ewu Posted July 11, 2017 Author Posted July 11, 2017 55 minut temu, Anula napisał: Bo taki wet.Ja już przerobiłam masę Lecznic dlatego tak jestem wrażliwa na słowo "wet"."Lecznica". Np.u jednego tylko szczepię,u innego kupuję tabletki a jeszcze u innego leczę psa i przeprowadzam diagnostykę. Tak sobie głośno myślę,czy Misia nie jest zatruta,może ją ktoś podtruł,a jeżeli tak to tabletki przeciw robalom jeszcze gorzej ją podtrują. O Boże to by było bardzo niedobre. Quote
ewu Posted July 11, 2017 Author Posted July 11, 2017 36 minut temu, helli napisał: Tabletka na robaki moze zadziałać juz po 1 godz, (pewno zależy od środka)- nadal nic nie wyszło? Figunia sprawdzi. Quote
ewu Posted July 11, 2017 Author Posted July 11, 2017 Podałam Poker namiary na Pana Wojtka i Paną Kasię. Nie wiem czy najpierw ich sprawdzić i jak będzie wszystko w porządku to nie sprawdzać Państwa z domkiem? Czy sprawdzić oba domki i wybrać? Bardzo mi się podoba zaangażowanie tych młodych ludzi i serce podpowiada ,że to dobry dom ale Poker najlepiej oceni. Najważniejsze żeby Misia wyzdrowiała. Quote
Figunia Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 Misia nic jeszcze nie zrobila. Tylko siku. Chodzilysmy dosc dlugo i nic. Czuje sie lepiej, nawet troszkę zjadła. Pytałam weta o usg, ale powiedział coś w rodzaju najpierw zrobimy wyniki krwi. Jak chodzi o wizytę PA, to wiem już, ze Państwu pasuje sobota, cały dzień. Jeśli piątek, to dobrze po południu, bo Pani Kasia jedzie poza Wrocław, w delegację. Natomiast w przyszłym tygodniu w delegacji poza Wrocławiem będzie Pan Wojtek i to chyba przez 2 tygodnie. Tak wstępnie chciałam wiedzieć, jak to wyglada z Ich strony. Basiu, dostałam maila od Fundacji, ale przypomnij mi proszę, co mam teraz zrobić...zupełnie zapomniałam...wstyd mi... Trudno mi odczytać nazwę środka na pasozyty. Domyślam się, ze to Dehinel Plus. Quote
elik Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 2 godziny temu, anica napisał: .. proponuję podzielić się kosztami po połowie/Ty pół i ja pół/ :) Przez krótką chwilkę mnie nie było, a tu tyle się nadziało. Biedactwo :( Mam nadzieję, że to jednak nie zatrucie. Basiu, ja też dorzucę jakiś grosik. Podaj mi proszę konto na PW Quote
Figunia Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 Misia nie ma gorączki. Przy badaniu w sobotę, miała 38 stopni. Acha, będą szwy do ściągnięcia, ale za jakiś czas. Dobrze, ze spytałem, bo o tym ze niedawno miała sterylke już się zapomina...Sterylizacja byla 5 lipca, czyli jutro będzie tydzień. 5 dni wczesniej, 30 czerwca szczepili ja p/wściekliźnie...biedna malutka, nie dziw, ze nie może dojść do Siebie... Quote
elik Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 Okropne słowa cisną mi się na usta na temat tego rzeźnika 1 Quote
anica Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 10 godzin temu, ewu napisał: Martwię się ,że Figunia ma taki kłopot :( ... Basiu ja również... ale i cieszę się ,że to właśnie u Ani jest Misia/Aniu i tak wiem ,że mnie lubisz/ tutaj jest złożony problem, sterylka, stres w poprzednim domku, osłabienie, wychudzenie, brak apetyty, biegunki, to szczepienie to dosłownie ...albo może darujmy sobie ze względu na szacunek tu obecnych!/ a do tego sunia jest bardzo delikatna i wrażliwa z charakteru/ jak zauważa Ania pragnie kontaktu z człowiekiem/ tak naprawdę to nie wiemy czy jest poważnie chora? czy to tylko ... jakiś zespół niekorzystnych czynników? Ania ze swoim zrównoważonym ,spokojnym, pełnym ciepła ,żeby nie powiedzieć miłości ,charakterem jest w tej chwili IDEALNA jako opieka dla suni! Ania ,zrobi dla Misi wszystko co jest mozliwe...i nie możliwe! tego jestem pewna!!! nie wiem czy sunia mogła trafić lepiej :) ja mocno zaciskam ,żeby się okazało,że to tylko splot niekorzystnych okoliczności, oraz oczywiście głupota i bezduszność człowieka, spowodował takie problemy u Misi. Quote
anica Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 12 godzin temu, ewu napisał: Anica, Anula kochane jesteście:) i jeszcze Elik i mamy pieniążki na pełną diagnostykę :) jak to zrobimy technicznie? czy teraz wpłacamy czy czekamy? ja sobotę wyjeżdżam i nie zawsze tam mam dostęp do netu a do tego jeszcze ... rodzina utrudnia Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 11 minut temu, anica napisał: ... Basiu ja również... ale i cieszę się ,że to właśnie u Ani jest Misia/Aniu i tak wiem ,że mnie lubisz/ tutaj jest złożony problem, sterylka, stres w poprzednim domku, osłabienie, wychudzenie, brak apetyty, biegunki, to szczepienie to dosłownie ...albo może darujmy sobie ze względu na szacunek tu obecnych!