BlauPanda Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Diuna (632/14) jest 4 letnią, niedużą (ok 40 cm), energiczną sunią. Z wyglądu przypomina trochę amstaffa. Diuna jest radosną sunią, ciekawą świata, czujną i chętną do zabaw i psot. Na początku spaceru nieco ciągnie na smyczy jednakże potem się uspokaja i idzie całkiem ładnie. Nie zwraca uwagi na przejeżdżające auta i rowery. Reaguje na cmoknięcia i słowo chodź. Do ludzi nastawiona bardzo pozytywnie z każdym by się chętnie przywitała. Pozwala na dotykanie uszu i łapek. Na przechodzące obok niej psy nie zwraca uwagi, nie zależnie od tego czy idą spokojnie czy szczekają w jej stronę. Jednakże nie życzy sobie by inne psy do niej podchodziły i ją obwąchiwały. Kontakt do opiekuna : 725 095 727 lub mail: [email protected] Quote
BlauPanda Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Dziś poszłyśmy z Diuną na pierwszy spacerek. Sunia była bardzo grzeczna i szła spokojnie nawet jak inny pies na nią naszczekał. Na początek poszłyśmy się przejść po lesie i ćwiczyłyśmy reagowanie na imię oraz przywołanie. Potem zrobiłyśmy małą sesje zdjęciową a następnie gdy dotarłyśmy na polanę ćwiczyłyśmy komendę siad. Trochę mnie dziwi ze jak parę razy na chwile się zatrzymałyśmy to Diuna po chwili się położyła i zaczęła tarzać. Mam nadzieję ze to nie oznaka że ma problem ze skóra czy coś. Jako tako nie widać po sierści żeby było coś nie tak poza tym ze jest brudna. Po godzinnym spacerku po lesie poszłyśmy na miasto gdzie Diuna zachowywała się wzorowo. Jedynie się nieco wystraszyła dwóch niedużych psów zza płotu które z wrzaskiem przyleciały żeby ją obszczekać. Podkuliła ogon i trochę przyspieszyła żeby się od nich oddalić. Quote
BlauPanda Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Diuna bardzo prosi o firmówkę :smile: Quote
maciaszek Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Diuna powędrowała na katowicki wątek, na stronę schroniska i Fundacji :). Quote
azalia Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Piękna sunia z Diuneczki,oby miała szczęście. Quote
Patrycja* Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Diuna bardzo prosi o firmówkę :smile: Jestem u suni i oczywiście firmówka będzie :) muszę tylko się zebrać, żeby się za nie wziąć... Quote
BlauPanda Posted September 14, 2014 Author Posted September 14, 2014 Dzięki za firmówkę :smile: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Jestem u Diuny ;) Uszyska ma niesamowite :D Quote
BlauPanda Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Diuna adoptowana! W sobotę dostanę numer telefonu i adres do obecnych włascicieli Diuny. Quote
azalia Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Czekamy na wieści o suni,żeby to tylko był dobry dom. Quote
BlauPanda Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Dziś byłam na wizycie po adopcyjnej u Diuny a teraz już Soni. Teraz jest śliczną dobrze odżywioną psinką która chętnie się bawi, biega i jest ogromnym żarłokiem. Prawie ją nie poznałam. Po adopcji okazało się iż miała problemy ze skórą potem również z jelitami ale Pan który ją adoptował zabrał ją do weterynarza i zadbał o odpowiednią opiekę. Tak więc Sonia jest szczęśliwa w nowym domku. :smile: Quote
Recommended Posts