszka dalej zabagnione i maleńka dostała kolejny lek, tym razem Oridermyl na kolejny tydzień. Ponieważ oczka nadal łzawią i są zaczerwienione, dostala też Difadol do zakraplania 5 razy dziennie. Za tydzień kontrola.

Reszka została dzisiaj zaszczepiona przeciw chorobom zakaźnym i wściekliźnie.

Kochane słoneczko uwielbia spacerować i węszyć, dlatego zostawiłyśmy Anię w kolejce pod gabinetem, a same pomaszerowałyśmy zwiedzać okolice. Reszka była zaaferowana wąchaniem i nie za bardzo dało się zrobić zdjęcia. Coś tam jednak zrobiłam i mam dwa krótkie filmiki z tego spaceru:-)

W drodze powrotnej Resia wpakowała mi się na kolana i tak jechała. Zabrałyśmy po drodze moje psiaki, bo ja jechałam z nimi dalej, po drodze odwożąc Anię i Reszkę. Zero strachu, zero agresji, zero niepokoju... Reszka kocha wszystkich pod warunkiem, że nie są to kociaki spacerujące pod samochodami. Bardzo obszczekała dzisiaj takiego kotka i chciała do niego ruszać. Za to w domu śpi z kotem Pikusiem i jest idealna zgoda między nimi:-)

Jutro do Reszki wpadnie Dorotka i porobi jej piękne zdjęcia:-) Nie mogę się ich doczekać!!!

Koszt dzisiejszego szczepienia i leków to w sumie 152,19 zł. Załaczamy zdjęcia dotychczasowych rachunków Reszki.

Nie wiem, jak wgrać tu filmy, dlatego wrzucam linki. Nie radzę sobie na nowym dogo:-(

http://youtu.be/D9RMR-yX_8I

http://youtu.be/-glPij4VAjs

Zdjęcie wysłalam Eluni, Ona jest mądrzejsza i umie je tu wkleić :smile:

Posted

z czerwoną kokardą jest mi do twarzy

ale kiedy Ty o mnie zamarzysz

to i w niebieską albo zieloną

ustroję się byleby być z Tobą

serce moje Człowieku miły

bije dla Ciebie nie traćmy ni chwili

przeszkody wszelkie niechaj pójdą precz!

chcesz być kochany? - prosta rzecz!

pokochaj mnie i ja Ciebie też

pokocham, serce psie dam

a nasze życie to nie będzie "spam"

razem pójdziemy przez życie

grając na nosie łobuzom należycie

"tamdaradada, tamdaradada!"

bo nie kochać wszak .....

NIE WYPADA

Posted

z czerwoną kokardą jest mi do twarzy
ale kiedy Ty o mnie zamarzysz
to i w niebieską albo zieloną
ustroję się byleby być z Tobą
serce moje Człowieku miły
bije dla Ciebie nie traćmy ni chwili
przeszkody wszelkie niechaj pójdą precz!
chcesz być kochany? - prosta rzecz!
pokochaj mnie i ja Ciebie też
pokocham, serce psie dam
a nasze życie to nie będzie "spam"
razem pójdziemy przez życie
grając na nosie łobuzom należycie
"tamdaradada, tamdaradada!"
bo nie kochać wszak .....
NIE WYPADA

Gusiaczku piekny wierszyk! :) w sam raz do ogloszen malenkiej, jak juz uszka i oczka wyjda na prosta:)

Isadora, moze byc nawet sam tyl spiacej zolwicy;)

Reszka spiaca razem z Pikusiem - az mi sie oczy spocily na te mysl...
Posted

Mała jest obłedna. Zakochałyśmy się w niej, Jest niesamowicie pogodnym psiakiem i ma taką chmurke nad główą w ktorej jest napis TYLKO MNIE MIZIAJ I BAW SIĘ ZE MNĄ. Od pierwszej chwili nas zauroczyła. Robiłysmy na dwa aparaty zdjęcia. Wrzucam kilka, robie album malutkiej na FB z linkiem do watku. Wrzuce link jak już będzie. Zółwica śpi. Kubuś ściska za serce bardzo, bardzo. A pszczółki u Ani dzielnie pracują

reszka_logo_215-MOTION.gif

reszka_logo_103.jpg

reszka_logo_108.jpg

reszka_logo_11.jpg

reszka_logo_113.jpg