ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 2 minuty temu, elficzkowa napisał: elik, działasz z prędkością światła :) Cała elik:):):) Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 8 minut temu, elik napisał: Kobitki nie nabijać się z babuni Elu a kto się nabija, wręcz przeciwnie ja Ciebie uwielbiam. Jesteś przykadem ,że pomimo ciut bardziej dorosłego PESELu można być wulkanem energii i żyć na pełnych obrotach. Niech się młodzież wstydzi przyspawana do fotela. Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 A do bycia babunią to Ci zdecydowanie daleko!!!! Quote
elik Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 2 minuty temu, ewu napisał: Elu a kto się nabija, wręcz przeciwnie ja Ciebie uwielbiam. Jesteś przykadem ,że pomimo ciut bardziej dorosłego PESELu można być wulkanem energii i żyć na pełnych obrotach. Niech się młodzież wstydzi przyspawana do fotela. Dziękuję za taki CIUT bardziej dorosły PESEL :) Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 Przed chwilą, elik napisał: Dziękuję za taki CIUT bardziej dorosły PESEL No bo to prawda:) Mój PESEL też nie nówka:) Quote
elik Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Aaaaa tam, ja swojego wcale nie mam ochoty odświeżać :) Dobrze jest, jak jest :) Jak myślisz Basiu, kiedy mógłby przywieźć Pchełkę do Ewy ? EDIT Spadam, bo TZ zgłosił mi, że muszę sama iść na spacer z piesami, bo on ma zajęcie. Kurtka, lece :) Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 1 minutę temu, elik napisał: Aaaaa tam, ja swojego wcale nie mam ochoty odświeżać :) Dobrze jest, jak jest :) Jak myślisz Basiu, kiedy mógłby przywieźć Pchełke do Ewy ? Załatwiam transport. Dzwonię do koleżanki może Ona pomoże , jeśli nie przywiozę Pchełkę pociągiem. Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 2 minuty temu, elik napisał: Aaaaa tam, ja swojego wcale nie mam ochoty odświeżać :) Dobrze jest, jak jest :) Jak myślisz Basiu, kiedy mógłby przywieźć Pchełkę do Ewy ? EDIT Spadam, bo TZ zgłosił mi, że muszę sama iść na spacer z piesami, bo on ma zajęcie. Kurtka, lece :) Paaaaaaaaaaa:) Quote
Figunia Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Kilka zdjęć Oskarka. Wiem, niezbyt udane. Jeszcze będę się starała, może jutro się uda zrobić lepsze. W ogóle to strasznie martwię się, bo zaczął pokaszliwac. Jak przy tym zwrócił (samym plynem), pobiegalam do weta. Ale gabinet był juz zamknięty. Na szczęście jestem umowiona z doktorem na jutro rano po odbiór faktury za kastrację. Już ją dziś rano odebrałam, ale doktor nie wpisał Swego nr konta i dlatego mam przyjść jutro. Wezmę Oskarka pod pache i niech czorta obejrzy, czy to tylko jakiś blahy incydent, czy, nie daj Boziu, to przed czym ostrzegala Anica... Trochę mnie to przeraża, zwłaszcza, ze sama jestem jeszcze chora i ledwo łażę Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 Aniu kochana a przed czym ostrzegała Anica? Martwię się o Ciebie i Oskarka. Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 Elu we środę mam darmowy transport do Krakowa. Jeszcze potwierdzę.. Jak nie wypali i dadzą mo znać to ją we wtorek przywiozę pociągiem. Quote
Figunia Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Jej sunia ma kaszel kenelowy. Dzis wetka Jej mówiła, ze to może być wirusowe zapalenie tchawicy (lub krtani). Ania pisała tez , ze w naszej dzielnicy jest epidemia, stale spotyka kaszlace psy, do tego ich właściciele to lekcewaza, nie leczą, wiec jest coraz gorzej. A Oskarek właśnie jakby posmutnial, nie rozrabia jak dotąd... nawet widać to na fotkach... bardzo się boję o niego i jak dam rade... Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 Aniu a może ktoś z Wrocławia by Ci pomógł? Quote
