Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
On 7/18/2024 at 7:26 PM, anica said:

Ja również trochę nie nadążam, sprawy nabrały tempa i dobrze, trzeba teraz porobić pierwsze opłaty, pieniążki bardzo potrzebne, Aniu będę chciała z tobą porozmawiać nie wiem kiedy wracacie do domu ? 

-  teraz dla piesia proponuję 100zł jednorazowej deklaracji 

On 7/18/2024 at 12:32 PM, elik said:

Deklaracje pomocy dla piesia.

Stałe:

10,00 zł  Nesiowata
  30,00 zł  elik

Jednorazowe:

100,00 zł  Poker

Dziękuję z całego serca 🙂

Posted
On 7/18/2024 at 7:26 PM, anica said:

Ja również trochę nie nadążam, sprawy nabrały tempa i dobrze, trzeba teraz porobić pierwsze opłaty, pieniążki bardzo potrzebne, Aniu będę chciała z tobą porozmawiać nie wiem kiedy wracacie do domu ? 

Aniu, dziękuję:)

Kiedy wracamy? Dziś udało nam się przedłużyć pobyt w Supraślu i śpimy tu jeszcze jedna noc.

Najprawdopodobniej będziemy we Wrocławiu w niedzielę wieczorem, najpóźniej w poniedziałek. Bo może jeszcze gdzieś poszwedamy się po okolicy. Jest tu tak pięknie, że szkoda wyjeżdżać. Córa ma tylko 2 tyg.urlopu i wraca do Szwecji ale ja trochę pomieszkam u siebie, więc spotkamy się na pewno.

• Like 1
Posted
Dnia 18.07.2024 o 19:26, anica napisał:

Dzięki Aniu    🌸     🌼    ❤️  już dopisuję   🙂  

• Upvote 1
Posted
Dnia 18.07.2024 o 19:30, Figunia napisał:

Małgosiu, teraz dotarło do mnie, że to Ty wpadłaś na pomysł, by spytać u Kasi kattaka. 

Wszystkim dziękuję a Tobie nie,, przepraszam. 

Bardzo Ci dziękuję, bo jak się okazuje, był to "strzał w dziesiątkę" i wszystko stało się prostsze.

Cieszę się , że mogłam pomóc swoją podpowiedzią 🙂

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Piesio jest już zaszczepiony p/wściekliźnie, został odpchlony, tabletkę na odrobaczenie dostał, ale Ania poda mu za kilka dni po szczepieniu. Nasz psiaczek nie ma czipa, waży 18 kg i powinien przytyć. Wet ocenił jego wiek na około 2 lata. Piesio ma już swoją książeczkę zdrowia  🙂 
Cały czas podczas badań, pobierania krwi piesek był mega spokojny. Szukał wsparcia u Ani i jak tylko mógł tulił się do Niej.
Niestety źle znosi jazdę samochodem, wymiotuje   😞 
Faktura została przesłana e-mailem na adres Fundacji ZEA - dzięki Martusiu 
dzikuj1.jpg.png.e15425766bd01edfea234fc30a1a1e9c.png

IMG-20240718-WA0003.jpg.fc9f72625d1acfb52940d34087364f9a.jpgIMG-20240718-WA0004.jpg.41739917a95a98f4876be99b729115f9.jpg

IMG-20240718-WA0007.jpg.967a7e104f0b20ded8336fb490e46abb.jpg

IMG-20240718-WA0006.jpg.e62fbd2db2bb0b6b682d7f5479e777b8.jpg

IMG-20240718-WA0005.jpg.96d71f6a5e5ff685b45891b5231149aa.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Eluniu, bardzo dziękuję za stały napływ informacji o stanie pieska, wklejanie zdjęć, filmików.

Masz na głowie już tyle piesków (jak to brzmi...), stale robisz bazarki, Twoje życie kręci się wokół spraw związanych z pomocą dla zwierzaków, dlatego nie śmiem Cię prosić o cokolwiek. I tak temu psiakowi poswiecilas już mnóstwo czasu i energii i robisz to nadal.

Nigdy nie prowadziłam psiego wątku, rozliczenia finansowe to też nie na moją głowę, bo gubię się już w swoich sprawach i je zawalam, jak te ostatnie związane z kartą płatniczą czy z doładowaniem konta telefonicznego.

Wiem, że jeśli Cię poproszę, to nie odmówisz, bo Ty nigdy nie odmawiasz. Ale źle bym się z tym czuła, bo moim zdaniem, już masz zbyt wiele na głowie i raczej powinno Ci się ująć, niż dokładać.

Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka i poprowadzi wątek pieska i rozliczenia. Bardzo o to proszę.

• Like 1
Posted

Eluniu, bardzo dziękuję za stały napływ informacji o stanie pieska, wklejanie zdjęć, filmików.

