Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elu  nie mam , zobaczyłam ją w ostatniej chwili jak wychodziliśmy. Śpieszyli się do Krakowa bo to właściciel zawózł Majeczkę.

W sobotę albo w niedzielę zrobię.

Posted
6 minut temu, elik napisał:

Basiu już nie martw się już o tę sunię :) Jutro z sunią Pani Ewy pojedzie na pobranie krwi  przed operacja i wstępną diagnostykę. O wszystkim będę informowała na wątku suni.

Wiem Elu i jeszcze raz Ci dziękuję. 

Posted
38 minut temu, ewu napisał:

Elu  nie mam , zobaczyłam ją w ostatniej chwili jak wychodziliśmy. Śpieszyli się do Krakowa bo to właściciel zawózł Majeczkę.

W sobotę albo w niedzielę zrobię.

To podeślij jak już będziesz miała.

Biedactwo :( Pewnie wyrzucona, bo się zepsuła więc trzeba wziąć nową, bo za naprawę trzeba byłoby zapłacić   590a02b68a132_zy2.png.d2178c0c3132643ec8bf40e98f317210.png

37 minut temu, ewu napisał:

Wiem Elu i jeszcze raz Ci dziękuję. 

Nie dziękuj. Razem będziemy robić dla tej suni co się da.

Już miałam od dogomaniaków deklaracje pomocy u dobrego weta, ale okazało się, że Pani Ewa też go zna i w poniedziałek pojedzie do niego z sunią i wynikami badania krwi z prośbą o USG i diagnozę :)

Posted

Gorąco zapraszam wszystkich, którzy czytają, podczytują ten wątek, na wątek suni z guzem, a właściwie, jak się okazało, z dwoma guzami.

Posted

Dzisiaj jacyś Państwo adoptowali Maleńką Reję, wprost ze schroniska. Na szczęście podczas naszego wyprowadzania piesków.

Wydawali się bardzo pozytywni. Piesek dla Cioci, która razem przyjechała.

Pani około 60-tki , bardzo ciepła osoba.

Zawinęła Reję w kocyk i pojechali wprost do weta bo mała wczoraj miała sterylkę.

Mamy Państwa telefon i koleżanka dała im swój.

Mam nadzieję , że to dobry dom, wszystko na to wskazuje. Ciocia otoczona Rodziną, wszyscy deklarowali opiekę nad niunią.

Powodzenia maleńka moja.

Reja

• Upvote 1
Posted

Cieszę  się z każdej adopcji ,ale z Mai /Rei szczególnie.Jest taka podobna do Gigi.

No i Kola pojechała wczoraj do rewelacyjnego DS.

ewu, jak Twój piesio ?

Posted

Lepiej ale i tak umieram bo trzy tygodnie mam czekać na wynki histopatologii.

Pierwsze 12 godzin po wycięciu tej małej zmiany na skórze było straszne bo Pączek miał narkotyczne wizje po narkozie. Nie widziałam czegoś takiego wcześniej:(

Rzucał się, nie dawał wziąć na ręce, atakował resztę psiaków, całą noc nie chciał odejść od drzwi, co chwilę piszczał żeby wyjść.Noc na spacerach bez celu, nerwy(

Na szczęście rano już się wyciszył.

Dawno tak się nie bałam. 

Posted
31 minut temu, Poker napisał:

Cieszę z każdej adopcji ,ale z Mai /Rei szczególnie.Jest taka podobna do Gigi.

No i Kola pojechała wczoraj do rewelacyjnego DS.

ewu, jak Twój piesio ?

Reja jest dużo mniejsza od Gigi ale jak siostra , bardzo podobna. To prawdziwy okruszek.

Posted
55 minut temu, ewu napisał:

Lepiej ale i tak umieram bo trzy tygodnie mam czekać na wynki histopatologii.

Pierwsze 12 godzin po wycięciu tej małej zmiany na skórze było straszne bo Pączek miał narkotyczne wizje po narkozie. Nie widziałam czegoś takiego wcześniej:(

Rzucał się, nie dawał wziąć na ręce, atakował resztę psiaków, całą noc nie chciał odejść od drzwi, co chwilę piszczał żeby wyjść.Noc na spacerach bez celu, nerwy(

Na szczęście rano już się wyciszył.

