Jaaga Posted October 29, 2019 Posted October 29, 2019 29 minut temu, ewu napisał: Dziękuję I dodałam nr konta. Może ktoś coś wpłaci, zawsze sie przyda grosik w jej sytuacji. Pewnie pierwsze, co trzeba będzie zrobic, to porządek z zębami. Jesli ten dziwny odgłos jest z jej zębów, to pewnie ma ruszające sie tylne zęby w silnym stanie zapalnym. Mojej mamy staruszek york tak cały czasl kłapał pysiem i zgrzytał zębami, jak utworzyły mu sie ropnie przy trzonowcach. jego żaden lekarz nie zgodził sie uśpic do zabiegu, więc dostawał tylko antybiotyk. Jeszcze przy tym tez się slinił. Ewu, podrzuć mi ogłoszenie tej malej czarnej w schronisku lub jakies info o niej, to tez ja powrzucam jutro na FB. Quote
Poker Posted October 29, 2019 Posted October 29, 2019 5 godzin temu, Ewa Marta napisał: Zostałabym jak trzeba:) Daj tylko znać, kiedy mam wpisać się na jej wątku i zarezerwować drugi post. Super, dzięki. Dam znać w odpowiednim momencie. 1 Quote
ewu Posted October 30, 2019 Author Posted October 30, 2019 Dnia 29.10.2019 o 14:18, Jaaga napisał: I dodałam nr konta. Może ktoś coś wpłaci, zawsze sie przyda grosik w jej sytuacji. Pewnie pierwsze, co trzeba będzie zrobic, to porządek z zębami. Jesli ten dziwny odgłos jest z jej zębów, to pewnie ma ruszające sie tylne zęby w silnym stanie zapalnym. Mojej mamy staruszek york tak cały czasl kłapał pysiem i zgrzytał zębami, jak utworzyły mu sie ropnie przy trzonowcach. jego żaden lekarz nie zgodził sie uśpic do zabiegu, więc dostawał tylko antybiotyk. Jeszcze przy tym tez się slinił. Ewu, podrzuć mi ogłoszenie tej malej czarnej w schronisku lub jakies info o niej, to tez ja powrzucam jutro na FB. Muszę je napisać. Wieczorem siądą do tego. Dziękuję:) Quote
ewu Posted November 2, 2019 Author Posted November 2, 2019 Dunia, malutka, bezbronna, ufna , wpatrzona z nadzieją w człowieka, wyjątkowo urocza. pełna radości sunia. Dunia ma około 6 lat, króciutką sierć , któtke łapki co nie pomaga jej fukcjonować w zimne , wilgotne dni w podszytej wiatrem schroniskowej budzie.Suczka jest bardzo przyjazna , otwarta na każdego człowieka. Cieszy ją najmniejszy kontakt, tęskni za prawdziwym domem. Prosimy o kochający dom dla Duni, ona tak niewiele potrzebuje. Odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Nawet dom tymczasowy, w którym będzie mogła przetrwać nadchodzącą zimę to dla Duni wybawienie. Kontakt w sprawie adopcji:..... Quote
b-b Posted November 2, 2019 Posted November 2, 2019 18 minut temu, ewu napisał: Dunia, malutka, bezbronna, ufna , wpatrzona z nadzieją w człowieka, wyjątkowo urocza. pełna radości sunia. Dunia ma około 6 lat, króciutką sierć , któtke łapki co nie pomaga jej fukcjonować w zimne , wilgotne dni w podszytej wiatrem schroniskowej budzie.Suczka jest bardzo przyjazna , otwarta na każdego człowieka. Cieszy ją najmniejszy kontakt, tęskni za prawdziwym domem. Prosimy o kochający dom dla Duni, ona tak niewiele potrzebuje. Odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Nawet dom tymczasowy, w którym będzie mogła przetrwać nadchodzącą zimę to dla Duni wybawienie. Kontakt w sprawie adopcji:..... Basiu podam Twój nr telefonu. Robię na Wrocław. Dunia na Wrocław -https://www.olx.pl/oferta/mala-dunia-teskni-CID103-IDChUhc.html Ma wyróżnione do 2 grudnia Od: dzisiaj Do: 2 gru Mała Dunia tęskni podgląd edycja zakończ Za darmo 0 Odśwież za 1zł Wyróżnij Promowane do 2 gru Statystyki Wyświetleń: 0 Tel: 0 Obserwuje: 0 Quote
ewu Posted November 3, 2019 Author Posted November 3, 2019 23 godziny temu, b-b napisał: Basiu podam Twój nr telefonu. Robię na Wrocław. Dunia na Wrocław -https://www.olx.pl/oferta/mala-dunia-teskni-CID103-IDChUhc.html Ma wyróżnione do 2 grudnia Od: dzisiaj Do: 2 gru Mała Dunia tęskni podgląd edycja zakończ Za darmo 0 Odśwież za 1zł Wyróżnij Promowane do 2 gru Statystyki Wyświetleń: 0 Tel: 0 Obserwuje: 0 Dziękuję:) Quote