/ a do tego sunia jest bardzo delikatna i wrażliwa z charakteru/ jak zauważa Ania pragnie kontaktu z człowiekiem/ tak naprawdę to nie wiemy czy jest poważnie chora? czy to tylko ... jakiś zespół niekorzystnych czynników? Ania ze swoim zrównoważonym ,spokojnym, pełnym ciepła ,żeby nie powiedzieć miłości ,charakterem jest w tej chwili IDEALNA jako opieka dla suni! Ania ,zrobi dla Misi wszystko co jest mozliwe...i nie możliwe! tego jestem pewna!!! nie wiem czy sunia mogła trafić lepiej :) ja mocno zaciskam ,żeby się okazało,że to tylko splot niekorzystnych okoliczności, oraz oczywiście głupota i bezduszność człowieka, spowodował takie problemy u Misi. Aniu ja to wszystko wiem i jestem bardzo szczęsliwa ,że Misia jest u Figuni ale mam też straszne wyrzuty sumienia ,że na Anię za Jej wspanałe serce spadło tyle problemów. Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 6 minut temu, anica napisał: i jeszcze Elik i mamy pieniążki na pełną diagnostykę :) jak to zrobimy technicznie? czy teraz wpłacamy czy czekamy? ja sobotę wyjeżdżam i nie zawsze tam mam dostęp do netu a do tego jeszcze ... rodzina utrudnia Elik kochana bardzo dziękuję i przepraszam ,że mi umknęło . Aniu to może wpłćmy żeby Figunia miała już na koncie. Quote
anica Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 10 minut temu, ewu napisał: Elik kochana bardzo dziękuję i przepraszam ,że mi umknęło . Aniu to może wpłćmy żeby Figunia miała już na koncie. ...jak najbardziej! poźniej można zrobić dopłatę, napisz mi numer konta i ile wpłacamy :) Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 Przed chwilą, anica napisał: ...jak najbardziej! poźniej można zrobić dopłatę, napisz mi numer konta i ile wpłacamy :) Aniu ja miałam na myśli konto Figuni. Mtślę,że może to co już wiadomo czyli 140 zł a resztę ile będzie trzeba dopłacimy. Czyli na razie po 70 zł , chyba , że coś przeoczyłam. Quote
anica Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 OK to poprosimy o numer konta Anię jak się pokaże, jesteśmy umówione :) Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 2 minuty temu, anica napisał: OK to poprosimy o numer konta Anię jak się pokaże, jesteśmy umówione :) :) Quote
Figunia Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 Z Misiaczka jeszcze nic nie wyszło. Zaczynam się martwić. Czekam z nadzieja na te robale, widząc w nich przyczynę jej osłabienia, wychudzenia, itp. a jesli się nie pojawią, to chyba się załamię, bo będzie to oznaczało, ze trzeba szukać dalej, a przyczyna może być znacznie powazniejsza. Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 29 minut temu, Figunia napisał: Z Misiaczka jeszcze nic nie wyszło. Zaczynam się martwić. Czekam z nadzieja na te robale, widząc w nich przyczynę jej osłabienia, wychudzenia, itp. a jesli się nie pojawią, to chyba się załamię, bo będzie to oznaczało, ze trzeba szukać dalej, a przyczyna może być znacznie powazniejsza. Figuniu nie zawsze je widać. Są różne rodzaje robali, mogą być lamblie to jednokomórkowce niewidoczne gołym okiem. Myślę ,że trzeba na cito zbadać krew i zrobić USG.Figuniu strasznie mi głupio ,że to na Ciebie spadło i ja jestem tak daleko ale jeśli możes błagam zrób pilnie te badania, nie czekajmy dłużej. Podaj mi pilnie konto na pw zaraz puszczę przelew. Quote
Poker Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 Robale nie zawsze są widoczne. Sunia wymaga diagnostyki. Dołożę gorsz do nich. Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 12 godzin temu, elik napisał: Przez krótką chwilkę mnie nie było, a tu tyle się nadziało. Biedactwo :( Mam nadzieję, że to jednak nie zatrucie. Basiu, ja też dorzucę jakiś grosik. Podaj mi proszę konto na PW Elu kochana dziękuję. Podam w takim razie i prześlę Figuni. Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 19 minut temu, Poker napisał: Robale nie zawsze są widoczne. Sunia wymaga diagnostyki. Dołożę gorsz do nich. Dziękuję Poker :) Oby to było z powodu robali . Misia wymaga porządnej diagnostyki. Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 Moja Koleżanka dzwoniła do tych ludzi gdzie jest biedny Gucio. Mieli odrobaczyć wszystkie pieski. No i ponoć odrobaczyli ...oprócz Gucia:( Boże żeby już była sobota!!! Żeby nie ta odległość i ten cholerny transport już bym tam gnała. Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 Biedny okruszek:( Kuli się na widok"gospodarzy" i ucieka z podwiniętym ogonkiem:( Poker nawet nie wiesz jak jestem Wam wdzięczna, Tobie i Twojemu Mężowi. Quote
Perełka1 Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 1 godzinę temu, ewu napisał: Figuniu nie zawsze je widać. Są różne rodzaje robali, mogą być lamblie to jednokomórkowce niewidoczne gołym okiem. Myślę ,że trzeba na cito zbadać krew i zrobić USG.Figuniu strasznie mi głupio ,że to na Ciebie spadło i ja jestem tak daleko ale jeśli możes błagam zrób pilnie te badania, nie czekajmy dłużej. Podaj mi pilnie konto na pw zaraz puszczę przelew. warto zrobić rtg, może połknęła jakąś zabawkę Quote
ewu Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 Też mi to przyszło do głowy. Figuniu powiedz Wetowi , przecież mogła coś połknąć w schronisku:( Quote
Recommended Posts