Masz na głowie już tyle piesków (jak to brzmi...), stale robisz bazarki, Twoje życie kręci się wokół spraw związanych z pomocą dla zwierzaków, dlatego nie śmiem Cię prosić o cokolwiek. I tak temu psiakowi poswiecilas już mnóstwo czasu i energii i robisz to nadal.

Nigdy nie prowadziłam psiego wątku, rozliczenia finansowe to też nie na moją głowę, bo gubię się już w swoich sprawach i je zawalam, jak te ostatnie związane z kartą płatniczą czy z doładowaniem konta telefonicznego.

Wiem, że jeśli Cię poproszę, to nie odmówisz, bo Ty nigdy nie odmawiasz. Ale źle bym się z tym czuła, bo moim zdaniem, już masz zbyt wiele na głowie i raczej powinno Ci się ująć, niż dokładać.

Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka i poprowadzi wątek pieska i rozliczenia. Bardzo o to proszę.

• Like 1
Posted
Dnia 18.07.2024 o 19:47, Figunia napisał:

Aniu, dziękuję:)

Kiedy wracamy? Dziś udało nam się przedłużyć pobyt w Supraślu i śpimy tu jeszcze jedna noc.

Najprawdopodobniej będziemy we Wrocławiu w niedzielę wieczorem, najpóźniej w poniedziałek. Bo może jeszcze gdzieś poszwedamy się po okolicy. Jest tu tak pięknie, że szkoda wyjeżdżać. Córa ma tylko 2 tyg.urlopu i wraca do Szwecji ale ja trochę pomieszkam u siebie, więc spotkamy się na pewno.

Świetnie, wszystko jasne, tak jak rozmawiałyśmy, Aniu jeśli możecie to poszwendajcie się jeszczem szkoda wracać do Wrocławia, możecie jeszcze poodpoczywać, pozwiedzać najważniejsze że piesio uratowany 🙂

Zobaczymy może znajdzie się ktoś, kto mógłby poprowadzić wątek, niestety ja nie pomogę dla mnie to jeszcze za wcześnie, nie dam rady! 

Wyniki psa chyba też w normie, nie ma powodów chyba do obaw, widzę że lepsze jak mojej Taksuni...ale może niech się wypowiedzą osoby, które wiedzą jak interpretować wyniki .

Eluniu, bardzo dziękujemy za każdą relację z pobytu pieska 😘

• Upvote 1
Posted
Dnia 18.07.2024 o 20:20, elik napisał:

Piesio jest już zaszczepiony p/wściekliźnie, został odpchlony, tabletkę na odrobaczenie dostał, ale Ania poda mu za kilka dni po szczepieniu. Nasz psiaczek nie ma czipa, waży 18 kg i powinien przytyć. Wet ocenił jego wiek na około 2 lata. Piesio ma już swoją książeczkę zdrowia  🙂 
Cały czas podczas badań, pobierania krwi piesek był mega spokojny. Szukał wsparcia u Ani i jak tylko mógł tulił się do Niej.
Niestety źle znosi jazdę samochodem, wymiotuje   😞 
Faktura została przesłana e-mailem na adres Fundacji ZEA - dzięki Martusiu 
dzikuj1.jpg.png.e15425766bd01edfea234fc30a1a1e9c.png

IMG-20240718-WA0003.jpg.fc9f72625d1acfb52940d34087364f9a.jpgIMG-20240718-WA0004.jpg.41739917a95a98f4876be99b729115f9.jpg

IMG-20240718-WA0007.jpg.967a7e104f0b20ded8336fb490e46abb.jpg

IMG-20240718-WA0006.jpg.e62fbd2db2bb0b6b682d7f5479e777b8.jpg

IMG-20240718-WA0005.jpg.96d71f6a5e5ff685b45891b5231149aa.jpg

Wszystko jest juz na naszej poczcie, dam znać, jak będą opłacone.

• Upvote 1
Posted
Dnia 19.07.2024 o 12:54, Tola napisał:

Wszystko jest juz na naszej poczcie, dam znać, jak będą opłacone.

Dzięki  🌼   ❤️    🙂 

Posted

My też serdecznie dziękujemy Toli za pomoc finansową (i nie tylko).

Dzwoniłam do Pani Kasi kattaki i niestety nie mam dobrych wieści.

Pani Kasia wolałaby, by piesio szukał nadal miejsca, choć dała odrobinę nadziei, że jak będzie z tym źle, to może go przyjmie. Ma starsze pieski a nasz, choć teraz spokojny i łagodny, za jakiś czas może pokazać rożki. Tak bywa.

Nie ukrywam,że jestem podłamana. Ania Wiosna może go przetrzymać 2 tygodnie, góra 3 i co potem. Nie mogę nadużywać Jej dobroci serca i prosić o więcej, gdyby nic się nie znalazło.

Pani Kasia powiedziała tak: szukajcie tak, jakby mnie w ogóle nie było.

Rozumiem to i nie mam żalu.