Jaaga Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Dnia 2.11.2019 o 15:07, ewu napisał: Dunia, malutka, bezbronna, ufna , wpatrzona z nadzieją w człowieka, wyjątkowo urocza. pełna radości sunia. Dunia ma około 6 lat, króciutką sierć , któtke łapki co nie pomaga jej fukcjonować w zimne , wilgotne dni w podszytej wiatrem schroniskowej budzie.Suczka jest bardzo przyjazna , otwarta na każdego człowieka. Cieszy ją najmniejszy kontakt, tęskni za prawdziwym domem. Prosimy o kochający dom dla Duni, ona tak niewiele potrzebuje. Odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Nawet dom tymczasowy, w którym będzie mogła przetrwać nadchodzącą zimę to dla Duni wybawienie. Kontakt w sprawie adopcji:..... Ogłosiłam małą na 17 grup na FB. Quote
elik Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Basia prosiła żeby przekazać, że znowu nie ma netu. Jest problem z kartą sieciową. Quote
Jaaga Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 Dnia 26.10.2019 o 17:35, ewu napisał: Młody, kochany Beryl. Słodki, dobry psiak.. Za co pokutuje:( Na profilu schroniska na FB figuruje jako suczka. Jeszcze mam pytanie o rodzinke małych 3 rudasek i biało-rudego pieska po zmarłej pani? Czy nadal szukają domów? Może je ogłosić też? Nie potrafię tu wstawić ich zdjęcia z profilu fb. Quote
ewu Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 22 godziny temu, Jaaga napisał: Na profilu schroniska na FB figuruje jako suczka. Jeszcze mam pytanie o rodzinke małych 3 rudasek i biało-rudego pieska po zmarłej pani? Czy nadal szukają domów? Może je ogłosić też? Nie potrafię tu wstawić ich zdjęcia z profilu fb. Szukają. Ogłoszenia są bardzo potrzebne. Mi powiedziano ,że to piesek, muszę w takim razie sprawdzić. Quote
ewu Posted November 7, 2019 Author Posted November 7, 2019 Strasznie się martwię o Dunię. Może spróbuję zebrać deklaracje dla tej biduni. Quote
Poker Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Czy ta sunia jest nadal w schronie. Rezerwowałam dla niej miejsce u Anecik. Muszę dać jej znać . Quote
Jaaga Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 58 minut temu, ewu napisał: Szukają. Ogłoszenia są bardzo potrzebne. Mi powiedziano ,że to piesek, muszę w takim razie sprawdzić. Jutro jeszcze im w takim razie postaram sie zrobić. Najwiekszy odzew jest przy Kamie, daj znac potem po wizycie, czy będzie dom, czy ogłaszać dalej. Pan wydaje sie fajny. Jutro jade już na wieś, więc potem nie dam rady. Ogloszę jutro jeszcze bimberka i to stadko. Sprawdz buraska, czy to pies czy sunia, choć pewnie z jego udostepnianiem będzie kiepsko.Jeśli choć jedno pojedzie do domu, to i tak będe się cieszyć. Quote
Jaaga Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Dostałam od ewu fotki psiaków, ogłosiłam na FB. Czy ktoś może tu wstawić zdjęcia Klary, ktorą u siebie na FB pokazałam? To malutka, ponoc super sunia, ale nie ma żadnego zainteresowania nią.Szczeniaki ludzie udostępniają, a ona bez odzewu. Quote
Tyśka) Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 3 godziny temu, Jaaga napisał: Dostałam od ewu fotki psiaków, ogłosiłam na FB. Czy ktoś może tu wstawić zdjęcia Klary, ktorą u siebie na FB pokazałam? Proszę. I taka ściąga jak wstawiać zdjęcia z FB, wstawiłam ją na wąku radysiaków: Dnia 3.11.2019 o 14:39, Tyś(ka) napisał: Dodawanie zdjęć z fejsbuka się nie zmieniło, można to robić bezpośrednio z portalu tak, jak do tej pory. Regularnie tak dodaję zdjęcia. Są dwie możliwości: Pierwsza: 1/ Klikasz na zdjęcie najpierw lewym przyciskiem myszy, aby się powiększyło na fejsbuku i 2/ dopiero jak się powiększy to najeżdżasz prawym i klikam "Kopiuj obraz/kopiuj grafikę" 3/ Wklejasz na forum (ładuje się). 4/ Po załadowaniu klikasz dwukrotnie i zmniejszasz wg upodobania. Gotowe. Druga: 1/ Klikasz na zdjęcie na FB prawym przyciskiem myszki "Kopiuj adres obrazu" 2/ W okienku dialogowym wpisujesz ręcznie w kwadratowym nawiasie napis img i /img, a pomiędzy wklejasz skopiowany link BEZ SPACJI Wygląda to tak: [ img] skopiowany adres obrazu [/ img] BEZ SPACJI! Na przykładzie wyjdzie to tak: [ img]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/74209130_1969787726500145_9185886215130316800_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQlc3XvMKHyS61Jy3RK12j3UCvDQQOrDWkoxkpuHwZwA5IsgCzTO9xjD3UCTIimmCGg&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=49881aaf1dd5f0d584e6e381e938d35e&oe=5E1E31F5[ /img] 3/ Zapisujesz post, który wygląda tak: 4/ Aby zmniejszyć rozmiar klikasz "edytuj post" i dwa razy klikasz na zdjęcie myszką. 5/ Zapisujesz. Gotowe. 1 Quote