Kulfoniasty Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Zaraz sprawdzę jak długo trwało wyróżnienie Oskarka - dołączę nowe fotki i udostępnię ogłoszenie na OLX :) Quote
Kulfoniasty Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Rzeczywiście wyróżnienie skończyło się - wykupiłam już nowe :). A ten tel. awaryjny jest aktualny ? Mogę poprosić na priv aktualny ? Quote
Figunia Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 3 godziny temu, ewu napisał: Aniu a może ktoś z Wrocławia by Ci pomógł? Niestety, Oskarek jest chory. Juz nie mam watpliwosci. Kaszle intensywnie i co chwilę zwraca. Może ktoś wie, czy jest na to jakiś domowy sposób, żeby już zadziałać. Oby jutro doktor był w gabinecie! Inaczej będę musiała szukać pomocy gdzieś indziej, a to niedziela... Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 Figuniu nie mam pojęcia co robic.Figuniu to wygląda na kaszel kenelowy. https://www.vetopedia.pl/article60-1-Kaszel_kenelowy.html Quote
Figunia Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 9 minut temu, Kulfoniasty napisał: Rzeczywiście wyróżnienie skończyło się - wykupiłam już nowe :). A ten tel. awaryjny jest aktualny ? Mogę poprosić na priv aktualny ? Bardzo dziękujemy za pomoc dla psiaczka!!!! A telefon był podany mój (na czas wyjazdu Basi). Czyli teraz juz można podać telefon do Basi. I dobrze, bo nie za dobrze czuje się w tej roli, tj. nie potrafię trafnie ocenić ludzi, chyba też jestem zbyt ufna... Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 1 minutę temu, Figunia napisał: Bardzo dziękujemy za pomoc dla psiaczka!!!! A telefon był podany mój (na czas wyjazdu Basi). Czyli teraz juz można podać telefon do Basi. I dobrze, bo nie za dobrze czuje się w tej roli, tj. nie potrafię trafnie ocenić ludzi, chyba też jestem zbyt ufna... Teraz można podawać mój. Quote
Figunia Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 2 minuty temu, ewu napisał: Figuniu nie mam pojęcia co robic.Figuniu to wygląda na kaszel kenelowy. Taki opis znalazłam: Głównymi objawami podczas choroby jest gorączka (do 39,5'C), nieżyt gardła (suchy kaszel) i oskrzeli, zapalenie migdałków i oskrzeli. Zwierzę może być osowiałe i apatyczne, nie wykazuje chęci do żadnego ruchu (spacer, zabawa). Występuje wypływ z nosa (wydzielina wodnista lub ropna). Zwierzę bardzo często chrząka i kaszle, jakby coś stanęło mu w gardle. Kaszel powoduje spienione, białe wymioty. Możliwe wystąpienie biegunki. Często obserwuje się także powiększenie węzłów chłonnych, zapalenie spojówek i mrużenie oczu Boziu, właśnie tak to wygląda. Częste chrzakanie, jakby coś mu przeszkadzało i te białe wymioty. Na razie bez biegunki, kataru i temperatury. A jeszcze niedawno zaczepiał mnie do zabawy, podgryzał. Ale potem zaczęła się seria pokaszliwan z wymiotami. Teraz zasnął. Czy jest cos o leczeniu? Pewnie, jak u suni Anicy, antybiotyki i to silne... Quote
ewu Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 3 minuty temu, Figunia napisał: Boziu, właśnie tak to wygląda. Częste chrzakanie, jakby coś mu przeszkadzało i te białe wymioty. Na razie bez biegunki, kataru i temperatury. A jeszcze niedawno zaczepiał mnie do zabawy, podgryzał. Ale potem zaczęła się seria pokaszliwan z wymiotami. Teraz zasnął. Czy jest cos o leczeniu? Pewnie, jak u suni Anicy, antybiotyki i to silne... Antybiotyki, Wit C, A i jakiś srodek przeciwkaszlowy i przeciwwymiotny. Quote
Figunia Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Czyli nie mogę mu pomoc. Dopiero jutro. Na szczęście teraz śpi. Oby wytrzymał do jutra. Właśnie zbudzil się i pokaszluje... Quote
Recommended Posts