Posted

Do Eli i Anicy: drogie Dziewczyny, podczas rozmowy z P. Kasią skończyły mi się pieniądze i rozmowa się urwała.

Pani Kasia napisała jeszcze smsa, że będziemy w kontakcie i obiecała, że da znać, jak coś przyjdzie Jej do głowy.

Podladuje konto z telefonu Córki ale trochę później. Jutro opuszczamy to miejsce, musimy przygotować się do wyjazdu, jeszcze pomyśleć o tym, co dalej ale teraz do nikogo nie zadzwonię ani nie napiszę.

Posted

Jeszcze dodam, że Córka deklaruje na początek stała kwotę 350zlotych  na trzy miesiące.

Ja w razie potrzeby też coś dorzucę.

Zaraz zajrzę na bazarki dla Niunia.

Jak są jakieś pytania, to piszcie proszę. Wciąż o czymś zapominam, moze kogoś pomijam z podziękowaniami, już nawet mnie to nie dziwi. Ale nie chciałabym, by ktoś myślał, że go lekcewazę itp.

Posted

Cieszę się, że piesio ma wyniki w normie. Polegam na Twojej Aniu ocenie, bo niezbyt się na tym znam.

Elu, dziękuję za to, że dzięki Tobie możemy mieć aktualne informacje od Wiosenki i to w tempie błyskawicznym.

Posted
Dnia 19.07.2024 o 15:25, Figunia napisał:

Podladuje konto z telefonu Córki ale trochę później. Jutro opuszczamy to miejsce, musimy przygotować się do wyjazdu, jeszcze pomyśleć o tym, co dalej ale teraz do nikogo nie zadzwonię ani nie napiszę.

Aniu, ogromnie Wam współczuję. To miała być podróż pełna spokoju i przyjemności, a tymczasem nie macie ani czasu, ani siły zwiedzać i cieszyć się podróżą.Na szczęście macie rekompensatę - odmienione życie młodego psiaka. Przed nim długie życie, dzięki Wam szczęśliwe. Na pewno znajdziemy mu dom pełen miłości.
Aniu, w razie potrzeby możemy kontaktować się przez Córkę. Niech puści SMS-a, to zadzwonię.
Będę szukać dla niego miejsca, a w ostateczności mamy katakka, ale sądzę, że nie będzie to konieczne. Dzisiaj mało mnie na dogo, mam dzień gospodarczy.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Deklaracje pomocy dla piesia.

Stałe:

10,00 zł  Nesiowata
   30,00 zł  elik
350,00 zł  Córka Figunia

Jednorazowe:

100,00 zł  Poker
100,00 zł  anica

Posted

Psiaczek jest młody, ładny, łagodny więc szybko znajdzie domek,
ale potrzebna kasa na hotel. Bardzo proszę pomóżmy temu biedaczkowi.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
On 7/19/2024 at 5:45 PM, elik said:

Aniu, ogromnie Wam współczuję. To miała być podróż pełna spokoju i przyjemności, a tymczasem nie macie ani czasu, ani siły zwiedzać i cieszyć się podróżą.Na szczęście macie rekompensatę - odmienione życie młodego psiaka. Przed nim długie życie, dzięki Wam szczęśliwe. Na pewno znajdziemy mu dom pełen miłości.
Aniu, w razie potrzeby możemy kontaktować się przez Córkę. Niech puści SMS-a, to zadzwonię.
Będę szukać dla niego miejsca, a w ostateczności mamy katakka, ale sądzę, że nie będzie to konieczne. Dzisiaj mało mnie na dogo, mam dzień gospodarczy.

Dokładnie jest tak, jak piszesz Elu. Choć po prawdzie trochę udało nam się pochodzić po pięknej Puszczy Knyszyńskiej. Jednak to nie jest to to, co nam się marzyło. Do spraw związanych z troską o pieska dochodzą problemy z tutejszym internetem. Jak już jest, to b.slaby i np. zmiana strony psiego wątku  na Dogo, czy wysłanie PW, trwa bardzo długo w tym czasie często net się rozłącza i muszę ponownie się łączyć.  Taka zabawa dość irytująca .Na swoją pocztę nie dalam rady wejść w ogóle. Ale to za kilka dni się skończy.

Posted
Dnia 19.07.2024 o 17:51, elik napisał:

Psiaczek jest młody, ładny, łagodny więc szybko znajdzie domek,
ale potrzebna kasa na hotel. Bardzo proszę pomóżmy temu biedaczkowi.

Teraz jeszcze ludzie są na urlopach, wyjazdach, trochę mało nas, ja mogę jeszcze zaproponować dla chłopaka 50zł do konca roku ( do grudnia 2024) i zobaczymy co będzie ?

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 19.07.2024 o 19:13, Figunia napisał:

Nie mam lajków, tak szybko znikają. Ale wszystkim bardzo dziękuję za obecność na wątku, wspieranie i oferowaną pomoc.

To ja dam lajka Tobie 😉

• Upvote 1