elik Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 18 minut temu, Tyś(ka) napisał: Pierwsza: 1/ Klikasz na zdjęcie na FB prawym przyciskiem myszki "Kopiuj obraz" 2/ Wklejasz (ładuje się). 3/ Po załadowaniu klikasz dwukrotnie i zmniejszasz wg upodobania. Gotowe. Kochanie zapomniałaś, że na dogo ta metoda już nie działa. Nie da się wklejać zdjęć inaczej niż przez serwer zewnętrzny. Quote
Tyśka) Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Przed chwilą, elik napisał: Kochanie zapomniałaś, że na dogo ta metoda już nie działa. Nie da się wklejać zdjęć inaczej niż przez serwer zewnętrzny. Da się :) Wklejam tak ciągle. Wczoraj, dzisiaj... ;) Fejsbuk to też serwer zewnętrzny. Tą pierwszą metodą wkleiłam zdjęcia Klary w powyższym poście. Quote
elik Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: Da się :) Wklejam tak ciągle. Wczoraj, dzisiaj... ;) Fejsbuk to też serwer zewnętrzny. Z serwera zewnętrznego wkleja się link do zdjęcia, a z fb kopiujesz obraz, a nie link. Jeśli dasz radę wkleić tu zdjęcie staruszka pudelka z postu Jaaga z fb, to na pewno nie tym sposobem, który opisałaś jako poz. 1. Spróbujesz? Może tym sposobem z poz. 2 się uda, bo kopiujesz i wklejasz adres, ale wklejanie zdjęć na dogo teraz nie przejdzie. Quote
Tyśka) Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 7 minut temu, elik napisał: Z serwera zewnętrznego wkleja się link do zdjęcia, a z fb kopiujesz obraz, a nie link. Jeśli dasz radę wkleić tu zdjęcie staruszka pudelka z postu Jaaga z fb, to na pewno nie tym sposobem, który opisałaś. Spróbujesz? Link kopiuję metodą drugą. Obraz - pierwszą. O jakim zdjęciu mówisz? Jaaga udostępniła film, mój własny, z YouTube - ten filmik w wersji poglądowej wkleiłam na wątek właściwy (Niekończąca się historia). Skopiowałam link do filmu i się wstawił cały, można oglądać bezpośrednio na dogomanii. Nie wiem o co Ci chodzi, elik :) Mnie obie metody działają i nie muszę niczego pobierać z FB na komputer, żeby to coś ładować na serwer zewnętrzny typu "Fotosik". Jest to zbyteczne, robię to bezpośrednio z FB. Chyba że chodzi Ci o wstawianie całego postu fejsbukowego (całość, czyli tekst/opis + zdjęcia), z podglądem postu - to tak, tego się nie da zrobić, ale same zdjęcia się da. Quote
elik Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 5 minut temu, Tyś(ka) napisał: O jakim zdjęciu mówisz? O tym Quote
elik Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 5 minut temu, Tyś(ka) napisał: Nie wiem o co Ci chodzi, elik :) O nic mi nie chodzi :) Próbowałam tą pierwszą metodę i mi nie wychodzi. Ta druga owszem, bo to dokładnie jak z innych serwerów, tyle, ze trzeba dodać nieco na początku i na końcu. Quote
Tyśka) Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 1 minutę temu, elik napisał: O nic mi nie chodzi :) Próbowałam tą pierwszą metodę i mi nie wychodzi. Kurcze, mnie naprawdę działa ta pierwsza metoda :( Quote
elik Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 8 minut temu, Tyś(ka) napisał: Kurcze, mnie naprawdę działa ta pierwsza metoda :( Spróbuję jeszcze raz, bo to o wiele szybsza metoda. No nie wiem, może coś źle robię, ale po skopiowaniu na fb i wklejeniu na dogo dostaję taki komunikat Wystąpił błąd podczas przetwarzania przesłanego pliku. /home/dogo/public_html/forum/uploads/monthly_2019_11 could not be created. Please contact us for assistance. Spadam mój czas się skończył :) Quote
Jaaga Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 17 minut temu, elik napisał: Spróbuję jeszcze raz, bo to o wiele szybsza metoda. No nie wiem, może coś źle robię, ale po skopiowaniu na fb i wklejeniu na dogo dostaję taki komunikat Wystąpił błąd podczas przetwarzania przesłanego pliku. /home/dogo/public_html/forum/uploads/monthly_2019_11 could not be created. Please contact us for assistance. Spadam mój czas się skończył :) No mnie własnie też to samo wychodzi. Quote
Recommended Posts