Dawno tak się nie bałam. 

Współczuję Basiu będzie dobrze. Przytulam :)

przytulanie2.jpg.58fddb9a3bd48d9f6ce91c84110f5754.jpg              590ddca9e4e28_wspczucie.png.90004d892afe831d0c607326ba82aa52.png

Posted

Posłałam Eli  drugą małą sunieczkę z ogromnym guzem. Dwa psiaki dostały w schronie padaczki, nie mam im jak pomóc:(

Zwariuję przez to wszystko:(

Posted

Ewu, jestem pełna podziwu i szacunku dla ciebie za twoje ogromne zaangażowanie w pomoc tym biednym maluszkom.

Życzę ci, żeby i twój piesek wyzdrowiał i żeby okazało się, że zmiana nie byla groźna.

Posted
6 minut temu, dwbem napisał:

Ewu, jestem pełna podziwu i szacunku dla ciebie za twoje ogromne zaangażowanie w pomoc tym biednym maluszkom.

Życzę ci, żeby i twój piesek wyzdrowiał i żeby okazało się, że zmiana nie byla groźna.

Dziękuję Ci z całego serca.

Posted
3 godziny temu, ewu napisał:

Posłałam Eli  drugą małą sunieczkę z ogromnym guzem. Dwa psiaki dostały w schronie padaczki, nie mam im jak pomóc:(

Zwariuję przez to wszystko:(

Basiu, ja też miewam załamki, jak np teraz, z powodu tej drugiej suni z guzem i padaczki tych psiaków  :( To okropne, że o pomoc dla nich jest tak trudno    590e32e6f28b9_pacz2.gif.510fb69e0bd1ffc3e95edeb4174dc5d0.gif

Okropnie zdołowały mnie zdjęcia tej bidusi :( Ona też musi mieć usuniętego tego guza :(  I co,zostawimy ją w łapach tego konowała bez deka empatii ?

DSCF0462.thumb.JPG.6de46f9700a52504b8823e0f3ea40352.JPG

DSCF0463.JPG.d333c35e53533173665216e68ed4ecb0.JPG

DSCF0465.thumb.JPG.2cc4010358dce33cc03337df87a26e8f.JPG

DSCF0445.JPG.ded07e1af4a9bdcda3c82fc4913680a1.JPG

DSCF0440.JPG.8a0f23e24a610c0b6791c23cc6933fd0.JPG

DSCF0442.JPG.4acae6d8d97f530e6835f56dfd5495bf.JPG

DSCF0433.JPG.3cead376fb732f984efe843c898903dc.JPG

A te psiaki z padaczką ? To na pewno z powodu szoku, jakiego doznały po trafieniu do schronu :(

Posted

Elu ja już nie wiem co robić:(

To wszystko jest straszne:(

Sunia mała, drobniutka. przesympatyczna.

Serce pęka na widok tej malizny z takim guzem.

Posted
3 minuty temu, ewu napisał:

Elu ja już nie wiem co robić:(

To wszystko jest straszne:(

Sunia mała, drobniutka. przesympatyczna.

Serce pęka na widok tej malizny z takim guzem.

Gdyby ta moja tymczaska nie była takim strachulkcem, to pewnie już znalazłabym dla niej dom i wzięłabym tę z guzem, ale dużo pracy przed nami, żeby Kikunia mogła pójść do adopcji :(

Posted

Jeden psiak z padaczką to młodziutki biedak odebrany interwencyjnie z potwornych warunków z łańcucha.

Uroczy, miły dzieciak. 

Drugi to mały Gucio, od szczenięcia w schronie. Kompletnie dziki, nie da się go w żaden sposób wyprowadzić z boksu:(

Teraz jeszcze ta padaczka:(

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Gdyby ta moja tymczaska nie była takim strachulkcem, to pewnie już znalazłabym dla niej dom i wzięłabym tę z guzem, ale dużo pracy przed nami, żeby Kikunia mogła pójść do adopcji :(

Wiem Elu . trzymam kciuki za Kikunię.